Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Gordon Brown: Finanční krize je příležitost

Příležitost k čemu? Podle britského premiéra je tato krize dobrá věc, protože umožní završit globalizaci celosvětovou spoluprácí vytvořením cituji "Nového světového řádu".

Krize? Urcite ne pro elitu dohadujici jeji reseni. Foto ze summitu G20

Stejného názoru je Barroso, prezident EU, a jiní státníci. Nazývají to příležitostí a dokonce hovoří o tom, že bychom tuto příležitost neměli cituji "promarnit".

Termín Nového světového pořádku je sice běžně spojován s konspiračními teoriemi, ale ve skutečnosti je již delší dobu používán jako termín pro jakousi utopickou vizi globálního společenství, kde spolu lidé žijí v míru a spokojenosti.

Něco jako komunismus, ale jde o jiný minulostí nezatížený termín, takže výborný způsob jak na utopistické vize nalákat tentokrát celou planetu.

Myslíte si, že je možné našimi geniálními bankéři krizi, chudobu a přelidnění otočit v něco utopického? Jak velkou myslíte má takový bankéř empatii k člověku, který nemá na jídlo pro svoje děti (oni tvrdí, že je tihle chudí zajímají a že jim chtějí pomáhat)? Věříte opravdu, že bankéři jsou schopni vytvořit nějaký nový pěkný globální řád, kde budou všichni spokojeni, jak oni nadšeně hovoří o této cituji "Nové éře"?

Ti samí bankéři, kteří svět přivedli do této finanční krize, že by byli schopni krizi nejen vyřešit, ale dokonce využít příležitosti k vytvoření utopické dokonalé společnosti, kde všichni mají dost a všichni jsou spokojeni?

Jak tomu může někdo věřit? Stejným způsobem začínal komunismus.

Mávnutím jakého proutku zmizí věci jako korupce?

Krize je příležitost ? Jak pro koho...

Jedna věc je hovořit o kolektivním štěstí a přátelské spolupráci a druhá věc je říci, že pouze Mezinárodní měnový fond (MMF) a podobné instituce mají mandát toto realizovat a společné blaho svými regulacemi světu diktovat.

Je to příležitost pro celosvětovou  nadvládu úzkým okruhem lidí. To jistě. Kupodivu tomu lidé chtějí věřit, přestože stejné řešení (ale v menším mířítku) v 30tých letech v USA nevedlo k ničemu dobrému nýbrž dlouhodobým problémům vedoucím k této finanční celosvětové krizi. Tedy to samé "řešení" uplatnit nyní celosvětově?

Přečtěte si, na čem se na setkání G20 dohodli, a které myšlenky chtějí rozvinout na příštích summitech. MMF, které dodnes zadlužováním (spolu s vyvlastňováním jejich národních surovin) zotročovalo rozvojové země (aka globalizace), má nyní získávat moc zásahu do národních politik jednotlivých států. Nikdy se neohlíželi na to, že když jim například vyvlastnili pitnou vodu, že pak cena pitné vody stoupla desetinásobně. V rozvojových zemích je taková cena rozdílem mezi životem a smrtí.

Můžeme sice důvěřovat hezkým socialistickým slovům, jak je to unikátní, že se nyní tolik států sešlo k jedné diskuzi, a že by to před 20ti lety možné nebylo - aby spolu tolik státníků usedlo k jednomu stolu s jednotným závěrem. Ale to jsou s prominutím jen sentimentální kecy. To, že se státnící kamarádí není vůbec podstatné, a nakonec viděli jste někdy při  nějakých mezistátních návštěvách, že by se na sebe mračili?

Podle mě tito státníci jsou ochotni prodat svou zemi a žít si spokojeně na Venuši a užívat si se sexy Venušankami než, že by jim šlo o nějaké blaho, o kterém permanentně mluví. Neustále hovoří, jak jim na všech záleží, a lidé tomu snad opravdu věří těm jejich (pouhým) slovům?

Přitom tím mizí národní suverenita. Ne že bych byl nějak hodně přes národní hrdost, ale přecejen čím větší celky tím větší babylon. Pokud jde celosvětový diktát, tak jak se můžeme nechat utopit v nějakých utopiích? Vzhledem k tomu, že komunismus se nijak neproslavil a přitom razil úplně to samé. V některých záležitostech se frazeologie od dob komunismu sice liší novými výrazy, ale v některých je dokonce identická a jde úplně o ta samá slova.

Šéf EU pan Barroso má také zajímavou minulost jako vůdce této maoistické komunistické strany . Doporučuji mrknout, jak revoluční stalinista to v mládí byl.To není nikdo jiný pro vůdcovství tohoto jejich nového řádu než pan Barroso, "bývalý" komunistický revolucionář? "Kdo nebyl v dvaceti letech socialista nemá srdce a kde není v pětatřiceti kapitalista nemá rozum", podle mě tuto větu razí sami ti, kteří v mládí byli komunisté rudější než ti naši komunisti tady v bývalém Československu, kteří si na to jen hráli. Těmto lidem svěřovat vůdcovství v tom jejich slavném Novém řádu? Copak tu není nikdo jiný pro politiku než bývalí komunisté? Věřit tomu, že se poučili, a že jsou teď o to osvícenější?

Tedy lidé, kteří si při této krizi mnou ruce, jaká je to krásná příležitost, ve mně důvěru nevzbuzují.

Řešení = nové regulace revolučního typu a globalizace těchto regulací

Ty samé gangy bankéřů tuto krizi vytvořili, a ti samí nabízejí to své "řešení". Řešením je naopak tyto lidi konečně vykopat z jejich míst. A to soudní cestu, protože jsou to zločinci, a porušování zákona z jejich strany je možné prokázat. Stejně tak není problém vytvořit nějakou politickou stranu Zdravého rozumu a umístit do politiky skutečně moudré lidi mající k lidem empatii. Jenže je potřeba nejdříve pochopit problém. Jinak člověk není schopen rozeznat populistu od upřímného politika.

Svým způsobem bych byl také rád, aby měli s těmi svými řešeními pravdu, ale to je přirozené. Člověk nemá rád změny.

Konkrétně řešením v této situaci dle mého je nechat problémové banky a firmy zbankrotovat a nezachraňovat je. I za cenu období hospodářské krize, která je asi nevyhnutelná. Ale jejich návrhy celou věc hyperzhoršovat (směřování k hyperinflaci, odprodávání se Číně,..atd.)? Proti tomu přeci stojí za to bojovat, ne? Říká vám něco Malthuziánská katastrofa ? Mně neříkala.

Je to běh na dlouhou trať a moc, kterou někteří bohatí bankéři získali v minulém století, je ohromná. Tato hra je ale zcela dynamická a je založena na dobrovolném návratu lidí k feudalismu a ztrátě jejich svobod za cenu vize bezpečí a jistot. Je založena na dobrovolném nezájmu lidí odmítnout kulturní dogmata a myslet sami za sebe. Možná to je na tom i to krásné a ta příležitost - nevytvořit nakonec babylon, ale pouze probudit lidi k odvaze mít svobodné myšlení tím, že jsou hnáni do kouta. V takovém případě by bylo nesmyslné nenávidět své manipulativní zotročovatele a spíš by to měl být impulz zamyslet se nad sebou. 

Tedy lidé mají plně pod kontrolou, kam se bude ubírat budoucnost. Problém je, že jim je to jedno a koukají jen na krátkodobé cíle anebo mají pocit, že nic proti bohatým bankéřům krájejcích si svět nezmůžou. To je ten největší omyl. Je to dynamická hra a tito bankéři nemají neomezenou moc. Musí taktizovat. To je způsob, jakým rodina Rothchildů a Rockefellerů získala své ohromné bohatství v minulých 200 letech.

Závěrem upřesněním, že tu nehovořím ani tak o žádných akcích, demonstracích nebo snad revolucích (to už vůbec ne), ale o odvaze mít svobodné myšlení. To jsou činnosti uvnitř naší hlavy. To nám nikdo nemůže sebrat (leda mučením), ale můžeme se toho dobrovolně vzdát.

Citát na závěr:

"Někteří dokonce věří, že jsme částí tajného spolku směřujícího proti zájmům Spojených států, a charakterízují mojí rodinu jako 'internacionalisty' konspirující s ostatními po světě ve snaze vytvořit více integrovanou globální politickou a ekonomickou strukturu - takříkajíc jeden svět, chcete-li. Pokud je toto obvinění, pak říkám, že jsem vinen a jsem na to hrdý." - David Rockefeller v "Pamětech", autobiografie (2002), strana 405

To spiknutí je totiž zdá se skutečně reálné. Teď to skutečně bylo navrženo jako reforma. Během krize, jak bylo "prorokováno" Davidem Rockefellerem:

"Jsme na pokraji globální transformace. Vše co potřebujeme je vhodná velká krize a národy přijmou nový Světový řád."

David Rockefeller

Co je "nový světový řád"?

Přestože z úst politiků je tento termín užíván ve stále častějších intervalech, sami novináři ho ve svých otázkám politikům zřídka kdy vysloví s konkrétním ověřujícím dotazem jako např. "Myslíte tímto Novým světovým řádem tedy vytvoření dlouho diskutované světové vlády a jednotné světové měny?". 

Ale podívejte se na následující články z masmédií okolo G20, kde už samotné titulky hovoří o vyhlašování jakéhosi Nového světového řádu (podobné se objevují již delší dobu ale nyní jakoby vygradovaly k slavnostnímu vyhlášeního samotného počátku tohoto nového řádu):

(CNN) G-20 : Shaping a new world order (The Sindey Morning Herald) Time for a new world order: PM (ČT24) Mocnosti chystají sérii summitů, svět čeká nový finanční řád (Financial Times) And now for a world government (The Independent) Henry Kissinger: The world must forge a new order or retreat to chaos (Hospodářské noviny) Rusko navrhuje, aby měl svět jednu měnu (BBC) New world order emerges from chaos (Telegraph) THe G20 moves the world a step closer to a world currency (Telegraph) G20 summit: Gordon Brown announces 'new world order'  http://www.telegraph.co.uk/finance/financetopics/g20-summit/5098593/G20-summit-1.1trn-deal-no-overnight-fix-Darling-warns.html On Thursday evening Mr Brown announced the creation of a "new world order" after the conclusion of the summit.  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/story/2008/11/15/ST2008111500106.html Aso also showed reluctance to quickly cede voting power in organizations such as the IMF. "I don't think it's something that should be achieved today or tomorrow," he said. "I believe that needs to be worked out over time."

Still, most nations, including the United States, have acknowledged that a new world order has emerged and that the developing world should have a larger say in international organizations.

http://edition.cnn.com/2009/WORLD/europe/04/01/oakley.summit/ Analysis: Crisis may lead to new world order

Already the G-8 countries have seemingly conceded that the world's current problems are too big for them to solve and that G-20 is a more appropriate forum. If China comes up with the money to help, it will need assurances that it will in the future enjoy greater power within such multilateral institutions as the IMF and the World Bank.
The U.S. and Europe, who have dominated the G-8, now have little option too but to accept a new world order.

VIDEO: Krátká lesní seznamka s historií významu termínu Nového světového řádu naznačující, jak se nyní tento rok nacházíme ve fázi již samotné implementace tohoto Nového řádu: (bohužel jen v anglickém jazyce)

Autor: Jiří Míka | pondělí 13.4.2009 22:02 | karma článku: 20,03 | přečteno: 2882x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Exprezident Klaus nepovažuje dvacet let Česka v EU za úspěšné období

29. dubna 2024  11:35,  aktualizováno  15:30

Exprezident Václav Klaus vystoupil silně kriticky ke dvacátému výročí vstupu České republiky do...

OBRAZEM: Dvě různá řešení příkladu s cukrovím. Řešte hlavolamy přijímaček

29. dubna 2024  15:28

Na vyhodnocení jednotné přijímací zkoušky budou uchazeči o střední školy a víceletá gymnázia čekat...

Přijel německý prezident Steinmeier. Setkal se s Pavlem, uctí oběti střelby

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  15:18

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájil dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Čarodějnice bez ohňů? V části Česka vydali zákaz, hrozí požáry

29. dubna 2024  15:14

Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...