Komentář ke kritice dekretu Trumpa

S Donaldem Trumpem je zábava, ale neoliberální média a hnutí bijí na poplach. Když ale zkoumám detaily, jakoby u nich převažovala ideologie nad racionalitou a hlavně věcnými argumenty. Co přesně je na Trumpově dekretu nelegálního?
Washington se zachoval podobně jako v případě předešlého dekretu zablokovaného justicí.http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/amerika/po-havaji-zaluji-trumpuv-migracni-dekret-dalsi-staty_420902.html

Jak teda? To je jako říct, že Lee Oswald se zachoval podobně John Booth. To v tom článku nemůžou zmínit, jak přesně má ten dekret porušovat Ústavu resp. jinak byl "nelegální"?

Stát Havaj proti Trumpovu rozhodnutí argumentuje tím, že havajské univerzity budou znevýhodněny, protože budou mít problém získat studenty pro své fakulty. Havajská ekonomika rovněž utrpí poklesem turistického ruchu.https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/havaj-chce-napadnout-trumpuv-novy-protiimigracni-dekret-stal/r~e741d422044311e7a8cc002590604f2e/

Havaj zatím řekla, že prej přijdou o prachy, a to že prej není dobrý. Hmm, to byl argument do placu. Ale o důvodu žaloby státu Washington jsem v článku nějak neviděl, jaký přesně paragraf Ústavy nebo jiného dokumentu by dekret porušil způsobem, aby dávala smysl havajská "svrchovanost proti nelegálním krokům prezidenta Donalda Trumpa a jeho federální vlády"

"Nelegální" není ten samý termín jako "věci, které se mi nelíbí". 

Není (v médiích) ani moc či skoro vůbec řešeno, v čem všem se to liší od dekretu B. Obamy, který něco velmi podobného provedl občanům Iráku

btw i po dobu platnosti dekretu je možné zažádat o azyl ze seznamu zmíněných zemí .. to se týkalo i předešlého dekretu.

Pseudokauzy vs podstatné věci

Donald Trump není žádný můj oblíbenec, ale už delší dobu mě nepřestává fascinovat, co se masově šíří za jeho kritiku. Mě znepokojily kolem Trumpa jiné věci. 

Osobně mi přijde jako debilita, aby návštěvníci USA museli na letišti dávat svá hesla na sociální profily. Jak to má pomoct ke zvýšení bezpečnosti? Nebo co Trumpem vyjádřená náklonnost k mučení?

Ale co vadí lidem na tomhle dekretu o dočasném(!) pozastavení přijímání nových víz, je mi záhadou, a vzhledem k povýšenému odmítání diskuze názorové opozice, asi záhadou zůstane. 
To je fakt některým jedno, jestli by Trump protlačoval mučení? 

Neviděl jsem jedinou informaci o demonstraci, která by protestovala proti úvahám, že by jeden z jeho lidí směřoval k legalizaci mučení, nebo proti buzeraci na hranicích, které Trumpova administrativa zavedla. Ne.. neoliberálům vadí tenhle dekret. Že by jim někdo sáhl jakkoliv na uprchlíky. Ale klidně jim nevadí, že i jich osobně by se mohlo týkat to mučení. 

Tohle všechno okolo "protimuslimského" dekretu je imho pseudokauza.. jako ideologický "boj proti dešti", kde ani netřeba argumentů a stačí "bojovat proti nelegálním krokům prezidenta Trumpa".

Není třeba zmiňovat, co je na tom vlastně nelegálního. Jde o ideologii. A ta je teď nakloněna neřízené neomezené balkanizaci celého světa miliony imigrantů, jakoby samotná existence hranic byla nelegální, a kdo tvrdí, že se donedávna hranice hlídaly, a že i nadále ukazujeme pasy (při vycestování z EU), je nácek.

Osobně si myslím, že naopak neomezená imigrace je nevýhodná i pro imigranty. Pokud nerozlišujeme, pak ženy, které unikly před útlakem, jsou nadále znásilňovány v uprchlických centrech resp. v jiných místech Evropy.

Neoliberálové: Nerozlišujme lidi. Všichni jsme jeden!

"Přece nebudeme rozlišovat mezi těmi, které znásilňují děti, a těmi dětmi! Obojí jsou uprchlíci, kteří potřebují pomoct, ty nácku!" říkají neoliberálové. Chudáci ti ze Sýrie a jiných míst, pokud si mysleli, že v EU se dočkají svobody a konce teroru. Neoliberálům nevadí, že spolu s nimi dotáhnou i násilníky, protože přece nebudeme rozlišovat! Jsme lidi. Jsme humanitní Evropa. Nebudeme rozlišovat lidi. Ale to už je na jiné delší povídání, jak to není ani v zájmu skutečných uprchlíků

.Nakonec když se bude neustále křičet "Pozor vlk!" v situacích, kdy to ve skutečnosti není vůbec na místě, pak můžeme přehlédnout/ignorovat moment, kdyby Trump začal dělat skutečně znepokojivé věci.

Autor: Jiří Míka | pátek 10.3.2017 13:18 | karma článku: 15,66 | přečteno: 567x
  • Další články autora

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70

Jiří Míka

Válek nerespektuje rozhodnutí SÚKL

12.2.2022 v 14:17 | Karma: 26,72

Jiří Míka

Co si mám myslet o novém jazyku?

27.11.2021 v 18:04 | Karma: 27,42

Jiří Míka

Válek: "Chronici půjdou do kytek"

3.11.2021 v 2:31 | Karma: 33,17

Jiří Míka

Změna je jediná konstanta

26.8.2021 v 2:14 | Karma: 12,62

Jiří Míka

Experti se opět mýlili.

28.7.2021 v 16:25 | Karma: 34,52

Jiří Míka

Jojo, odborníci - Lidi lidme!

24.7.2021 v 15:49 | Karma: 7,08
  • Počet článků 373
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2377x
Můj portál: web.branyvnimani.cz

Soundcloud: https://soundcloud.com/gorg

Audius: https://audius.co/gorg222

Spřátelené weby