Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Opozice opovrhuje nápadem diskuze expertů

Dnes se měla konat v poslanecké sněmovně debata odborníků na téma COVID-19, kterou dohodlo hnutí Blanický manifest s premiérem Babišem. To rozčílilo opoziční strany jako ODS. Sebe označili za lepší lidí k diskuzi.

Nikdo další už prý není potřeba.

Daniel Landa se v úterý sejde s Andrejem Babišem, budou řešit epidemii a vládní opatření. Toto bohužel není vtip. Rockový zpěvák je bohužel pro premiéra důležitější partner než demokratická opozice.https://twitter.com/ODScz/status/1359926162907136004

Podobné hlasy zněly také od KDU-ČSL

Avizovanou schůzku kritizovali opoziční politici, kteří se podivovali nad tím, proč se předseda vlády v době největší krize chce sejít se zpěvákem. „Asi nic více věrně neilustruje absurdnost současné situace! Po Maďarsku, Srbsku nyní přichází Landa, tomu říkám řešit COVID-19 systémově, racionálně a inspirovat se u nejlepších,“ komentoval plánované setkání předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.https://cnn.iprima.cz/babis-zrusil-schuzi-s-landou-jsem-z-toho-bordelu-naprosto-znechucenej-rika-zpevak-19252

Dlouhé měsíce mnoho lidí včetně i Daniela Landy volá po tom, aby probíhala otevřená debata expertů na téma Covidu. Blanický manifest díky podpisové akci získal svůj hlas vést s vládou dialog na základě petičního zákona. 

Blanický manifest dal dohromady několik vědců, kteří se měli účastnit této debaty v poslanecké sněmovně 16.2.2021, co měla být zároveň vysílaná online i pro veřejnost.

Je to v podstatě něco, co jsme za celý rok neviděli ani v médiích, kde kromě několika málo výjimek se ve studiu neobjevili odborníci, kteří by spolu polemizovali o protichůdných názorech. Místo toho si přes média vzájemně někteří posílali vzkazy, ale dialog jsme neviděli.

Toto setkání tedy naprosto chápu a bylo by snad samozřejmostí v racionální společnosti. 

Opozice předvedla svou neschopnost si vůbec zjistit, o co jde. Pokud jejich záměr není přímo bránit svobodné debatě o kontroverzním tématu. Ale zřejmě jen ani neudělali svůj domácí úkol si o plánované debatě něco zjistit, tak žijí ve zcela nesmyslné až dětinské představě, že jde "Babiš na schůzku s Danielem Landou". 

Mimochodem, měli jsme ministra zdravotnictví, který je také zpěvák. Za celou dobu jsem si nevšiml jediného komentáře, který by si z toho utahoval. Teda kromě lidí, kterým přišlo tragikomické, že nám tu skoro stanné právo nastolil finalista ze Superstar.

Ale Daniel Landa tu figuruje pouze jako organizátor a řekněme mluvčí iniciativy  občanů, která mu k tomu dala svými podpisy mandát. A do debaty má připravené experty jako je MUDr. Beran.

Více viz. text ze stránek iniciativy:

Jednání Daniela Landy a akademické skupiny Blanického manifestu se členy Vlády ČR

Daniel Landa bude se skupinou akademiků sdružených okolo petice Blanický manifest v úterý 16. února 2021 od 11.00 hodin jednat v prostorách Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky se zástupci Vlády ČR o způsobech, jak rychle a bezpečně otevřít Česko.Setkání, které bude moderovat předseda PSP ČR Radek Vondráček a zúčastní se ho osobně rovněž předseda vlády Andrej Babiš, proběhne v místnosti č. 205 a bude přenášeno online. Mezi akademiky, kteří svou erudicí skupinu okolo Blanického manifestu na tomto jednání zaštítí, bude např. významný český epidemiolog prof. MUDr. Jiří Beran, CSc., zakladatel oboru klinické imunologie a přední kapacita v oblasti lidské imunity MUDr. Jaroslav Svoboda, anebo proděkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze Doc. Ing. Miroslav Ševčík, CSc. Součástí skupiny bude i předseda Výboru Podnikatelských odborů Radomil Bábek a některé další osobnosti akademického či veřejného života České republiky.Skupina akademiků okolo Blanického manifestu je skupinou apolitickou. Jejím primárním cílem je dobrat se ke způsobu, jak rychle a bezpečně uvolnit život v České republice pro široké spektrum lidských činností, které jsou nyní omezovány, a to v mnoha případech až likvidačním způsobem.Blanický manifest podepsalo v krátké době před koncem roku 2020 více než 20.000 lidí, díky nimž byl iniciátor této petice zpěvák Daniel Landa pozván, aby 5. ledna 2021 vystoupil na veřejném slyšení před Petičním výborem PSP ČR.V rámci tohoto svého vystoupení formuloval Daniel Landa m. j. požadavek na „vznik platformy, kde vedle vládních odborníků zasednou i přední čeští nevyslyšení imunologové, epidemiologové a další odborné kapacity, aby společně našli bezpečnou cestu k rychlému otevření Česka.“Premiér Andrej Babiš tento požadavek zástupce Blanického manifestu akceptoval, a tak na půdě Poslanecké sněmovny proběhne první vážný dialog představitelů Vlády ČR s občanskou opozicí od vypuknutí pandemie koronaviru v únoru roku 2020."https://blanickymanifest.cz/uncategorized/jednani-daniela-landy-a-akademicke-skupiny-blanickeho-manifestu-se-cleny-vlady-cr/

Posmívat se tomu všemu, že jde o jakousi bláznivinu, aby vláda šaškovala v poslanecké sněmovně s nějakým rockerem, mi připadá velmi slaboduché. 

Naopak... podobná debata tu celou dobu chybí a sám se tomu podivuju už od minulého jara. 

"Debata" se zúžila jen na poklonkování vybraným odborníkům, kdy v podstatě v médiích resp. v podkladech vlády rotuje malý počet odborníků, kterým se věří na slovo. Než začnou zlobit. (Jako když například ministr Blatný zmínil, že se do obětí koronaviru v některých případech počítají dokonce i oběti autonehod. Že je to pravda, si přitom každý může ověřit i na stránkách Ministerstva zdravotnictví.)

Když jsme naposledy "důvěřovali vědcům" v něčem kontroverzním, stálo to lidstvo miliony lidí vyvražděných v plynových komorách. V dobách kdy mainstreamem světové vědy byla rasová hygiena.

Mezitím se v Německu podařilo po roce odtajnit e-mail korespondenci německého ministra vnitra s vědci, ze které vyplývá, že jim dal zadání, aby dodali vědeckou studii prokazující nutnost lockdownu, píše německý deník Die Welt.

A německý soud v lednu 2021 rozhodl, že opatření nařizující social distancing, je protiústavní. To se tu také do českých seriozních médií nevešlo. 

Že se většina světa chová v COVID opatřeních podobně jako ČR, není argument.

Vláda nelegálně prodloužila nouzový stav přes odpor poslanecké sněmovny. A nyní opozice zařídila zrušení debaty odborníků. 

Je čas na změnu.

Autor: Jiří Míka | úterý 16.2.2021 14:04 | karma článku: 22,32 | přečteno: 809x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...