Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Austrálie a Nový Zéland se propadly do otevřené totality

Během časů "Korony" zintenzivnila debata o lidské svobodě. Někteří ji ale vnímají jako hloupý výkřik potížistů, který je zatěžko si nasadit náhubek, když je tolik vědeckých prací ukazují na jeho zdravotní pozitivní efekt.

V mém pohledu jsou roušky skutečně spíš marginální problém, a pokud by celej ten cirkus byl jen o tomhle, asi by i ochota lidí souhlasit, byla mnohem větší. Ale opatření mnoha lidem preventivně zničila život. 

Tak předně, a tím se dostanu k tématu Austrálie, a jak tam válčí oni, je tu ohromná kampaň jak mediální, odborná i lidí na sociálních sítích útočit na kritiky roušky, označovat je za jakési covidioty, popírače, sociopaty, psychopaty a v neposlední řadě za blbce.

K tomu uvedu, že vláda nařídila různá opatření, kam patřily i roušky.

Většina lidí to dodržovala a dodržuje. 

Bylo to vynuceno z pozice síly a lidé to dodržovali a dodržují. 

Tak proč se stupňuje očerňování kohokoliv, kdo má o rouškách nějaké pochyby?

Odpověď zřejmě vězí v představě, že takovéhle "řeči" jsou "nebezpečné", a že mohou vést k lidi k nedodržování těhle či oněch nařízení. 

Tak to ale pozor. Tady přichází opět řeč o svobodě. Stát mi nemá co přikazovat, co si mám myslet, a co mohu v mezích zákona říkat. 

Lidi to dodržovali a dýcháme v tom v MHD a jinde, a až odborníci rozhodnou, tak jako jako věřící v scientismus a technokracii je klidně budeme nosit i během spánku, pokud nám to přikážou. 

Ale mnoha lidem to nestačí. Nestačí dodržovat. Je nutné tomu věřit nebo alespoň nereptat a držet hubu. Že roušky nebyly tolik nošeny i dobrovolně je ukazováno jako "nezodpovědné" atd. 

Nechci tu teď rozebírat tu odbornou stránku věci, kterou stejně může odpovědně posoudit málokdo, ale to jak se tu v tichosti zahodila veškerá lidská práva, která se stala druhořadými vůči konceptu "ochrany zdraví obyvatel", který je bez obhajoby důvodů používán jako axiom na zcela jakékoliv opatření. Bez ohledu na proporcionalitu nebo obhájení proč jsou daná opatření lepší než případné škody.

Ne, je to příkaz, a ten se musí dodržovat.

Dospěli jsme tedy do stavu, kdy nestačí příkazy dodržovat, ale je hrubě kritizován i verbalizovaný nesouhlas. Do toho čteme zesměšňování obhájců svobody jako "blbců". 30 let po revoluci z komunistické totality!

Přesto v ČR zažíváme v kontextu koronaviru (zatím?) naprostý čajíček. Média z nějakého mně neznámého důvodu skoro úplně ignorují drakoničnost opatření některých tzv. západních zemí, a i ČT selhává v objektivním informování, co se skutečně děje.

A tedy českým médiím skoro úplně uniklo (snad s výjimkou Prima CNN), že se Austrálie propadla do totalitního režimu. Na Novém Zélandu je situace velmi podobná.

Jsou tam nevybíravým způsobem zatýkáni lidé za čisté vyjádření nesouhlasu s opatřeními. Nějaký připosraný strach, že svoboda slova by mohla vést k nějaké anarchii, volá po tom, aby se tu ta totalita vrátila taky, aby si lidi uvědomili, co je skutečně podstatný, a že přežít není určitě to nejpodstatnější na světě. Může být i lepší zemřít, než žít v pekle. Dost lidí si to asi i vzalo k srdci, protože za poslední měsíce dramaticky vzrostl počet sebevražd, a obecně depresí a úzkostí. 

Zejména v posledních dnech se z Austrálie objevují různé videozáběry agresivního zatýkání těch, kteří vyjadřují jakékoliv pochyby k opatřením. Jedné ženě doslova (po několikaminutové snaze) vyrvali malého kluka z náručí a zatkli za nápis, který na sobě pasivně měla. 

Jinou ženu zatkli u ní doba bez ohledu na to, že je těhotná, doma jsou další dvě děti, a má za hodinu jít na vyšetření. Na Facebooku totiž nalinkovala událost demonstrací proti opatřením. Nepomohlo ani když řekla, že to klidně smaže. Pouta a byla odvlečena. Videozáznam končí, když policie zabavila techniku v domácnosti. Byla obviněna z "podněcování".

Proč nestačilo předvolání nebo pokuta a muselo to být provedeno takto agresivně???

Dnes zatkli jiného člověka (rozmlátili vstupní dveře), protože nahrál na internet svou opatrnou (po událostech výše) informaci, že hodlá jít na tu demonstraci, ale že každý ať dělá, jak chce (ze strachu, aby ho taky nezatkli)., ale bylo to marné. Agresivní policie ho odtáhla z domu.

Tedy v Austrálii nemohou ani nesouhlasit, ale principiálně se to neliší od postupu v ČR. Pouze na rozdíl od Austrálie tu k tomuto (zatím?) nedošlo, nicméně my si tu dosud neujasnili, kde jsou meze těch opatření. Kde kdo vůbec dává státu právo přikazovat důchodcům nějaké ordinační hodiny v supermarketu? Nebo zavřít obchod ale dovolit supermarkety? Někde dokonce doslova zakázali zpívat.

Jsou zaváděna různá opatření bez zohlednění, jestli je to v pořádku z hlediska práva. Původně to umožňovalo schválení v režimu nouzového stavu, ale jakoby se lidi navykli na to, že svoboda už neexistuje. A jr jedno, jestli někdo zakazuje vyjadřovat nesouhlas, nebo bude uzákoněno střílení pozitivních. Tam už se fantazii meze nekladou.

Kupříklad pan Prymula přinesl ten nápad, že kdo se nenechá píchnout experimentální vakcínou, tak bude podléhat řadě arbitrárních omezení. 

Proto jsou myslím opatření v jiných zemí podstatná si je uvědomit, protože bychom si měli předem ujasnit, jestli "opatření" mohou mít nějaký limit. Teď v relativně klidných časech, než v časech paniky, kdy bude jen suše oznámeno, že něco platí od 17. listopadu 16:39 středoevropského času. Například nucené odvlečení lidí ze svých domovů do zadržovacích táborů, jak udělali na Novém Zélandu. Člověku se pak ještě může stýskat po časech, kdy stačilo jen muset být doma a hrát hry na počítači. 

Aby situace v Austrálii vyzněla co možná nejsprostěji a pokrytecky, tak když byly v červnu ty slavné demonstrace BLACK LIVES MATTER, tak můžeme shlédnout vyjádření australských představitelů státu včetně policie, kteří nejenže naopak tyto demonstrace nechali proběhnout bez zásahu, ale ještě se vyjádřili, že v tomhle případě vyjadřují solidaritu k jejich boji proti rasismu navzdory hygienickým opatřením. 

Dokonce zaznívaly věty šéfů policie na tiskovkách jako "Kdybychom je měli všechny pokutovat, tak bychom ani neměli tolik lístků na pokuty" nebo "Nechceme být robo-copové".

Tenhle dvojí metr je něco neskutečného. Dle Sky News dali za demonstrace Black lives matter dohromady jen tři pokuty. A pokuty. Žádné vlamování se do domů. Dvojí metr je tu ukázkový.

Do toho vyjádřilo podporu demonstracím Black lives matter i tisíce zdravotníků. Ano, samotných Bohů, protože dnes je zdravotník něco jako Bohem. Samozřejmě jsou ale i satani... odborníci ze zdravotnictví, kteří praktikují herezi, kacířství. Každopádně i neomylní zdravotníci řekli, že demonstrace Black lives matter mají výjimku, a že to v tomhle případě za ten risk stojí.

V minulém článku jsem se stručněji vyjádřil k tomu Novému Zélandu, ale redakce iDNES.cz mi ho stáhla z titulovky, protože jsem tam asi neměl alespoň dva zdroje na "závažná tvrzení".

Podivil jsem se jaká "závažná tvrzení". Jen jsem citoval fakta, který by naopak měla být v obecném povědomí. Nicméně doplním tu tedy víc zdrojů. Nutno dodat, že kupříkladu televize Sky News považuje postup Austrálie za skutečně závažný totalitní úkaz, a kdyby například ČT byla skutečně nezávislé médium, tak nám ty emotivní videa zatčení lidí za názor bude pouštět stejnou vervou jako pana Floyda.

Zdroje:

https://www.newshub.co.nz/home/new-zealand/2020/08/coronavirus-all-new-zealand-s-confirmed-covid-19-cases-to-be-put-in-quarantine-facilities-from-now-on.html

https://www.newshub.co.nz/home/politics/2020/08/new-zealand-first-wants-quarantine-shifted-to-military-facilities-long-term-alternative-to-lockdowns.html

https://cnn.iprima.cz/v-australii-zatkli-dalsiho-cloveka-za-podnecovani-k-protikoronavirovym-protestum-8823

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Totalni-dno-Zatkli-tehotnou-zenu-Zvala-na-akci-proti-covidovym-restrikcim-635790

https://cnn.iprima.cz/tehotnou-australanku-zatkla-policie-na-facebooku-podnecovala-k-demonstraci-8694

To dítě bude mít trauma na zbytek života

+ nový výukový materiál pro prvnáčky v Německu (učí se, že dotýkat se, a bavit se kamarády, je špatně):

https://www.facebook.com/alex.topaz.731/videos/308777453526755

Jak už jsem řekl - téma už se delší dobu přelilo od debaty o viru do toho, z jak nemocných pohledů na svět vycházejí ta opatření. I kdyby byla smrtelnost nějakého viru stoprocentní, neučme děti takhle vnímat svět. To je lepší zemřít než přežít za každou cenu.

Záznam ze sobotní demonstrace za svobodu v Praze:

Líbilo se mi volání i proti kontraproduktivní nenávisti vůči politikům a jiným. Ani já v tom nevidím význam. Nemůžou za to. To se mi moc nelíbilo na záznamu z demonstrace v Británií, kde řečníci spíš hecovali lidi do skandování hesel nespolupráce.

Autor: Jiří Míka | pátek 4.9.2020 15:27 | karma článku: 29,18 | přečteno: 1866x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Pronájem venkovních skladových prostor 538 m2
Pronájem venkovních skladových prostor 538 m2

Areál Šroubáren, Libčice nad Vltavou, okres Praha-západ
17 950 Kč/měsíc