Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Smysl současné podoby školství je indoktrinace

Důležitou zbraní je kromě selektivnosti dostupných informací zejména samotné kladení velkého důrazu na procvičování levé hemisféry mozku, což je ta část mozku, která je analytická, exaktní, logická, syntaktická (je složena z řady definic slovních nebo jiných stejně jako samotných jazykových systémů slov),je tou částí, která je vlastně stručně řečeno naším racionálním intelektem. Ten se orientuje v systémech logiky, faktů a údajů a dokáže plánovat a fungovat velmi prakticky i v zdánlivě nebo pochopitelně záhadném světě.

Zatímco druhá (pravá) půlka mozku je o emocích a vlastním uvažování, transcendentnu, umění. Je to ta část, která z analytického robota může udělat také člověka, který má city. 

Ale city, naučit přemýšlet a utvářet si vlastní názor, říkat v dějepise i různé varianty informaci resp. všechny informace, to se ve školství moc nenosí. Nebo nenutit žáky ve školách memorovat údaje, protože na procvičení paměti bude spousta příležitostí cestou tak nebo tak proč se učit blbosti, čísla, údaje, datumy historických událostí, datumy narození a smrti, proč je výrazná část školství zaměřena převážnou částí na memorování údajů?

Já vám řeknu, proč si já myslím, že to tak je. David Icke, bývalý hlasatel BBC, o jeho pohledu na tuto věc hodně hovořil, a zdá se, že situaci opravdu vystihl. 

David Icke:

Protože jen si to představte. Narodíte se a dospíváte postupně do školního věku. Řeknou vám, že ale v prosinci je tu jakýsi Ježíšek, který plní přání, pokud jste byli hodní. Později se dovíte, že je to trošku jinak. Nic divného vám na tom připadat moc nebude, ale už zde mi připadá vůbec tato kulturní tradice jako opravdu zvláštní v moderním 21. století dětem, kteří vám uvěří cokoliv podobného... jim to právě divné nepřijde, protože oni v takovém světě jsou.. v magickém a po letech z vás to dětství vymlátí! :) Pokud si vzpomenete na to ranné dětství, tak jsme opravdu v jiném světě byli. Člověk se rodí naprosto nepopsaný a sice nemá ty zkušenosti a mozek nevyvinutý, ale je nejblíže Bohu, by se dalo říct. 

Na druhou stranu, ano, vyvíjí se jim ego, osobnost a není možné jim dovolit cokoliv. Ale stěží toto vyřeší nějaký zákon. ;) 

Popravdě mnoho konzumentů hub či jiných haldogenů své zážitky často popisují, jak něco podobného návratu do dětství, jeho bezprostřednosti, kdy na vše koukáte bez jakýchkoliv předsudků a vše vidíte čisté, jaké to opravdu je.

Později ale vytvoří mozek mapy, které vytváří tyto kompletní syntaktické systémy vnímání (vnímání reality je velmi provázáno se slovy, člověk ve slovech i přemýšlí), takže je pro nás rychlejší použít v tom zlomku sekundy již existující mapu (pohled na danou věc), že si v té chvíli neuvědomujeme, že jsme ale možná spíš v něčem jako holografické projekci, kde tou pozorností a směřováním pozornosti můžeme skutečně vizuálně vidět něco jiného nebo slyšet něco jiného. 

Tyto mapy reality utvářející nám tunel reality, jak říkají Discordiáni, jsou  tedy jakýsi vymezeným tunelem, kterým si filtrujeme celkovou realitu. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Reality_tunnel )

Diskordianismus (z lat. Discordia, též erisianismus z řec. Eris) označuje společenství, které se prezentuje ve formě náboženství nebo parodie na náboženství. Členové tohoto společenství označují diskordianismus jako pantheistické neopohanské náboženství či filosofie. Někteří diskordianismus považují za promyšlený vtip vydávající se za náboženství, jiní ho považují za náboženství vydávající se za promyšlený vtip. Odpověď v duchu diskordianismu je však: „Diskordianismus je náboženství, které se vydává za promyšlený vtip vydávající se za náboženství.“ Ať je pravda jakákoliv, humor je spolu s chaosem jedním z ústředních prvků diskordiánské filosofie. Diskordianismus bývá na jednu stranu srovnáván s Wiccou a dalšími neopohanskými náboženstvími, na druhou stranu se zenem a taoismem. Někdy je nazýván „dada zen pro západňany“. Od ostatních náboženství se vyčleňuje především naprostým odmítáním dogmat. Na diskordianismus lze pohlížet i jako na prosté odmítnutí redukcionismu, dualismu nebo dokonce i falsifikovatelnosti. http://cs.wikipedia.org/wiki/Diskordianismus Principia Discordia je základní posvátný text diskordianismu. Principie jsou napsány v angličtině. Byly přeloženy do několika málo jazyků, ale čeština mezi ně nepatří. Důvodem je nepochybně to, že diskordianismus je rozšířen zejména mezi online komunitami a jeho moderní historie je spjata s Internetem, kde má angličtina vysoce dominantní postavení. http://cs.wikipedia.org/wiki/Principia_Discordia  

Ale vidět nějaký předmět okem nemající žádné předsudky, které by přímo v tom samotném okamžiku se vyřítili jako naše údajné myšlenky, jsou často jen produktem tohoto již nějakým způsobem našeho mozku naprogramovaného, tak jak MY jsme si ho sami za sebe naprogravali. 

"Je zcela možné, aby člověk nebyl ve vězení, a přesto nebyl svobodný - nebýt fyzicky omezován v pohybu, a přesto být psychologicky chycen, přinucen myslet, cítit a jednat jak představitelé státu nebo někdo s privátními zájmy uvnitř státu chce, aby on myslel, cítil a jednal."

"Povaha psychologického nátlaku je taková, že ti, kteří jednají pod omezením, jsou necháni v dojmu, že jednají podle vlastní iniciativy. Oběť manipulace mysli si není vědoma, že je obětí. Pro něj jsou zdi jeho vězení neviditelné a věří, že je svobodný. To, že není svobodný, je zřejmé lidem okolo. Jeho útlak je naprosto objektivní."

Brave New World Revisited, Aldous Huxley, 1958

Škola základ života

Když ale uvážíme systém výchovy, vidíme, jak je na projevování vlastního názoru pohlíženo, jako na vyrušování. A je trestáno někdy i v situacích, kdy se pletl učitel a dítě mělo pravdu. 

Ne, dítě je "hřebík, který byl specifikován pro potřeby vlády a průmyslu", jak řekl před lety jeden z akademiků, kteří se měl účastnit školských reforem v jednom nejmenovaném státě. Popravdě se ale zdá, že ve všech státech je to víceméně dost podobné v tomto základním principu.

Škola má být nudná

Objevují se i tvrzení, že se při navrhování záměrně uvažovalo o tom, aby to bylo co nejvíce nudné, aby si děti zvykly na to, že celý život bude pěkně nudný i v práci, kde také nebudou po mnoho času vystaveni něčemu záživnému.

To vše by samozřejmě dávalo smysl, pokud si tedy autoři školství opravdu uvědomují, jak snadno programovatelná je dětská mysl.

Je to je tedy velmi ďábelsky mazaném zatajit dítěti hlavně jednu věc: že ten svět kolem nás opravdu není tak skutečný, jak se jeví. Že vše okolo ovlivňují naše myšlenky, které dokážou v okamžiku mít dopady na druhém konci vesmíru informace tak překonávající rychlost světla v okamžitý bezprostřední projev. Jak je to možné?

Školský systém chtěl, aby vzdělávání bylo nudné, tak vědecké poznatky předkládali jako rigidní dogmata, která se mají "šrotovat". Neřekli mu samozřejmě, že vědci jsou více než 100 let velmi zmatení z toho, jak zjistili, že celá předchozí fyzikální newtonova teorie za určitých okolností neplatí a zejména ne na subatomární úrovni nebo uvnitř černé díry. 

Ani mu neřekli vše o číslech, protože kdyby děti zasvětili do matematických záhad a elegance ukryté uvnitř čísel samotných, kterou když si i laik poslechne, neměl by mít problém tomu porozumět. Místo toho mu ve škole představí rigidní 10kovou soustavu a tu uctívati budeš. A tak se to veze od začátku až do konce a člověk je zkoušený pak za to, když bude schopen dané dogma zreprodukovat u zkoušení nebo u testu. Jako mimozemšťan, co letí náhodou okolo, byste to ale mohli považovat za klasickou formu indoktrinace. Ovšem ve velmi subverzivní formě, protože jde o velmi skrytý nátlak, který je zakódován v samotné filozofii existujícího systému školství.

Koule znamená mít problémy, mít zaracha, dostat vařečkou na zadek,... 

Protože rodiče byli vychováni ve stejném útlaku jako my, když oni sami vyrůstali, tak již dobře vědí, že člověk musí v životě něco dokázat uvnitř pyramidové hry zvané "Peníze a moc", kde titul a prachy něco znamenají. Tedy snažíš se ze svého dítěte "něco vychovat" a při špatných známkách ve škole na to "doma dohlédnout". Tedy každý má radši ty hezké známky, aby nebyly problémy, a tak to funguje až k diplomu, a pak v práci až do konce života. Nikdo stejně tak nechce riskovat práci, jen aby si postavil hlavu. Ve škole jsme se naučili hlídat sami sebe. 

Jak říká David Icke: "Školství vytváří vězně levé hemisféry". A ve školách jsme vyrostli nejen my, kteří pracujeme, ale i politici a další učitelé a profesoři. Kvalita se různí a není to tak černobílé, jak z mého povídání možná vyznívá, že tvrdím, ale hovořím o tom, co převažuje.

Dogmata vs mystéria

Na závěr přiložím nějaká tajemství a mystéria, která před námi škola ukryla, kde škola chtěla naopak stvrzovat systém sebejistou vědou.. a ne žádné "jsou důkazy oddůvodňující věřit, že náš vesmír je možná hologramová projekce se všemi vlastnostmi hologramu resp. matematických holonomických soustav". Rozhodně ne žádné cokoliv, co by mohlo ohrozit společenská dogmata, kde strach o život je hlavním manipulativním aspektem různých vlád a náboženských institucí. Přece nebudou lidem říkat, že nevíme, co svět je, a že to možná je jen nějaká velmi záhadná kosmická hra, o které se teprve musíme něco dozvědět a o své roli v něm. Ne, škola předkládá dogmata.

Ale povězme si něco o zajímavostech, které svého času byly spíše z oblasti tajných společenství pythagorejců, kteří skládali přísahu mlčenlivosti odhalit nezasvěceným tato matematická tajemství:

 

Fibonačiho čísla

FIBONACIHO SEKVENCE A ZLATÝ ŘEZ
1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144,...

Stručně řečeno:
poměr po sobě následujících fibonaciho čísel, které vzniknou přičtením předchozího čísla k číslu poslednímu, se čím dál tím blíží poměru magického zlatého řezu, což je číslo přibližně 1,618.. následuje nekonečná řada čísel v desetinných místech neustále se měnící. A to tak, že čím je číslo fibonačiho vyšší, tím více se poměr blíží v přesnosti na desetinná místa k zlatému řezu (1,618...).


Zde od Walt Disney prezentace přesně na toto téma a podivné tajnůstkářské povaze Pythagorejců

Vesmír je iluze (ale nádherná,... a velmi realistická)

Our world may be a giant hologram

New Scientist, 15. ledna 2009
Hogan, who has just been appointed director of Fermilab's Center for Particle Astrophysics, has an even bigger shock in store: "If the GEO600 result is what I suspect it is, then we are all living in a giant cosmic hologram." The idea that we live in a hologram probably sounds absurd, but it is a natural extension of our best understanding of black holes, and something with a pretty firm theoretical footing. It has also been surprisingly helpful for physicists wrestling with theories of how the universe works at its most fundamental level.
... This is good news for anyone trying to probe the smallest unit of space-time. "Contrary to all expectations, it brings its microscopic quantum structure within reach of current experiments," says Hogan. So while the Planck length is too small for experiments to detect, the holographic "projection" of that graininess could be much, much larger, at around 10-16 metres. "If you lived inside a hologram, you could tell by measuring the blurring," he says.
http://www.newscientist.com/article/mg20126911.300-our-world-may-be-a-giant-hologram.html?full=true K tomuto objevu bych se rád dostal v některém z příštích článků, ale stručně řečeno to chápu jako objev jakési zrnitosti na určité konkrétní rozměrové délce (větší než je Planckova jednotka), kde vidíme jakoby hrany tohoto hologramu. Podobně jako u lupou prohlížené fotky v novinách uvídíme zrníčka papíru. Tito vědci říkají, že je předčasné s jistotou tvrdit, že žijeme uvnitř hologramu, a hodlají zjistit zda zaznenaný signál původně považovaný za rušení, nemá ve skutečnosti zdroj opravdu v žádném běžně vysvětlitelném rušení. Tento náš 3D hologram vesmíru by dle této teorie mohl být projekcí z 2D horizontu černé díry. Tedy, že na ploše horizontu černé díry (dvourozměrné) by nějakým nadřazeně propojeným způsobem docházelo k dopadům v celém vesmíru resp. galaxii.

Toto je zdá se pravdou, na kterou si musí přijít každý sám - to jak je hmotné vnímání pěti smysly pomíjivé proti mnohem bazálnějším systémům reality, o kterých toho moc nevíme. Je dodnes záměrně tajena elitou, kabalisty a kdysi pythágorejci. A souvisí zejména s odhalením tajemství čísel a tajemných struktur (polochaoticky náhodných čísel, které zároveň představují jakousi přesnou dokonalou strukturu) uvnitř čísel, mezi které patří čísla Fibonaci  , jejichž odraze můžeme najít všude v přírodě a dokonce i na burze ve změnách kurzů. Vše jakoby sleduje tento dokonale harmonický vzorec, který stojí za tvarem spirály. I samotná naše DNA je 3D spirála dvojic, neuvěřitelně (až kilometry) dlouhá takto do spirály seskládána do tak malinkatých rozměrů v každé části těla. 

Vesmír (a celá tato iluze) se zdá být nádherně důmyslně složitě jednoduchý, že mi přijde ohromná škoda nás ve školách mořit nějakými nekrology a nepřešli k věci. :)

Teorie čísel a geometrie

Zlatý řez

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Skočit na: Navigace, Hledání

Zlatý obdélník Jako zlatý řez (latinsky sectio aurea) se označuje poměr o hodnotě přibližně 1:1,618. V umění a fotografii je pokládán za ideální proporci mezi různými délkami. Zlatý řez vznikne rozdělením úsečky na dvě části tak, že poměr malé části k větší je stejný jako poměr větší části k celé úsečce. Hodnota tohoto poměru je rovna iracionálnímu číslu Již nejméně od renesance využívají zlatý řez umělci ve svých dílech, zejména ve formě tzv. zlatého obdélníku, ve kterém se zlatý řez vyskytuje jako poměr stran. Zlatý řez prý totiž působí esteticky příznivým dojmem; poměr zlatého řezu lze také pozorovat v přírodě.[1] Značení písmenem φ začal na počátku 20. století používat Mark Barr, přičemž jej zvolil na počest řeckého sochaře Feidia (cca 490–430 př. n. l.), který podle historiků ve svých dílech zlatý řez hojně využíval. Občas se používá také označení τ z řeckého tome = řez.

...

...

Vlastnosti

Zlatý řez má mnoho zajímavých vlastností, například se vyskytuje v pravidelném pětiúhelníku nebo je to limita poměru mezi dvěma následujícími členy Fibonacciho posloupnosti. Pentagram (penta - pět, grame - čára) je pěticípá hvězda nakreslená jedním tahem, která má sice chybu na kráse, neboť ji křižují čáry a oddělují ramena od středu, ale vzdálenosti mezi vrcholy jsou v poměru zlatého řezu. Pentagram měli Řekové ve velké úctě, neboť názorně představoval to, co neuměli vyjádřit číselným poměrem. Zákonitost, která se v pentagramu ukrývala, z něj učinila tajemný symbol dokonalosti vesmíru.[3] Obdélník, jehož poměr stran odpovídá zlatému řezu, lze rozdělit na čtverec a obdélník, jehož poměr stran opět odpovídá zlatému řezu. Pokud vezmeme libovolné číslo a0 > 1, pak řady

  • ,
konvergují ke zlatému řezu. Číslo lze vyjádřit pomocí řetězového zlomku:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Zlat%C3%BD_%C5%99ez   

Vidíte na tom konci, jak je pomocí těchto zlomků možné poměr zlatého řezu vyjádřit jako nekonečnou sérii jedniček v tomto zlomkovém rozložení? To je příklad zvláštních struktur a vlastností matematiky resp. teorie čísel samotných, které zdá se přesahují oblast něčeho teoretického, ale stojí za vznikem abecedy a jazyka jako takového. V matematice jsou tedy zdá se zakódovaný samotné principy života včetně transcendentna, černé díry (matematickým ekvivalentem je singularita) a dál, což je oblast typicky spíše pro duchovní nauky a numerologii, ale to je zdá se obojí součástí toho samého mystéria.

" The individual is handicapped by coming face-to-face with a conspiracy so monstrous he cannot believe it exists."
--J. Edgar Hoover 

Autor: Jiří Míka | neděle 1.2.2009 20:55 | karma článku: 17,71 | přečteno: 3401x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 653x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...