Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

4. 06. 2023 4:18:15
Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

Dokonce ve zpravodajství ČT24, tedy České televize, jsem nenašel jakýkoliv článek o Velkém resetu. Ani žádný ten debunkující ... uváděcí na pravou míru řeči, co se šuškaj po internetech. Ani to. Nějak jim to asi přišlo nepodstatné o změně režimu vůbec mluvit?

Přitom bych přísahal, že zrovna na webu ČT24 byl onehdá relativně krátký článek, který o stakeholder kapitalismu (jednou z hlavních myšlenek Velkého resetu) hovořil. A zmiňoval hlasy obav, že směřujeme zpět k socialistické totalitě.

V českých médiích jsem našel vlastně jediný článek. A to na serveru Echo24.

https://echo24.cz/a/SvYnN/velky-reset-temer-pravdiva-konspiracni-teorie

Každá doba přináší vlastní konspirační teorie. Taktéž pandemie koronaviru zrodila svou. Říká se jí velký reset. Jde v podstatě o variaci na konspirační teorie o kontrole světa malou skupinkou mocných, ať se jedná o sjezd Bilderberg, ilumináty, rozenkruciány, templáře a další tajemné skupiny. Teorie ohledně velkého resetu tvrdí, že pandemie byla uměle vytvořená globální finanční elitou a světovými vůdci, aby vytvořili krizi, která bude záminkou k reformě světových vlád a vytvoření jediného totalitárního marxistického režimu. To je samozřejmě nesmysl. Pravda je totiž svým způsobem ještě horší.

Teorie velkého resetu se opírá o pár reálných základů. Velký reset (Great Reset) je název iniciativy, kterou představil v dubnu princ Charles a zakladatel a šéf světového ekonomického fóra Klaus Schwab. Jedná se o plán, jak využít pandemii k vytvoření spravedlivějšího světa. Schwab navíc sepsal, společně s ekonomem Thierry Malleretem, stejnojmennou knihu, ve které své nápady ještě dále rozvíjí. Teorie však nabrala opravdu na obrátkách poté, co kanadský premiér Justin Trudeau v projevu na zasedání OSN koncem září prohlásil: „Tato pandemie je příležitostí k velkému resetu. Je to naše šance zrychlit předpandemické snahy na přebudování ekonomických systémů tak, aby doopravdy řešily globální výzvy, jako je extrémní chudoba, nerovnost a klimatická změna ... [zbytek paywall]

To mi vlastně říká, že by o tom ani nepsali, kdyby se o tom právě nešuškalo v alternativě?

Když o tom média mluví, tak je to s titulky v duchu "Šíří se nám tu jakési divoké teorie o tzv. Velkém resetu. Přečtěte si tu vše, co potřebujete vědět."... Tedy reakční až teprve.

Z toho mi vyplývá, že by se Velkým resetem masmédia ani nezabývala, pokud by to neřešili alternativci, které teď nově nazýváme tzv. dezoláty.

Největší změnou lidské společnosti v moderní historii a v určitých směrech ("změní se samotná podstata toho být člověk") v celé známé lidské historii?

Na webu ČT24 jsem nenašel jedinou zmínku o tzv. stakeholder kapitalismu. Natož o nějakém resetování světa. Ani debunking. Prostě nic.

Ovšem našel jsem na stránkách Ministerstva průmyslu a obchodu jakousi Bílou knihu pro tzv. 4. průmyslovou revoluci pod názvem "Národní iniciativa Průmyslu 4.0". To je jedna z dalších starších publikací i pana Švába - "4th Industrial Revolution"

Iniciativa Průmysl 4.0, strana 3
Iniciativa Průmysl 4.0, strana 3 (Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, 2015)

V textu jsem se opět dočetl, že se kromě Internetu věcí (IoT) očekává propojení člověka s počítačem. A že by o tom měla být celospolečenská diskuze, protože se to prý dotkne každého člověka ve všech oblastech života.

Vybavuje si někdo takovou diskuzi? Jediní, kdo o Velkém resettu mluví, jsou dezoláti. A partičky v Davosu, ale média nám ani neříkají, o čem si tam povídají, přestože World Economic Forum (WEF) toho má plný web i svůj vlastní YouTube kanál.

Když už je dezoláti donutí o tom něco napsat, tak jsou takové články plné eufemismů a různých obecných frází typu "Velký reset je jen snaha pomoci ekonomice po tom covid pr*****. Co je na tom špatného? Jste snad proti pomáhání ekonomice?"

Typicky ani nezmíní koncept stakeholder kapitalismu. Ani ESG. Samozřejmě ani CDBC.

Zkuste se zeptat babičky, co si myslí o CDBC? Buď nebude vědět, o čem to mluvíte, nebo znalecky vykřikne "Zločin!!!"

Když se podobně někoho namátkově zeptáte na Ukrajinu, bude vědět, o jakém tematu je řeč. I právě senioři, kteří už asi nemusí být nutně tolik na tepu doby. Jsou témata, které masmédia umí zpropagovat tak dobře, že o nich ví i lidé, kteří nečtou noviny a nekoukají na televizi, protože dřív nebo později jim to někdo leakne.

CDBC, Velký reset, ESG jsou namátkou význačné velké věci na zcela opačném spektru zájmu oproti Ukrajině. Nebo COVIDu předtím, který teď média sveřepě ignorují.

Ne že by mi chyběla aktuální čísla počtu nakažených a podobné statistické peklo. Chybí pozastavení nad tím, co fungovalo, a co nefungovalo.

Je absurdní a ALARMUJÍCÍ samo o sobě, že není ani sebemenší snaha o toto zhodnocení.

Aktivity typu Inovace republiky to přesně dělají, ale kupodivu sami covidisté na téma zapomněli v podstatě doslova ze dne vjezdem tanků Ruska na Ukrajinu.

Takže teď se o COVID zajímají už jen alternativci. Nové typy médií, které vznikly během COVIDu.

A tato dezolátní média o Velkém resetu mluví. Taky jako jediní.

Ale tak rychle na stránky našich elfů, kteří uvádí věci na tu nejpravější míru

https://manipulatori.cz/velky-reset-nova-konspirace-o-svetove-totalite/

Plán tzv. „Velkého resetu“ skutečně existuje.

Tak to jsme se toho dozvěděli. :-D

Ale teda sranda, jak jakože připouští existenci plánu Velkého resetu, jakoby mohly být snad pochyby, že vůbec existuje něco s takovým názvem?

Potvrzuje mi to znovu, že pokud Manipulatori.cz mají potřebu potvrzovat, že takový plán existuje, pak skutečné šiřší povědomí opravdu chybí.

A zjevně jen díky nezájmu masmédií včetně České televize, která má ze zákona povinnost informovat vyváženě a objektivně, a přesto o tématu neinformovali vůbec.

Velký reset tak zůstává být veřejným tajemstvím.

O kterém se nemluví. Které se rovnou realizuje. Povídání o kompletní změně povahy člověka by nás jen zdržovalo od našeho cíle.

Od ledna 2023 je v EU, a tedy i v ČR zavedeno povinně ESG.

Ano, to ESG, o kterém nám ani neřekli, že existuje. Je už rozhodnuto. (Zbývá už jen ratifikace. Tedy formalita.)

Naše média. Všechna česká mainstream média se neobtěžovala ani zmínit, že ESG existuje, natož že se něco takového schvalovalo, a jaké to bude mít dopady na podnikatele a firmy v ČR.

O ESG jsme se mohli dozvědět pouze z médií zaměřených na investice a ekonomiku. Téma se přitom zdaleka netýká jen investorů.

ESG je formou tzv. stakeholderství s největším investičním fondem světa ve svém čele - BlackRock.

Tedy souvisí s Velkým resetem velice úzce. A ostatně i ESG je dítě toho samého WEF.

ESG rating firem je trochu složité a často až byrokraticky znějící téma, ale v podstatě jde o jakýsi sociální kredit pro firmy. (Environment, Social a Governance)

V ČR bude v roce 2025 pro začátek povinné pro velké firmy. Od roku 2026 bude povinné i pro malé a střední firmy.

Malé firmy budou nuceny odesílat zjednodušený výkaz oproti velkým firmám, ale ESG bude ovlivňovat a už nějakou dobu s rostoucí mírou ovlivňuje podnikání i menších firem, které nyní tuto povinnost ani nemají.

ESG rating je velmi komplexní nefinanční výkaz dobrých bodů za chování firmy.

To ovlivní, jestli vám bude banka ochotná poskytnout půjčku, nebo jestli s vámi bude chtít někdo obchodovat.

Protože obchodovat s někým, kdo má malé ESG skóre, nebo takové výkazy ani neposílá, by si sám snížil své vlastní ESG skóre.

Za mě je to dokonale vymyšlené tiché převzetí moci korporatismu. Nebo-li fašismu. Státu provázaného s korporacemi. A rameno implementace všech ideologií v pozadí. Skrze peníze.

Jde tedy očekávat, že od roku 2025/26 se čeští zaměstnanci v práci začnou setkávat se školeními o diverzitě nebo vyzvídáním firmy, jestli je jejich zaměstanec transexuál, aby firma mohla získat nějaké ESG body k dobru.

Celej ten magořinec, na který se koukáme teď z USA a podobnných progresivích zemí, kde tyto korporace už své ESG výkazy samy dobrovolně dodávaly. Proto asi o různých woke úletech slyšíme právě nejčastěji z USA.

A to je jen začátek. Samotný Velký reset WEF popisuje jako kompletní "transformaci" celé lidské společnosti.

Pokud dokopeme masmédia, aby něco řekla k ESG, tak pravděpodobně uslyšíme něco na způsob:

"Ajéje... zas nám tu pobíhají magoři vykřikující, že za ESG se skrývá nějaká totalita. Tak zde si přečtěte, co o tom potřebujete vědět.

Konspirační teorie jsou blablabla.. Nejčastěji jim věří.. blablabla extrémisté.. blablabla..

Nejznámější konspirační teorie je asi ..blablabla..Věří jim většinou hloupější lidé.

Každopádně ESG je pouze snaha narovat nerovnosti ve společnosti. Aby se každý cítil participován v řízení věcí, které se dotýkají nás všech.

A to jsou právě ti stakeholdeři. Ti co mají svůj hmotný zájem v činnosti korporací, například v životním prostředí a jeho ohrožení změnami klimatu způsobených emisemi CO2.

Ale žádný strach. Tohle není žádný Socialismus 2.0. Naopak budou vše šéfovat korporace a moudrá NGO, které zastoupí hlas lidu. Hurá! Bravo!

WEF v roce 2020 publikoval video a článek na svém serveru www.weforum.org , kde zazněly věty, které mnoho lidí natolik šokovaly, že je následně ze svého serveru raději odstranili.

Bylo tam "V roce 2030 nic nevlastním, nemám žádné soukromí, ale jsem šťastná."

Nebo jak si vše budeme pronajímat přes počítače a to nám pak dodají drony. Že maso budeme jíst pouze svátečně a podobné perly.

Ale nebojte. Jsou to ti samí, co věří, že muž může rodit a kojit děti, tak tomu všemu můžeme důvěřovat.

A raději i věřit... aby nás nevyhodili z práce. Inženýr Google byl okamžitě propuštěn, když zpochybnil, že muži a ženy jsou identičtí. Přestože byl vyzván, aby se k vyjádřil, nelíbila se jim jeho odpověď. Může být rád, že nedostal provaz.

Zakončím to přednáškou Michaela Rectenwalda v Mises institutu

Autor: Jiří Míka | neděle 4.6.2023 4:18 | karma článku: 20.40 | přečteno: 438x

Další články blogera

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 643 | Diskuse

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 1060 | Diskuse

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma článku: 19.14 | Přečteno: 377 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.07 | Přečteno: 585 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2041 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 291 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.32 | Přečteno: 210 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 275 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...