Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lisabonská smlouva je také cesta do pekel

Možná budete šokováni jako já, ale podívejte se na následující video z Evropského parlamentu, kde vám po shlédnutí bude jasné, proč takové záběry nevidíte v televizi.

Vsimli jste si zajimave symbolicke podobnosti budovy EU a babylonske veze v nedostavenosti?

Protože záběry událostí v Evropské parlamentu (EP) z období po schválení tzv. Lisabonské smlouvy a nesouhlasná vzpoura poslanců v EP asi dosti kazí ten obrázek milé spolupráce národů a ukázaly skutečný obrázek zděšení některých europoslanců (cca 80 poslanců s transparenty "REFERENDUM" na slavnosti schválení na odpor skandovali "referendum"). Video napoví i neangličtinářům, jaká tam panovala atmosféra.

Popravdě naopak věrní soudruzi v EP dokonce bránili přítomným lidem s kamerou pořizovat videozáznamy této vzpoury na půdě nejdemokratičtější instituce evropského dvora demokracie. To hovoří myslím za vše, když i videozáznam ze slavnostního schválení LS v EP má být tajný. Tedy máme k dispozici jen ten kousek než jim byly z rukou vytrženy kamery. Trochu jak z nějakého filmu o společnosti před jejím pádem do totalitní diktatury, kde jen jedna pravda je možná a kritika je považována za euroskeptismus. Co ten pojem "euroskeptismus" vůbec znamená, neví asi nikdo, předpokládám.

Tento sestřih zobrazuje spíše následnou ještě zajímavější debatu v EP o návrhu a následném schválení nuceného vyvedení osob z místnosti parlamentu, pokud "ruší" schůzi. Obávám se ale, že je to asi příliš sexy pro televizi, nebo mi to v médiích uniklo, ale tyto záběry jsou pro mě ZCELA nové. Co nám kdo tají a proč? Proč nemáme znát hlasy, které se staví proti Lisabonské smlouvě (LS)? Protože pokud bychom se o LS dozvěděli více, tak bychom chtěli o to více referendum, kde bysme řekli své NE?

Tajnosti s obsahem Lisabonské smlouvy- nový Habsburkové? 

Lidé by si měli uvědomit, že se tímto vlastně novelizuje náš celkový vztah vůči Evropské únii, což bude jiná Únie resp. Společenství (jak je to nazýváno v EU), než do které jsme jako ČR vstupovali.

Podobné znepokojení panuje nyní i po nástupu Baracka Obamy v USA, který posiluje moc federální vlády (viz můj článek  http://mika.blog.idnes.cz/c/79593/G20-Reseni-krize-spociva-ve-vytvoreni-svetove-vlady-a-v-cenzure.html ) , což vedlo k vlně protestů v USA, které byly z většinové části v českých a jiných zahraničních médiích ignorovány.

K tomu samému posilování centralizace moci dochází i v EU směřující Lisabonskou smlouvou k superstátu. 

Proč někteří poslanci EP tvrdí, že neměli možnosti si LS ani přečíst? (nebyla k dispozici v konsolidované verzi)

Problém této smlouvy je její nesrozumitelnost skoro komukoliv a nedostupnost v konzolidované verzi znamenala v důsledku nutnost procházet tisíce stran dokumentů a hledat, jaké konkrétní věty jsou jakým způsobem novelizovány, a jaký je tedy ten výsledný text.

Proč ve mně tyto tajnosti nevzbuzují naprosto žádnou důvěru? Ani ulní myšlení - jedna Evropa - jedna vize - jedna nejlepší pravda a cesta pro každého. Společenství?

Proč se na kritiky EU kouká jako na blázny a nebezpečné "extrémisty"? Čím je kritika nebezpečným extrémismem?

Proč je tak podstatné schválení Lisabonské smlouvy, že jsou kritici nazýváni extrémisty? Protože je pro někoho důležité, aby byla LS schválena za každou cenu? Je pro někoho pro jeho plány dominace podstatné, aby se státy Evropy upsali LS? 

Vážení. Nehovořím tu o konspirační teoreticicích, ale o samotné rozpolcenosti parlamentu EU, kde někteří poslanci hovoří o zděšení z nové totality stejně jako prezident Klaus.  Pokud konspirační teoretik hovoří o rtuti ve vakcínách, tak to možná nic neznamená, ale pokud takto hovoří politici, měli bychom si opravdu dát pozor, co se to děje. Protože politici jsou ty jediné "záruky" demo-kracie (vlády lidu), které máme. Jsou to i záruky zachování naší Ústavy a národních zájmů.

Jak by se vám líbilo, kdyby se všude v ČR pěstovala jen řepka pro biopaliva do aut, a jídlo bychom importovali, protože by všechny zdejší zemědělské plochy byly využity pro "zelená" paliva? Takovou moc má EU již teď, takže tedy nevím, proč lézti ještě do větších chomoutů se smlouvou, o které sami poslanci EP tvrdí, že ji neměli k dispozici k přečtení. 

V podobném zmatku a rychlosti byl schvalován i Patriot Act v USA. Je nutné hlasovat správně a už méně znát obsah schvalovaného. 

Já sám jsem se do LS zkusil začíst a přišlo mi, že tam jedné větě nerozumím, protože se mi zdá, že dává EU právo jít mimo rámec svých kompetencí, pokud by danou věc bylo lepší a efektivnější realizovat skrze Evropskou unii oproti členských zemí. Doslova se tam píše, že EU může "překročit své pravomoce". No tak nevím. Možná jsou ty pravomoce definované v zákonech o subsidiaritě , ale jaká je definice slova "pravomoc"? Pokud i článcích o subsidiaritě je používáno slovo "pravomoc", když je vymezované, co vlastně subsidiarita je, pak termín "překročit pravomoc/kompetence" mi připadá jiné kvality. 

Ale já jsem laik, ale když uvážím, že většina českých politiků Lisabonskou smlouvu údajně ani nečetla a nezajímá se o to pochopit ten komplikovaný text, pak se mi zdá, že to je opravdu divné, aby pro pochopení zakládajícího dokumentu bylo potřeba vystudovat práva anebo to je celý nesmyslný text postavený na kvazilogice s komplikovaným byrokratickým žargónem a termíny. Neměly by evropské dokumenty být jednodušší než naše vlastní národní? A je to Euroústava nebo není ? Je to novelizace zakládajících dokumentů Evropské únie. Rozhodně to má nejblíže k její ústavě než cokoliv jiného. Nebo co je evropskou ústavou, pokud tím nemá být Lisabonská smlouva? Neměla by ústava být krátká a jasná každému? 

Když byla Lisabonská smlouva po námitkách na přílišnou délku textu "zkrácena" tím způsobem, že údajně pouze změnili font, aby se na stranu vešlo více textu, a také i z vlastních slov autora zamítnuté euroústavy (viz můj starší článek ) je Lisabonská smlouva prakticky totožná pouze s přeházeným textem, aby vypadala jako něco nového, tak se nehraje fér hra. To je přeci naprosto dětinské. 

Je zjevné, že problém je daleko za hranicemi Irska, kde byla zamítnuta v referendu, které se tam má nyní opakovat, ale že se zamítavý postoj týká a týkal i jiných zemí než je ČR (nejsme experti, ale oni taky ne!) , Irsko, ale i Německo, Francie. Přes 80 europoslanců tam bylo v tričkách a s transparenty Referendum při oslavném podepsání Lisabonské smlouvy (viz. video nahoře), a já se mám divit, že jsou námitky proti uspěchaném podepsání (než lidé, i ti zodpovědní, pochopí obsah Lisabonské smlouvy).

Propagandou ignorovaná negativa

Ze známých dopadů je také omezení práva veta členských zemích - po(s)tupný přechod k většinovému hlasování a také údajně i jiný poměr, kde některé země budou mít více moci než jiné. Někteří jsou si prostě rovnější a vždy to tak bylo, že? 

Dále má být údajně řešena nucená imigrace u členských zemí a dokonce se hovoří o dopadech na Benešovy dekrety.

Možná to není pravda a euroskeptičtí politici si toto vše vymýšlí, ale chybí mi tak nebo tak nějaká debata, kde uslyším pokusy odpovědět na tyto závažné otázky.

Na závěr odstrašující manipulativní "kvíz" na aktualne.cz o Lisabonské smlouvě (jakoby si to zcela protiřečilo s výše psaným):

DECENTRALIZOVAT?

PŘIBLÍŽIT OBČANUM? JAK?? 

PRO NOVÉ ČLENY SE PŘIZPUSOBIT? TÍM, ŽE UŽ SE PŘEJDE NA VĚTŠINOVÝ SYSTÉM HLASOVÁNÍ? to ale není v zájmu nových členů, nebo je? :)) To je prostě jak v blázinci tady. Tady vám lžou rovnou do očí v kvízu. 


Autor: Jiří Míka | neděle 17.5.2009 10:36 | karma článku: 28,91 | přečteno: 3062x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 654x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biden podepsal miliardy, Kyjev hned dostane munici HIMARS a obrněnce Bradley

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  19:44

Sledujeme online Americký prezident Joe Biden dnes po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon...

VIDEO: Plamenů se nezalekli. Američané pomáhali, dokud řidiče nevytáhli

24. dubna 2024  19:33

Starší řidič ve čtvrtek u americké Minnesoty sjel z dálnice a narazil do sloupu veřejného...

Lidovci znovu pokárali Cyrila Svobodu, ale vyhazov ze strany se nekoná

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  19:26

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších politiků, bývalého šéfa strany...

Hrozí scénář Twitter? TikTok v USA narazil, šanci větří mocní miliardáři

24. dubna 2024  19:25

Čínské sociální síti TikTok ve Spojených státech po úterním hlasování Senátu zvoní hrana. Její...