Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Matka vyjádřila potěšení nad tím, že se vakcinované dítě cítilo nadřazené

Přečetl jsem si příspěvek, kde žena napsala, jak ji potěšilo, když byla se svým dítětem u doktora, a zaslechla v čekárně jiné dítě říkat mamince, že chce vakcínu, protože nechce být lůzr jako nevakcinovaní spolužáci.

Tahle žena to napsala s nadšením. S jakýmsi sociopatickým potěšením, že to dítě pochopilo, jak je vakcína ta správná cesta.

Cekam u detske doktorky na razitko na lejstra do skolky a vedle cekajici trinactilety chlapec (jdou na preventivku, rikali) presvedcuje maminku, jestli by neslo nejak posunout to ockovani na klistovku, ze by místo toho chtel covid, ze chce byt ve škole za ockovaneho frajera a ne za testujiciho losera :-)

Kež by někteří starší měli tolik rozumu jako to dítě, že?

Mě ta zpráva spíš rozesmutnila. Ponechme stranou všechny názory, jak je ta vakcína nebezpečná nebo prospěšná. Jak může někdo mít radost z toho, že se některé děti cítí nadřazené kvůli něčemu takovému? Že jsou děti segregovány? 

To dítě má většina malý vliv tohle nějak rozhodnout. Rozhodne to za ně rodič. Buď ho nechá napíchat nebo naopak.

Britská státní regulační vědecká skupina nedávno vakcíny pro děti neschválila. Uvedla, že je malý přínos pro děti, kteří s covidem typicky problémy nemají, a přitom raritní zdravotní problémy existují, a jejich riziko tedy převažuje nad přínosy.

To bylo rozhodnutí trochu nečekané, protože mnoho odborníků a chcete-li expertů vsadilo svou veškerou kredibilitu a morální čest prohlašováním, že vakcíny jsou zcela bezpečné pro každého. Naopak se rozčilují, pokud někdo sabotuje svými názory očkování dětí.

V ČR je očkování covid vakcínou dětí povolené (narozdíl od Británie). A v ČR je očkování dětí tedy jediná správná věc. Jediná pravda. A jediná věc kterou můžete vyslovit. 

Někteří rodiče přesto k něčemu takovému nechtějí dát souhlas, ačkoliv stát udělal v tomhle směru výjimku, a není nutný souhlas rodičů, pokud se nepletu. 

Každopádně co tohle udělá s psychikou dětí? Jak tohle může odborník nechápat? Na tomhle dítěti můžeme vidět ukázkově, jak znevýhodnění neočkovaných vede k nechtěnému kastovnímu systému. To začalo už testováním dětí ve školách, kde tzv. pozitivní dítě (ať už to znamená cokoliv) se může cítit sociálně degradováno jako špinavé. Jako "toxický odpad" jak to nazval profesor Flegr.

USA a Německo poučují ČR o rasismu

Ano, ten samý národ co nás Čechy teď poučuje o rasismu. Spolu s Němci. Česká média se k nim dokonce připojují. Například idnes.cz, ČT24, Respekt atd. 

Nebylo Německo ta země, která v plynovým komorách zabila miliony Židů, Romů a Slovanů?

Není USA ta země, která měla otroky z Afriky?

Česká média to ignorují a když byly během korona krize demonstrace proti rasismu, oslavovala je spolu se zdravotníky, přestože jindy oslavují sociální distancing, což je ten nejkrutější trest ve vězení. Izolace někoho na samotku.

To vstoupilo do dějin a česká média se zařadila a historicky zaznamenala svoji roli v této události. Připojila se k hanění České republiky a nekritické oslavě lockdownů. Našli byste vůbec jediný článek, který by lockdowny nebo nějaké opatření vnímal i kritickým pohledem, jak by člověk u hlídacích psů demokracie čekal?

Ne, česká seriozní média vždy pouze tlumočila vyjádření vlády.

Jejich zmatená vyjádření nám tlumočili do srozumitelnější podoby. A opakovali neustále dokola. 

Teď chystaná systematická segregace dětí, co přišla v září do škol, celou věc povyšuje na novou rovinu, která je velmi podobná tomu, jak před lety v USA jednali s černochy. 

Ale skutečně když ponecháme stranou veškerou polemiku, jak moc ty vakcíny mohou být rizikové, nebo jak moc jsou účinné/užitečné, tak tu máme budovaný apartheid. Jak pro dospělé tak pro děti.

V případě dětí to má ale vážnější dopady. Ve školách probíhá nejen vyučování ale také socializace. Jak je dítě oblečené nebo divné to vše ovlivňuje, jaké vztahy bude ve škole dítě navazovat.

Jestli se bude cítit jako součást kolektivu anebo odstrčené.

Tahle státní politika segregaci dětí systematizovala. Neočkované děti nemohou zpívat, musí močit někde bokem jako zvířata a nosit masku.

Když se někteří čeští ředitelé škol postavili na odpor, posvítily si na ně úřady, a ředitele vyhodily.

Podobnost s komunistickou totalitou z minulosti je asi jen čistě náhodná.

Nebo když nás ti slavní Němci obsadili. A byly u restaurací a divadel cedulky o zákazu vstupů pro Židy, resp. bylo nutné se prokazovat dokladem o negativním testu na nežidovský původ.

Tohle vše má samozřejmě velký dopad i na dospělé, ale jen největší grázlové ze všech se zaměřují na děti. Ty jsou bezbranné. 

Tihle malí človíčci totiž vnímají dospěláky jako bohy. Jako autoritu. Takže většina udělá cokoliv jim řeknete.

A pak mají svoje vlastní komunity uvnitř škol. Navazují vztahy, utváří kamarádství (s plastovým štítem a maskou na xichtě se zachováním 2 metrového distancu). 

Tohle vstoupí do dějin. Když zpětně vzpomínáme na řádění nacistů, budeme podobně koukat na roli českých médií.

A naše česká média se podobně zachovala během nacismu, když bylo Česko v německém protektorátu. Raději to nikdo moc nepřipomíná, ale pokud si dohledáte dobové články z našich médiích, tak podobně informovala nekriticky o německých opatřeních. 

Ale zpět k ženě, která vyjádřila nadšení, že zaslechla dítě, kterému se segregace zažrala už hluboko do mozku, což se už ani nepodaří nikdy jednoduše změnit (to dítě už bude mít ten vzorec myšlení permanentně vypálený do nervové sítě, a potáhne se celým jeho životem). 

Ale podobně i ta žena, která je sice starší, takže ty změny nejsou až tak nevratné, ale vyjádřit potěšení, že se nějaké dítě cítí statusem nadřazené nad jiným dítětem kvůli vakcíně, to je něco co snad ani nebudu komentovat, ale ukázkově je to mementem doby. 

Mimochodem jde o server nyx.cz, kde se schází jenom intelektuální elita Česka. To nejsou žádné novinky.cz. Tady se schází jenom elita, kde já jsem se kdysi připletl.

Pokud jde o koronavirus, tak nelze v žádném diskuzní skupině svobodně diskutovat. Ve všech skupinách mám BAN, protože jsem tam kdysi zmiňoval, že roušek se člověk nesmí dotýkat. Jeden mi napsal, že to je dezinformace. Údajně není problém se roušek dotýkat. Správce diskuze mi dal následně ban. Takhle funguje elita!

Žena zmíněná v článku je mám pocit i nějaká zdravotnice. Tak bych ji možná měl naopak uctívat. Jednak je to expertka, protože je na Nyxu, a druhak jestli je zdravotnice, tak to je ten člověk, co padá na hubu, a zdravotníky nemůžete kritizovat. Ti vytahují ty žhavé kaštana rukama, zatímco zrádci odmítají očkování, a pak je tam zahlcují v nemocnicích.

Já teda po tom, co zdravotníci explicitně oslavovali demonstrace proti rasismu v dobách lockdownů, kdy teď nenechají ani těhotnou ženu ani si sednou na lavičku nebo někoho pozdravit přítele, zas tak velký respekt nemám. V ČR to tak drsné není, ale podívejte, co dělají zdravotníci v jiných zemích. 

Zdravotníci také zvažují, že neočkované lidi nebudou léčit, pokud přijdou do nemocnice.

Generalizuju, ale to je teď přece moderní házet do jednoho pytle, ne?

Nechápejte mě špatně. Kdysi mi zdravotníci zachránili v dětství život, když jsem měl zánět slepého střeva. Nejdřív ho teda neodhalili, takže se to tak úplně nestihlo, a slepé střevo prasklo, a v nemocnici mi pak na posledních chvíli zachránili život. Sic byla pak nutná ještě další operace, protože po té první se stav moc nezlepšoval.

Vzpomínám si na jednoho hodně nepříjemného doktora a jednoho mladého, který byl naopak oporou. Lidi jsou různí. A vůbec zdravotníkům neberu jejich schopnost řešit zejména podobné akutní stavy nebo když se člověk vyseká někde na silnici.

Co mi vadí, jsou názory, že neočkovaní apod. by neměli dostat zdravotní pomoc. Resp. některá přání smrti a utrpení, které někdy vyjádřují lidé po internetech ale i zdravotníci v médiích. Takové to jak jsou zvědaví, jak se neočkovaní budou tvářit, až budou s těžkým covidem spytovat svědomí, že se neočkovali, nebo prosit o pomoc zdravotníků. Někteří čeští odborníci podobně navrhovali, že by takoví lidé měli platit vyšší zdravotní pojištění. 

Takže taková je doba no.

Virus, ať už je nebezpečný jakkoliv, je pro mě postraním tématem. Nad čím žasnu, je chování lidí, a svět co se tu buduje. 

Ta přehnaná sebejistota jak se věci mají. A neschopnost empatie vůči těm, kterých se opatření dotýkají.

Na konec připomenu, že apartheid je dle českého zákona trestný odnětím svobody (tuším na 10 let). Je trestný i ve fázi přípravy. A vláda výslovně řekla, že hodlá skupinu obyvatel segregovat a trestat.

Blíží se volby. Zkusme volit trochu líp tentokrát! :-)

Autor: Jiří Míka | neděle 5.9.2021 11:29 | karma článku: 26,64 | přečteno: 868x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 654x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové ostřelovali Charkov, střely zasáhly obytné domy a zranily šest lidí

24. dubna 2024  8:33,  aktualizováno  9:08

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy, oznámil starosta...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 7:53

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...