Uráží diskuze o útocích na WTC oběti pozůstalých a záchranáře?

6. 02. 2009 17:36:44
Je prý urážkou rodin pozůstalých po útocích na WTC zpochybňovat oficiální verzi. Ale uráží je to opravdu? Některé možná ano, ale většinu ne. Spíše naopak. A záchranáři umírají zatímco stát je chce nechat zemřít v bolestech zcela při nezájmu masmédií, které to zatajují. Takto se zachází s hrdiny.

Je zarážející, jak je pravda opačná.

Rodiny obětí

Rodiny obětí útoků na WTC byly přímo těmi, kteří vůbec protlačili po několika měsíční snaze, jejich požadavek vyšetřovat utoky na WTC. Možná jsem blázen já, ale mně to také připadá docela logické. Rodiny obětí požadovaly vyšetřování. A vyšetřují se běžně všelijaké zločiny a nehody. Nicméně administrativa prezidenta Bushe se rozhodla vyšetřování neprovést, protože by to prý bylo plýtváním prostředků.

Nakonec na dlouhodobý nátlak rodin pozůstalých došlo po několika měsících k rozhodnutí, že vyšetřování provedeno BUDE. A tím vyšetřování nakonec byla Komise pro 11. září, která nakonec vyprodukovala i jakousi závěrečnou zprávu.

To vše právě díky rodinám pozůstalých. Tyto rodiny a občanská sdružení, která si tyto rodiny samy založily, nebyly spokojeny s vyšetřováním této komise (kterou vedl osobní přítel Condoleeze Riceové), a požadovaly nové vyšetřování. K tomu dosud nedošlo.


Rodiny pozůstalých dokonce stály za zrodem filmu "9/11 Press For Truth" (zde s českými titulky online ke shlédnutí ), kteří mnozí jistě by rádi považovali za konspirační film. Ale to vše jsou přitom dost seriozní otázky, které si odpověď zaslouží.

Ponechám ztranou, jak mi připadá absurdní, aby zřejmě největší zločin v dějinách nebyl vyšetřován z důvodu, že by to bylo mrháním prostředků, a přejdu k jiné záležitosti - a tím jsou záchranáři.

Záchranáři (policie, hasiči a jiní dobrovolníci) při záchranných operacích

Záchranáře také prý uráží diskuze a volání po novém vyšetřování těchto událostí. Ale je to pravda?

Opět je opak spíše pravdou, protože většina záchranářů trpí a v bolestech umírá kvůli tomu, že jim bylo výslovně řečeno, že vzduch v okolí nebyl zamořen jedovatými látkami, a tedy nepotřebují ochranné prostředky. Řekla jim to tehdy osobně přímo šéfka EPA (Environmental protection ageny) 18. září 2001 a to samé tehdy řekla i před televizní kamerou.

A dnes víme a můžeme na dokumentech ověřit, že tehdy byly záměrně potlačeny údaje o zdravotních nebezpečích. A že byli mluvčí vědomě donuceni ke lži. A že bylo město stejným způsobem otevřeno pro normální veřejnost k životu (chození do školy, tamější pobyt v práci)... to vše v zamořeném prostředí velmi rozsáhlé oblasti. Nejen u Ground zero u trosek.

Oblast byla evidentně zamořena a tito záchranáři umírají po tisících v bolestech a různých chorobách včetně rakoviny. A věřte nebo ne, stát (těmto hrdinům) odmítá financovat zdravotní léčení. Tedy se konspirační teoretici a jiní aktivisti skládají na léčení těchto hasičů. Je to neuvěřitelné, ale stát celé ty roky odmítá financovat jejich léčení, protože stát tvrdí, že jejich nemoc se záchrannými pracemi na WTC nesouvisela.

Tak kdo tady nemá úctu k záchranářům? Ti, kteří svým hlasem bojují za jejich zájmy a zviditelnění jejich kauzy, anebo ti, kteří jim odmítají financovat léčení (a nechat tyto hrdiny v každodenních bolestech umírat). Ti, kteří odrazují ostatní od zviditelňování, že ti záchranáři umírají v bolestech, protože jim stát odmítá financovat léčení, snad mají úctu k těm záchranářům? To je nesmysl. Spíš tu někdo nemá úctu k pravdě.

Mimochodem tito záchranáři mají sami svá svědectví, která jsou v rozporu s oficiální verzí. To jsou ti "neexistující" svědkové. Neexistující asi z toho důvodu, že to nebylo rozmáznuto v televizi. Pravda je to, co bylo v televizi? Když to nebylo v televizi, nemůže to být pravda?

Tedy se někteří lidé snižují i ke lžívým moralizujícím manipulacím, že konspirační teorie uráží záchranáře a pozůstalé rodiny obětí, přestože pravda je přesně opačná. Až ostudně opačná.

 

Na závěr ukázka z filmu "Truth rising", který se tuto kauzu trpících záchranářů snaží zviditelnit alespoň alternativními prostředky, když už to nezajímá masmédia:

http://en.wikipedia.org/wiki/EPA_9/11_pollution_controversy

V tomto směru je více v mém článku "Proč bylo utajeno zamoření oblasti WTC jedovatými látkami?" .

Americký státní úřad EPA tvrdí, že ji ke lhaní donutil Bílý dům a město New York (starosta Gulliani)

Dokonce přímo z oficiální zprávy EPA ze srpna 2003 se můžeme dočíst, že na EPA byl vyvinut nátlak z Bílého domu, aby byly vyjmuty (zcenzurovány) ze zprávy EPA údaje ukazující na zdravotní rizika.

To se můžete dočíst přímo na konspiračím oficiálním serveru EPA na adrese: http://www.epa.gov/oig/reports/2003/WTC_report_20030821.pdf

Tam se na straně 5 v interním dokumentu EPA píše:

"Nicméně, když EPA vydala 18. září prohlášení, že vzduch je zdravotně v pořádku pro dýchání, neměla tehdy dost údajů a analýz, aby mohla něco takového prohlásit. Tehdy zkoumaná data neobsahovala měření pro řadu znečišťujících látek, které jsou důvodem obav, včetně PCB.

Navíc Rada pro životní prostředí Bílého domu ovlivnila, skrze své zásahy, informace, které pak EPA předávala veřejnosti ve svých prvních tiskových prohlášeních, kdy přesvědčila EPA, aby byla vydána ujišťující prohlášení a vymazány ty varující."

Zdroj:

Executive summary,první odstavec

http://www.epa.gov/oig/reports/2003/WTC_report_20030821.pdf

Final Evaluation Report: EPA’s Response to the World Trade Center
Collapse: Challenges, Successes, and Areas.

 

Koho to zajímá, Reyiiiiiiii? Koho to zajímá?

Tedy ano, jistě se o tomto můžeme bavit pěkně do hloubky a konkrétně, pokud si tedy někdo chce brát do úst záchranáře, kterým údajně vadí pokládání těchto nepohodlných otázek. Otázka je, jestli to někoho zajímá?

Mně se to jeví tak, že tu opravdu od 2001 umírají desetitisíce záchranářů i veřenosti, kteří pak následujcí týdny a měsíce dýchali infikovaný vzduch za vědomí vedení státu, které považovalo za lepší, aby mnoho z nich později umíralo v bolestech než zveřejnit pravdu.

Je to zvláštní, jak to masmédia úplně vynechávají ze svého zpravodajství, protože toto je ještě větší tragédie než ty útoky samotné. Při těch zemřelo přibližně 3000 lidí. Zde ale hovoříme o více než 50 tisících lidí. Ale nebylo to v televizi, tak to neexistuje.

Autor: Jiří Míka | pátek 6.2.2009 17:36 | karma článku: 21.32 | přečteno: 2395x

Další články blogera

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 643 | Diskuse

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma článku: 20.40 | Přečteno: 438 | Diskuse

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 1060 | Diskuse

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma článku: 19.14 | Přečteno: 377 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 7.73 | Přečteno: 79 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 8.44 | Přečteno: 220 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.97 | Přečteno: 134 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.75 | Přečteno: 345 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...