Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Světoví lídři volají po změně podstaty lidství a zrušení osobního vlastnictví

V reakci na COVID-19 se na letošením setkání v Davosu mluvilo o kompletní reorganizaci společnosti a formy vlády. Korporace by měly získat možnost vytvářet legislativu a tím zajistit vládu lidu. V 2030 už nemá nikdo nic vlastnit.

Jejich marketingový název je Velký restart (The Great Reset) a zahrunuje vše od LGBT práv, globální oteplování, COVID-19, vlastnická práva, formy vládnutí, světová vláda a další desítky témat.

Dle jejich slov jde nejen o kompletní reorganizaci celé společnosti s velkým zaměřením na technologie.

Masmédia to už začala lidem propagovat jako úžasnou Novou dobu. Revoluci pokroku. Používají přitom stejný buzzword (popularizační termín), který vytvořilo Světové ekonomické fórum v Davosu. 

Podle odborníků bude vliv 4. průmyslové revoluce tak výrazný, že povede k úplné změně dosavadního fungování ekonomiky, administrativy, akademické sféry i občanské společnosti.https://cnn.iprima.cz/prumysl-4-0-lepsi-budoucnost-i-nove-vyzvy-11077

V technické stránce se to prezentuje jako úžasný svět, kdy i toaletní papír bude připojený na internet, sám vám vytře prdel, a ještě vám na vašem GlobalID účtu poznačí, kolik jste ho na to potřebovali, a jak pravidelný máte srací cyklus. A nezapomeňme na to, jak umělé protézy s neurálním propojením s mozkem jsou strašně užitečné. Pojďme tedy ale u toho zahodit lidství.

Změna lidské podstaty

My, co ne až tak hned všechno chceme hltat, jak je naservírované, trochu koukáme podrobněji na jejich slova a návrhy.

Např. 

"V roce 2030 už nebude nikdo nic vlastnit. A všichni budou šťastní."Světového ekonomické fórum

V 2030 nikdo už nebude nic vlastnit? Nemluví tam o radikální změně režimu?  Ohromné světové revoluci všeho? Nedávno jsme unikli z kolektivistické diktatury, ne?  I čeští novináři to nazývají v zaběhlých termínem nastolení Nového světového pořádku.

Posuďte titulek:

Nový světový pořádek. V našem chování se kvůli koronaviru bude muset ledacos změnithttps://www.lidovky.cz/lide/novy-svetovy-poradek-v-nasem-chovani-se-kvuli-koronaviru-bude-muset-ledacos-zmenit.A201027_124053_lide_vag?zdroj=vybava_recombeeOvšem dnes už je jasné, že se nám covid a vše, co s sebou přinesl, vepíšou do životů mnohem trvaleji.

Já se ptám, kdo ve volbách rozhodl, že má dojít k této změně? Kdo to měl ve volebním programu? Nikdo. Politici a zejména média nás na to budou pomalu postupně stimulovat. Nejdříve jak nám umělá inteligence a čipy pomohou zvládat zdravotní problémy včetně pandémií.

Později jak augmentace lidského těla pomocí umělých implantátů propojených s mozkem a genetických úprav vytvoří nového nadčlověka - supermana.

A jak se tím všechno zlepší.

Ředitel Schwab mluví explicitně o tom, jak se ti, co se nenechají implantovat čipem nebo geneticky modifikovat, stanou lidmi druhé kategorie.  Nebudou konkurenceschopní. Pro lepší představu doporučuji starší dystopické sci-fi Gattaca. 

S COVIDem nicméně jejich koncept 4. průmyslové revoluce nabral velký spád. A už nám to podstrkávají. Zatím jen v náznacích, jak nám superrychlé 5G sítě pomohou lépe spravovat společnost. 

Chybí nám novináři, kteří se umí do tématu víc ponořit, a vnímat i tu odvrácenou stránku (a informovat o ni), kterou už dnes můžeme vidět v Číně, kde je 5G ve městech rozšířeno ohromně včetně identifikace pomocí obličeje. A sociálního kreditu. 

Čínský systém sociální kreditu funguje například tak, že pokud se potkáte s někým, kdo má nízké score, i vám bude sníženo score. 

Řada lidí si dělala velkou srandu z obav z čipů od Billa Gatese. Mně to indikovalo, že o tématu vlastně nic nevědí. Digitalizace identifikace kolem vakcinace a datumu poslední vakcinace to včetně Billa Gatese sami řekli. 

Když už se zesměšňují řeči o Gatesovi, bylo by vhodné si zjistit, jestli na tom není něco pravdy. 

Samozřejmě nikdo vám nebude potajmu vkládat čipy v PCR testu nebo vakcíně, což nikdo nikdy netvrdil (krom pochybných hoaxů, co kolovaly po intenetu).

Ne. Lidé dobrovolně budou stát i dlouhé fronty na čip a ještě za něj zaplatí. Však jsme i viděli, co jsou někteří ochotní udělat při vydání nové verze iPhonu. Budou klidně i dlouhé fronty a stanování před otvírací hodinou. Nakonec pro některé to bude povinnost kvůli práci. 

Přece jen už v minulosti (už ostatně nejdřív před 10 lety) někteří zaměstnavatelé vyžadovali, aby si zaměstnanec nechal implantovat čip. Oslavovalo se to i v souvislosti s urychlením placení.

Ve vakcíně ale bude dřív nebo později ale zjevně toto:  tzv. quantum dot (https://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_dot)

https://news.mit.edu/2019/storing-vaccine-history-skin-1218Specialized dye, delivered along with a vaccine, could enable “on-patient” storage of vaccination history.

Světové ekonomické fórum: "Lidé už nebudou schopni rozeznat umělé od skutečného"

Z těch vážnějších aspektů z toho technického směru (čipy, AR, VR), pokud jste už akceptovali deklarovaný konec kapitalismu,, jsou zmínky o tom, že augmentace pomocí displayů do našeho oka (resp. přímé napojení na smyslové vstupy v mozku) nám dle jejich slov znemožnít rozeznat simulaci od skutečnosti, skutečně revoluční povahy. 

V jejich prezentačním videoklipu to říkali s tím klasickým transhumanistickým nadšením. 

Ale nerozeznat skutečnost od nějaké digitální projekce má přece i stinnou stránku, nebo ne?

Zkouším napsat tento článek, protože snad žádný novinář se nad tím ani nezpostavil. Nicméně i v českých médiích přecejen jsme mohli číst obavy řady odborníků i laické veřejnosti nad tím, jak moc se zvrhlo používání smart telefonů. Jak visíme velký čas na Facebooků, sbíráme lajky. I bývalí ředitelé Facebooku už před Facebookem varovali, jak fungování postavili na závislosti na dopaminu z lajkování, a jak lidé ztrácí normální lidský kontakt a vše řeší přes počítače.

Nicméně tady je popisována extrapolace do budoucnosti. Já měl dojem, že to tímto směrem skutečně jde, ale když čtete (i vidíte v grafických podkladech), že to světoví lídři skutečně tak popisují, to vypadá jako pravděpodobný popis budoucnosti.

Napojuje se to totiž na samotné smyslové vnímání reality. A co dítě, kterému se bude zobrazovat infografika už od narození, protože progresivní revolucionáři mu ho voperují rovnou po narození? Pro takové dítě by všechny ty počítačové vrstvy augmentované reality byly už normální přírozenost jako pro nás zrak, čich, hmat. 

Ale zeptejte se babičky, co si myslí o augmentované realitě. Vsadil bych se, že nebude ani vědět, co ten termín znamená. Tohle by byla skutečně revoluce lidství, jak Schwab říká. 

Dále tam mluví o čtení myšlenek. Tedy může přijet policie vás zatknout už i při myšlence, že se chcete účastnit nějaké demonstrace. Ale typičtěji půjde jen o to, že budou znát váš psychologický profil - na reklamy, ale ten lze samozřejmě použít i na jiné věci. 

Už dnes Oculus Quest vyžaduje účet na Facebooku na jméno. Z vašeho chování při hrání tak mají mnohem více psychologických informací než z klikání na webu, které už samy o sobě poskytují hodně informací.

(Mám doma HTC Vive virtuální realitu a musím říct, že doteď jsem šokovaný, jak věrohodně umí působit i při zatím nízkém obrazovém rozlišení, kdy jsou stále vidět zatím pixely.)

Smartfony známe, s augmentovanou i virtuální se seznamujeme, ale zamysleleme se nad tím, kam to vlastně povede. A kam povede konec osobního vlastnictví? Přímo ho zrušit asi nebude tak složité zařídit, pokud většina o všechno přijde kvůli "koronavirovým opatřením".

O motivech a lidském cítění asi dobře vypovídají věty samotných propagátorů Velkého resetu: "COVID-19 je příležitost, která nesmí být promrhána, protože už by se nikdy nemusela opakovat."

Ano, pokud vám krachuje podnik, nebo se vám zabil syn, protože psychicky nedal zákaz života, zákaz lidského kontaktu, dejme si to do kontextu těch, kteří situaci řeší jako přiležitost, kterou nesmí promarnit! Tady někdo už měl svoje plány předtím a tragédii vnímá jako ohromnou příležitost reorganizovat celou společnost. 

A odlišná práva pro negativně otestované bude jen začátek Nové doby. Však mrkněte na jejich webstránky. Oni se tim ani netají. Netají se ani implantací čipů. Uvádím jen jejich vlastní tvrzení s mým komentářem.

"Změna povahy lidství" jsou jejich slova. Ne moje nadsázka nebo parafráze. Celkově mě překvapilo, jak otevřeně tam všechno tohle deklarují. 

Ale žádný Schwab to tady v ČR zavádět nebude. To budou místní politici jako Hamáček nebo někdo jiní, kdo tu udělají příslušné úpravy a dokopou veřejnost, aby s tím jejich brave new worldem souhlasila. Lidi už zvládli zákaz lidského kontaktu. Zrušení osobního vlastnictví půjde snadno. Někomu to bude jistě vadit a budou občanské nepokoje. S tím vším se počítá. Pro vybudování nové lepší společnosti, kde se mění povaha lidství, samozřejmě budou lítat třísky. 

TLDR; Jestli to z článku nebylo zřejmé, nápady výše z Světového ekonomického fóra považuji za popis totalitní technokratické společnosti, kde zrušení konceptu osobního vlastnictví bude jen jeden malý aspekt.

Je z toho zjevné, že to nebude mít s COVIDem příliš společného. "Opatření" v nějaké formě mají zůstat už navždy, což i tvrdilo dřív mnoho jiných "expertů" (ostatně teď už viz. ten článek Lidovek).  A pan Schwab to říká doslova, že si slovo "restart" nemáme představovat, jako když restartujeme počítač, který naběhne do předešlého stavu. Ne, do předešleho stavu už se prý nevrátíme (cituji) "nikdy". Akorát on to vnímá jako pozitivum. Že předchozí stav včetně kapitalismu byl stejně špatně (a dokonce příčinou). Navrhuje tzv. stakeholder kapitalismus, kde se propojí korporace a NGO se státem (chápej jako vláda "lidu" - stakeholder).

Samozřejmě neříkají doslova "pojďme udělat totalitu". Tak to neřekl nikdo v historii.

Autor: Jiří Míka | neděle 1.11.2020 23:41 | karma článku: 33,62 | přečteno: 3738x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  13:15

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...

Ministerstvo vyčlenilo vakcíny pro těhotné. Válek apeluje na přeočkování dětí

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  13:10

V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. „Registrujeme 956 nových případů,“ řekla...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  13:10

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  13:05

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...