Václav Klaus je ruský agent?

15. 06. 2009 23:06:37
Odpůrci prezidenta Klause pro jeho údajnou velkou proruskost mají svá tvrzení postavena pod úrovní průměrné konspirační teorie. Stejně jako když dle ČSSD měl být vajíčkový útok dílem ODS.
Clánek v týdeníku Nový prostor
Clánek v týdeníku Nový prostor

Jeho knihu financují "lidé napojení na Kreml" apod., to vše jsou jen jakési údajné ruské vazby, ale nic nedokazují a tak neopravňují takový povyk. Klaus je ruským agentem, protože kritizuje tu hodnou EU?

Na otázky napsané v té petici snad ani nemá smysl odpovídat někomu, kdo odpovědi nechce slyšet a chce jen protestovat. Opravdu nechápu, proč jim vadí prezident Václav Klaus, který je jeden z mála politiků ve světě stavící se proti babylonským kolosům jako je Evropská únie s jeho "trestuhodným" návrhem diskuze o směřování EU. Vadí vám, že podle vás kazí obrázek ČR ve světě? Větší odvahou je postavit se proti většině, jako to dělá pan Klaus. Nechápu, proč kvůli tomu bít napoplach takovými demonstracemi.

Demonstrace se zúčastnila spíše menší skupinka lidí. Dle televizních záběrů to vypadalo, že šlo převážně o setkání herců a jiných umělců. Více o této události v článku Lidových novin .

Až se bude pan Klaus účastnit někde tajných jednání jako pan Schwarzenberg na setkáních skupiny Bilderberg [iDNES.cz] nebo jako pan Václav Havel v podobné skupině zvané Římský klub (The Club Of Rome) , pak teprve můžeme mluvit o střetu zájmů.

Do té doby nám antiklausovci předvádí jen zaslepenou paranoiu unáhlených závěrů. Václav Klaus klidně může být opravdu nějakým ruským agentem, ale nechápu, jak toto může někdo tvrdit jen na základě několika málo jakýchsi indicií.

A proč těmto umělcům nevadí tajné thinktanky jako Bilderberg [wiki] , kam ani novináři nemají přístup a novinář britského deníku Guardian (a jiní) byl zatčen policií, když si chtěl vyfotit příjezd Bilderbergů minulý měsíc v Řecku [The Guardian] ? Jaktože toto tajné elitní jednání drze hlídala policie, přestože nešlo o oficiální návštěvu? V alternativní realitě by to byl novinový trhák a novináři by se předháněli, kdo o tajných setkání světových elit Bilderbergu napíše jako první.

Je snad zaujatost těchto umělců důkazem, že jsou umělci za tímto antiklausovských happeningem agenti CIA? Stěží.

Vážení umělci, jestli chcete řešit paranoidní teorie a jinak se politicky angažovat, zjistěte si něco o incidentu 11. září 2001 [Google video, české titulky] a jiných vysoce zdokumentovaných záležitostech a nevařte spiknutí z vody pro nějaké politické body. Známé Bushovo lelkování ve třídě základní školy, zatímco byl národ pod útokem teroristů, také nebylo ještě důkazem ničeho. Váš přístup je stejný jako u těch, kteří za vším vidí Židy. Jde o unáhlenou paranoiu, ve kterých se tu topit snad nechceme, ne?

Zkuste si sami položit otázku, proč je Václav Klaus proti eurozatykači či proč se nepřidal k paranoidní hysterii z Ruska při konfliktu v Gruzii. Je zvláštní se Klausovi divit, když v dnešní době dokonce i víme, že sám gruzínský prezident se doznal k tomu, že tento útok odstartoval on a nikoliv Rusko. To vám uniklo?

Je opravdu neuvěřitelné, jak nízkou úroveň měl tento apel českých umělců. Položili v něm prezidentu Klausovi 17 otázek , o kterých oni sami evidentně nic nevědí.

Věřit raději člověku, který pojídá vlastní kravatu , než vlastnímu prezidentovi? :-) Tito umělci si snad přejí 3. světovou válku, protože chtějí vidět problémy, kde nejsou? Udržovat dobré vztahy s Ruskem je naopak velmi rozumné.

To neznamená, že máte milovat Rusko a považovat Rusko za mírumilovné. Svět není tak jednoduchý (černobílý), jak jednoduchý ho záměrně malují propagandisté na obou stranách. Nikdo není úplný démon a nikdo není úplně svatý. Démonizování je dost podobné vytváření idolů. Obojí jsou pohádkové extrémy zavírající nám oči před realitou.

Autor: Jiří Míka | pondělí 15.6.2009 23:06 | karma článku: 26.05 | přečteno: 3481x

Další články blogera

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 643 | Diskuse

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma článku: 20.40 | Přečteno: 438 | Diskuse

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 1060 | Diskuse

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma článku: 19.14 | Přečteno: 377 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 28.22 | Přečteno: 338 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 24.78 | Přečteno: 1280 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.62 | Přečteno: 237 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.70 | Přečteno: 182 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.09 | Přečteno: 247 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...