Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Finanční krize a velká bankovní loupež

Víte, co mi připadá velmi humorné? Nikdo neví, co se stalo s těmi 700 miliardami dolarů (ve skutečnosti tato cifra vyšplhala na 2 biliony dolarů). Kdo dostal tyto 2 biliony dolarů? FED to odmítá komukoliv sdělit a (skoro) všechny masmédia to vůbec nezajímá a udržují obrázek, že se tím něco vyřešilo, ikdyž připouštějí, že krize bude pokračovat a vlastně slyšíme o očekávání prohlubování krize.

Kdo dostal peníze ze záchranné bilionové megainjekce?

Nikdo neví. Je zvláštní, že tak relativně málo lidí to vůbec zajímá? Že tak obrovská částka zmizela z povrchu zemského.

Jak řekl am. senátor Jim Inhofe : 

cituji "Je skandální, že si americká veřejnost není vědoma toho, že americký kongres neví, komu [ministr financí Henry Paulson] ty peníze předal."  

"Ty peníze mohli dostat jeho přátelé. Nebo kdokoliv jiný. To nevíme. A není možné to nijak zjistit." ( zdroj )

Stejně tak hovoří článek Bloomberg : Fed Defies Transparency Aim in Refusal to Disclose (Update2)


Zadlužení, inflace

Prohlubování krize nebude překvapením, když se USA touto 2 bilionovou záplatou (o které teď nic již ani nevíme, co se s těmi penězi stalo) zadlužily ještě více, čímž přivolávají ještě větší krizi. Zdá se tedy zřejmé, že cílem některých je dolar úplně potopit až do fáze, kdy dolar nebude mít naprosto žádnou hodnotu. Kde jak Max Keiser, jistý finanční analytik, v televizním rozhovoru cynicky uvedl, bude mít dolar menší hodnotu než okénko záchodového papíru.  (Viz následující video tohoto rozhovoru). Za zločince označuje sdružení bank Goldman Sachs .

S českými titulky:

Zde Max Keiser v francouzské televizi France 24 obviňuje specificky Alana Greenspana za tuto krizi (video je pouze anglicky):

 

Ovšem takové osoby v televizi příliš často nehovoří a obecně je nám do hlav nadále vtloukán obraz moudrého systému, který se snaží řešit nějakou svou problematickou fázi.

Nesmysl.

Vše je postaveno na hlavu a jsou volena ta řešení, která jako vždy budou každý problém pouze ještě více zhoršovat, protože problémy jsou motorem změn, protože v krizích se vynoří rétorové jako N. Sarkozy či B. Obama nabízející předem připravená řešení. A vzhledem k tomu, že málokdo z nás se v této oblasti orientuje či má potuchy, co je potřeba nebo ne, pak raději věříme, že v médiích zmíněná řešení jsou jedinou možností. 

 

Kongresmanům bylo vyhrožováno vyhlášením stanného práva 

Málokterá média vám řeknou, že  některým americkým kongresmanům protestujícím proti tomuto návrhu záchranného balíčku 2 bilionu, bylo v privátních rozhovorech vyhrožováno mimojiné vyhlášením stanného práva. Tedy situace vyjímečného stavu, který kdyby nebyl vyjímečným stavem, odpovídal by diktatuře. Každopádně hlavním znakem je permanentní vysoká přítomnost armády v ulicích a zákazy vycházení v učitých časech, popravy bez soudu přímo na ulici atd. V tomto směru je již z posledních let v USA připravena velmi drakonická legislativa pro kontinuitu vlády právě pomocí stanného práva. A bude zřejmě zincenována nějaká násilná demontrace kvůli nezaměstnanosti a jinými dopady finanční krize, aby mohlo být stanné právo vyhlášeno i tak, přestože ten zákon schválili, jak tito megalichváři chtěli. Lichváři zřejmě počítají s vyprovokováním a v následnou masovou eskalaci nepokojů. Někteří finanční analytici v amerických médiích o očekávaném sociálním chaosu dokonce přímo hovoří. Stejně tak různé analytické thinktanky (LEAP/E2020 , a i přímo podivná vládní vizionářská studie Projekt NIC 2025 )

Nebo následujícím videu Gerald Celente v rozhovoru pro televizi FOX Business Channel, kde letos 10. října předpovídal totální kolaps USA v roce 2012 (předpovídá větší hospodářskou krizi než byla v předválečných 30tých letech):

Rozhovor je v angličtině, nicméně následující odkaz vede také na slovenský překlad jiného s ním vedeném rozhovoru: http://project-respublica.blogspot.com/2008/12/zaijeme-doposia-najviu-hospodrsku-krzu.html

Nevěříte těm řečím o výhrůžkách stanným právem? Poslechněte si jednoho z těchto kongresmanů, který o těchto výhružkách hovoří:

V překladu do CZ: "Mnohým z nás bylo v soukromí řečeno, že pokud budeme v pondělí hlasovat proti tomuto usnesení, že spadne obloha, trh ztratí dva nebo tři tisíce bodů během prvního dne a následně další tisíce bodů následný den, a některým kongresmanům bylo dokonce řečeno, že bude vyhlášeno stanné právo, pokud budeme hlasovat 'ne'."

Když si dále například právě zde na Youtubu projdeme prohlášení a protesty kongresmanů proti přijetí tohoto usnesení o finanční injekci do banky od státu (bail out), slyšíme protesty právě i dost proti naprosté již tehdy (v září 2008) zjevné netransparentnosti celé operace, kde mnohá jednání o využití probíhala jen v uzavřených sezeních, kde se spolu bavili pouze nadlidi s nadlidmi - tím mám namysli, že  obyčejný kongresman utřel nos, protože na taková jednání nebyl vpuštěn. Ano, již v počátcích debat o této záchranné záplatě bylo evidentně řadě kongresmanů zjevné, že jde o nějakou levárnu.

Opravdu se mrkněte na tato tehdejší prohlášení am. kongresmanů - to vám v televizi neukážou (ale i média jsou jen oběť stejně jako tito kongresmeni):

 

Kdo za to může

Pravdou je, že vysoká míra zadlužení americké veřejnosti (život na dluh pomocí kreditní karty), tuto situaci možná ze značné části způsobilo. Nicméně stačí si přečíst v tisku (zde například ), jak ohromné odstupné (celkem 1,6 miliardy dolarů) dostali tito různí velcí bankéři za poslední rok, spojit si to s tím, co píšu v tomto článku, a za hlavního viníka můžeme spolehlivě označit právě tyto některé bankéře

Nikoliv tedy obviňovat jen veřejnost, banky po světě nebo korporace, a tak mít opět argument vytvářet zas nové obojky pro nás všechny.

 

Shrnutí

Tedy máme situaci, kde :

a) Nikdo netuší (ani kongresmani), kdo dostal tyto 2 biliony dolarů. Nikdo naprosto nikdo nemá ponětí, kam ty peníze přišly.

b) Kongresmanům vyhrožovali armádou v ulicích, pokud tuto injekci neschválí.

Myslím, že není potřeba více dodávat k tomu, že jde o největší bankovní loupež v historii, kde zlodějem je naopak centrální banka samotná - neslavné Federální rezervy (privátní centrální banka USA). Tento (zkráceně) FED odmítá komukoliv sdělit, jak s těmito penězmi naložil.   Nikdo to neví, ani ti nejpovolanější.

Připadá vám to normální? ;-) Doporučuji se tomu smát, protože nás budou v médiích strašit krizí čím dál víc. Přitom je to vše naprosto absurdní. Jak z Kocourkova, kde vše podstatné je ignorováno či zneužíváno pro nějaký zpolitizovaný účel.

Autor: Jiří Míka | pátek 26.12.2008 18:17 | karma článku: 25,54 | přečteno: 3566x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Člověk v tísni poprvé sbírá peníze na Palestince. Hamásu nepůjdou, slibuje

29. dubna 2024  15:35

Největší a nejznámější česká humanitární organizace se odhlodala k bezprecedentnímu kroku. Poprvé...

Exprezident Klaus nepovažuje dvacet let Česka v EU za úspěšné období

29. dubna 2024  11:35,  aktualizováno  15:30

Exprezident Václav Klaus vystoupil silně kriticky ke dvacátému výročí vstupu České republiky do...

OBRAZEM: Dvě různá řešení příkladu s cukrovím. Řešte hlavolamy přijímaček

29. dubna 2024  15:28

Na vyhodnocení jednotné přijímací zkoušky budou uchazeči o střední školy a víceletá gymnázia čekat...

Lidé radši vystupovali dřív. Za jízdu v opilosti dostal autobusák podmínku

29. dubna 2024  15:20

Podmínkou potrestal Okresní soud v Lounech šoféra autobusu, který loni v červnu vezl silně opilý...