Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zeman je vlastizrádce, protože chce něco ověřovat?

Moc jsem nesledoval události posledních dní. Všiml si nějakých vtipů o jakémsi Novičoku a že je to zjevně nový mem, ale pointa mi unikala. Aha ten jed, který vynalezlo Rusko, a proto nemůže pocházet odjinud? A někdo chtěl důkazy.

Vážení, tady je nutné si pro začátek uvědomit, že nechtít důkazy, je vlastně úplná hovadina. Co k tomu víc říct?

Proč je potřeba lidi přesvědčovat, že pokud mám závažné obvinění, pak asi potřebuju nějaké důkazy?

Chybí dokonce informace, co to mělo být konkrétně za jed. Ani to není úplně jasné. Prý to vypadá na látku přezdívanou Novičok a tu vymysleli kdysi Rusové, a je z nějakého důvodu nemožné, aby ji vyrobil někdo jiný. Jo a Rus, který se podílel na jeho výzkumu, se mimochodem před časem přestěhoval do USA. Ale ten by to stěží mohl vyrobit jinde, že?

Podle muže označovaného za tvůrce látky Novičok Vila Mirzajanova probíhal její vývoj v éře SSSR na území sovětského Uzbekistánu. Mirzajanov z Ruska v 90. letech emigroval a žije nyní v USA.Zdroj: https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/jed-novicok-mohlo-vyrobit-cesko-tvrdi-ruske-ministerstvo-zah/r~4735833629ed11e88560ac1f6b220ee8/?redirected=1522304668

V ČR se pracuje na biologických zbraních v laboratořích, ale odtud samozřejmě uniknout nemohl. Jak by mohl?

Heh, to není žádné perpetum mobile, aby se něco takového stalo. Tyhle bojové látky a viry už unikly z laboratoří mnohokrát v minulosti, takže je logicky nemožné, aby unikl tentokrát, a nějaká třetí strana ho použila k obvinění Ruska, když to média správně podají, že důkazy vlastně nejsou potřeba. Ale ten kdo se hájí, důkazy mít údajně potřebuje.

„Jestli kompetentní ministr řekl, že nervový plyn nepochází z naší země, ale prezident přesto pověří BIS vyšetřováním, čímž ministrovo prohlášení rozporuje, pohybuje se na hranici vlastizrady. Senát by měl jednat,“ uvedl už v pondělí na Twitteru předseda STAN Petr Gazdík.Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/slechtova-ukol-pro-bis-novicok-zeman-ds0-/domaci.aspx?c=A180327_084808_domaci_kop

Zeman to chce prověřit a spustí se kvičení o vlastizradě, protože zpochybňuje "kompetentní politiky". Jak by ti se mohli plést nebo dokonce snad lhát?

Kdysi jsem četl, že jedna z častých charakteristik vnitrostátní propagandy je, že sama sebe neobhajuje. Nesnaží se prokázat svou pravdivost. Prostě pravdou je. A rovnou je servírována. V našem soudobém pojetí pod dojmem "vyváženosti". Jen se tam nesmí připlést hlas, který by důležitost důkazů zmiňoval.

Já nevím, co tu kdo udělal, ale překvapuje mě s jakou lehkostí jsou vždy a znovu vytvářeny "jasné" verze událostí. Typicky jsou známé už v prvních hodinách události. To je dobré, protože v lidech dosud pracují emoce šoku z události. Takové emoce je potřeba využít. 

Američtí generálové a tajné služby počítali v šedesátých letech s teroristickými útoky na vlastní města a občany. Cílem bylo změnit veřejné mínění a odůvodnit invazi na Kubu.Zdroj: https://xman.idnes.cz/operace-northwoods-usa-kuba-invaze-teror-f11-/xman-styl.aspx?c=A180122_141024_xman-styl_fro

Před cca 60 lety v USA nejvyšší vojenské vedení plánovalo zabíjení amerických civilistů pro vytvoření podpory veřejnosti díky mediálnímu masírování pro válku s Kubou. Tehdy prezident Kennedy plán údajně zavrhl. Kdo ví, kolik důvodů mohlo být ho zabít? Zjevně pokazil každou legraci. 

Vzhledem k tomu, že tento plán existoval (podléhal asi 50 let utajení v zájmu národní bezpečnosti), tak mi nepřijde žádné perpetum mobile, aby kdokoliv na této planetě mohl také mít podobný nápad. Nějakou akcí, kde pohodí vlajku, očernit někoho třetího. Říká se tomu v angličtině "false flag". Je to něco jako fake news. Jen je to označeno jiným termínem.

Málokdy si média kdy berou termín false flag do úst. Sice je podobných falešných událostí plná historie. Včetně zapálením Říšského sněmu, které nebývale posílilo roli Hitlera k moci. Ale případy sahají do dávné historie už z dob tyrana Nera. 

Je toho plná historie a proč asi média o tom nerada mluví? Pokazili by si tak svou 2D hru zkratkovitého myšlení. Stimul - reakce. Tam potřebují lidi mít. 

Ono je v tomhle směru úplně jedno, kdo koho otrávil, ale samotný fakt, že takhle média o té události uvažují, a že nepotřebují důkazy, je neuvěřitelná idiocie. 

Tendence člověka v naší civilizaci je neuvažovat za roh. Dobře to umí šachisti. A to je přesně způsob, jak lze "bitvu" vnímat. Jako partii šachu. False flag nezapadá do běžného dvojrozměrného vnímání událostí. Mozek má tendenci si myšlení zjednodušovat využíváním různých předsudků a plejády logických klamů. Ten kdo uvažuje 3D, může vnímat celou věc v čase. Naplánuje si kroky. Stačí prostá věc. Ukrást někde ždibínek jedu. 

Že je taková krádež nemožná? Vzpomínáte, jak české laboratoře odhalily, že slavné vakcíny na chřipku nám naši kámoši dodali s aktivním virem ptačí chřipky? Jak jsme náhodou odhalili, že ta firma dodala vakcíny, které byly kontaminované samotným virem, proti kterému měla vakcína být? Ten sice obsahuje každá vakcína v mrtvé formě, ale oni tam pro větší efekt měli živý virus. Jen náhodou jsme na to přišli na uhynulých fretkách, protože někteří naši vědci měli taky vlastizrádský nápad něco vůbec testovat. 

Firma Baxter přiznává, že chyba se stala už v Rakousku a přes hranice posílala již "nakaženou zásilku"."Stalo se to zřejmě při balení. Informovali jsme testující společnost," uvádí Richard Tischler z firmy Baxter.Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/do-ceska-se-dostala-vakcina-nakazena-smrtelnym-virem-ptaci-chripky-1df-/domaci.aspx?c=A090216_212758_domaci_abr

Ta laboratoř pracovala samozřejmě v nejvyšší třídě zabezpečení. Z takových laboratoří by normálně nikdy nemělo nic náhodou omylem uniknout. Jak k tomu tedy mohlo dojít? Farmaceutická firma se za toto nedopatření omluvila. Málem pozabíjeli tisíce lidí (ptačí chřipka má být vysoce smrtelná), ale odmítli zveřejnit interní důvody, proč tam tedy ten živý virus byl. Prý to je cituji "firemní tajemství".

A teď nám kavárníci svým klasickým kvičením, že mají jediní patent na pravdu, zaručují, kdo je nepřítel, kdo s námi nesdílí hodnoty, a nějaké ověřování označují za vlastizradu. I kdyby to nakrásně udělal někdo na příkaz Putina, což je samozřejmě vždy možné, tak usuzovat to na základě toho, že tam byla podobná látka vynalezena, je čirá debilita. 

Celá historie je plná podvodů a intrik. Vnitrostátních i mezinárodních. Kavárnici se zapřísáhají, že tohle všechno se magicky vyřešilo vynálezem liberální demokracie a přilepením se na Západ. Už lze autoritám zcela důvěřovat. Lidstvo se vyvinulo v pokročilé bytosti a systém, který případné zločince spolehlivě odhalí a odstraní. Sice kavárnici brečí nad mafiány ve vládě, ale vůbec jim nevadí, že si tím protiřečí. 

Je i zarážející, jak jsou lidé, kteří tu v ČSSR zažili skutečnou totalitu, označování za blbce, že nechtějí s EU na věčné časy, a mají o věcech pochyby. Konspirační teoretici, xenofobové, ruští agenti, proruští boti jsou to. Mají pochyby. Mladí studenti, co nezažili komunismus, poučují staré xenofoby a "ruské boty", kteří ale už totalitu zažili. Kde se asi bere jejich ne nutně důvěra ke všemu? Nedůvěra v neomylnost v systému. Že by se už lidstvo snad poučilo a stačí zatočit s pár zlotřileckými státy a může nastat světový mír, kde všichni mají jen altruistické zájmy? To je jak pohádka pro děti.

Vůbec není možné, že by tu někdo připracoval psychologickou půdu na konflikt s Ruskem. Ty dokonalé bytosti, dokonalí neomylní kompetentní politici už v naší osvícené době přece nemůžou vědomě nebo ve vleku dělat něco špatného. Novináři by nám o tom řekli. Minimálně prostřednictvím státní televize. Ta nikdy nelhala. Celá ta logika je plná děr a protichůdných tvrzení. 

Ponechám stranou, že kdyby to bylo tak jasně určitelné, tak proč by Rusko zabíjelo způsobem, co na ně "jasně" ukáže. I v článku České televize čtu vyjádření nějakého chytráka, že to bude tím, že tím Putin "demonstroval Západu svou sílu". Jedem z 80. let minulého století? :D 

Je snadné nechat se vést těmi předpřipravenými echo chambers médií a aktivistů, ale při jakémkoliv blížším zamyšlení, se to rozpadá jako domeček z karet do naprostých nesmyslů. Protože lidé nejsou navyklí uvažovat 3D, ne pouze v reakci na první signální soustavu, pak jsou potenciálnimi obětmi manipulátorů. A to je dobré si uvědomit obecně při jakékoliv události. Historie je plná těchto false flag. Jeden z oficiálně přiznaných false flag byl důvod pro válku ve Vietnamu. Bylo to přiznáno teprve po desítkách let, že si námořní incident vymysleli. 

Skutečností však je, že 4. srpna v Tonkinském zálivu žádné severovietnamské lodě neútočily. „Naše torpédoborce střílely na přízraky, žádné (útočící) čluny tam nebyly... Nebylo tam nic než temné moře a americká střelba,“ popsal situaci jeden z pilotů zapojených do akce. Sám prezident Lyndon Johnson prý v roce 1965 v soukromí přiznal, že „pokud ví, tak námořnictvo střílelo na velryby“.....Fiktivní přestřelka ovšem měla reálné důsledky. Prezident Johnson ještě v noci 4. srpna amerického času vystoupil s rozhlasovým projevem, ve kterém popsal útok severovietnamských plavidel na americké lodě a zároveň mluvil o právu na vojenskou odplatu.Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/vstup-usa-do-vietnamske-valky-dkr-/zahranicni.aspx?c=A140731_140703_zahranicni_bse

Historie je plná těchto mediálních fake news a přesto nadále nebudeme chtít žádné důkazy? Přijde mi naprosto naivní si myslet, že autoritám je udérem roku 1990 možné bezmezně důvěřovat. A jak Zemana nemusím, tak chtít něco ověřovat mi nepřijde jako vlastizrada ale závan zdravého rozumu. I kdyby byl s příchutí slivovice.

V době kdy vznikají instituce, které mají zaručovat a hlídat, co je pravda, a některým to ani nepřijde divný. Do toho "aféra", že Facebook data byla použita pro cílenou kampaň na zvolení Trumpa. A o čem je asi Facebook celou dobu se svou reklamou? To přece není vůbec nic nového, ale opět slyšíme kvičení (kampaň Avaaz), že Facebook cenzuruje málo... že selhává v zaručování pravdivosti jejich příspěvků. Jak Facebook jako firmu nemusím, tak je to soukromá společnost, a je jedno, co si kdejakej natrhnutej kaďáček myslí, že se stal obětí jeho manipulací. Mysli za sebe! Ověřuj si informace, debile. Nechtěj po státu, že ti zaručí, co je pravda nebo ne. To je jak u debilů na dvorku (galaxie) tady.

Možná proto skutečně sem žádný mimozemšťan nepáchl, protože je jim jasný, že bychom jim ochotně lízali jakejkoliv anál, budou mít, anebo je chtěli dobít. Tak nás nechávají napospas sobě. Rozdělovat svět na přítele a nepřítele, by nám nic jiného neumožnilo.

P.S. I kdyby stát nebo nějaká neziskovka skutečně úspěšně zaručovala pravdu a zcenzurovala vlastně zbytečné nepravdy, nikdo se tím nenaučí myslet sám za sebe. 

Autor: Jiří Míka | čtvrtek 29.3.2018 8:48 | karma článku: 38,52 | přečteno: 1254x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 654x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Maďarský zákon o svrchovanosti dráždí europoslance, mají „vážné obavy“

24. dubna 2024,  aktualizováno  20:25

Nový maďarský zákon o svrchovanosti, který má bránit zásahům zvenčí do národní politiky, v rezoluci...

Ukrajina tajně použila střely dlouhého doletu, nová pomoc vítězství nezaručí

24. dubna 2024  20:19

Ukrajinská armáda už začala používat balistické rakety dlouhého doletu. Tajně jí je poskytly...

VIDEO: Londýnem běhali splašení koně. Zkrvavení vráželi do aut, pět lidí zranili

24. dubna 2024  13:32,  aktualizováno  20:16

Centrem Londýna pobíhalo ve středu pět splašených koní královské kavalerie. Způsobili velký chaos v...

VIDEO: Slovenský pravičák vypustil nad hlavou europoslancům holubici míru

24. dubna 2024  20:09

Krajně pravicový slovenský europoslanec Miroslav Radačovský překvapil přítomné na jednání...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.