Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sarkozy : Globální problémy vyžadují globální řešení

Francouzský prezident Sarkozy v reakci na finanční krizi volal po řadě radikálních změn, ale mnozí ho buď nebrali vážně nebo se zřejmě nechali uspat populistickými řečmi o rušení daňových rájů apod. Mě ale zaujalo něco jiného. A to jeho razantní zmínky o vytvoření jednotné světové vlády spolu s vytvořením jednotného finančního systému s jednotnou měnou.

Cast rozsáhlé malby v New World Airport, Denver

Taková prohlášení nejsou pravda u politiků ničím novým, ale já měl za to, že New World Order (Nový světový řád) je jen konspirační teorie?

Ale když jsem to k tématu finanční krize zmínil já ( slova Sarkozyho), dostal jsem za to ban (zákaz přístupu do oné diskuze). Nic nového. Sarkozy může volat po světové vládě, ale já o jeho vlastních slovech diskutovat nemohu. A to jen proto že Sarkozy tím potvrzuje, že to, o čem jsem zde v mnoha článcích hovořil, se stává stále v médiích diskutovanější jako jediná cesta z krize stejně jako u globálního oteplování ("globální problémy vyžadují globální řešení"). Přesto je stále New World Order tabu. Jakýkoliv obyčejný člověk, který by o tom chtěl mluvit je konspirační teoretik, jakoby to byla diagnóza.

Jediné krátké reakce, které jsem se dočkal (než mi dotyčný člověk dal ban), byla, že Sarkozy prý nemá šanci jeho blbosti prosadit. (To je dost irelevantní, protože ať už se to komukoliv podaří nebo ne, tak jsou tu evidentně lidé o to usilující a ne že ne)

Četli jste ale pořádně ty zprávy v médiích? O plánovaných summitech kde o tom hodlají debatovat a jak jsou Sarkozyho návrhy mnohými komentátory brány jako inventivní přístup v situaci, kdy zdánlivě nikdo jiný nemá žádné návrhy, a kdy nám Česká televize oznamuje Sarkozyho návrh "vytvořit nový finanční řád" jako hotovou věc, se kterou se máme snad jen smířit.

Ani slovo o tom, že již desítky let "konspirační teoretici" říkají, že bude záměrně potopen dolar a vyvolána finanční krize k postupnému vytvoření jednotné měny a jednotné světové vlády - něco jako celosvětové EU. (=postupná ztráta suverenity) Tedy přesně to co doslovně navrhl Sarkozy spolu s řadou jiných politiků dokonce včetně iránského prezidenta(!).

Jak dlouho tedy bude konspirační teorie, že je tu zájem vytvářet jednotnou vládu a měnu? Až to bude považováno za normální a jako nic divného?

Severoamerická únie a nová měna Amero

V současné době (resp. snad přes deset let) je za stejné ignorace projednávána integrace Mexika, USA a Kanady v Severoamerickou unii (NAU) s jednotnou měnou s názvem Amero. To vše s vyřazením amerického kongresu z celého procesu. Pouze Lou Dobbs ze CNN o tom poskytuje své poněkud znepokojené reportáže. Zbytek médií svorně mlčí. 100% cenzura.

Pamatujte, že tato jednání (např. SPP - summity "Security and prosperity partnership") probíhají zcela mimo dohled kongresu nebo kohokoliv.

V případě kdy média opravdu otázku Amera a Severoamerické unie vytáhnou na zúčastněné politiky, tak se dočkají uklidňování, že ztráta suverenity nehrozí a že jde jen o jednání pro usnadnění obchodu. Pokud věříte politikům a jejich evidentním lžím, že žádné projekty na stavbu superdálnic nejsou (kanadský premiér Harper), pak přeji pěkný Nový světový řád a ignorujte, že tato jednání probíhají v utajení a to i před zraky am. kongresu.

Jinak čert vem koncept světové vlády, ale že tato jednání a plány probíhají v utajení, co od toho asi tak můžeme očekávat? 

Možnost volby

Měli bychom si uvědomit, že jedinec má moc něco změnit. Něco málo, ale nějakou moc má. Pokud se velká část veřejností nenásilně sjednotí, vůdcům světa nezbývá to respektovat. V tom je to kouzlo myslím. Je to hra a svobodu máme. Zatím určitě ano. Na jednu stranu říkám, že obě hlavní politické strany usilují o ten samý cíl a víceméně člověk stojí proti ohromnému byrokratickému babylonu prolezlého korupcí, ale na druhou je je babylon nucen reagovat na názory většiích skupin lidí. Pokud si tedy připadáme vůči EU bezmocní, je to spíš právě kvůli oné naší vlastní rezignaci ve víru, že něco můžeme změnit a korytáře vykopat. Možná nemůžeme vysílat v televizi nebo se dostat do stránek novin, ale nepodceňujte slovo z úst. Dodnes se v marketingu používají podomní prodejci jejich produktů, protože osobní kontakt a slovo známého nebo i cizince na ulici má větší dopady než předčtení článku z novin. A co lidé mohou také udělat je například stávka. Ani mnoho státních úředníků nepříjde do práce, policisté zůstanou doma, metro nepojede ani tramvaje a novináři mohou pokud by chtěli se opravdu politiků ptát urputněji a neignorovat vyhýbání se odpovědi od politiků a jiných. Být těmi hlídacími psy demokracie a svobody, jak je to v té pohádce.

Tedy pokud tu chceme vytvářet svět řízený z OSN, můžeme o tom klidně diskutovat společně. A pozastavit se nad současnými již existujícími návrhy OSN pro tuto potenciální světovou vládu (podobného typu jako EU, kde jsou zachovány státy nicméně zrušeny hranice a suverenita těchto států je značně okleštěna). 

Samozřejmě je otázka, zda toto má opravdu smysl řešit, pokud je tu nějaký zažraný babylon propojený s mafií, kde pro novináře je obtížně si moc vyšlápnout, protože někteří pak naráží i na rizika na životě, jak jsme byli svědky v minulých kauzách (např. LTO a ohrožení života Jiřího Hynka z ČT). Je to akt hrdinství... v 19:30 říct "Dobrý večer u zpráv, ale já se s Vámi loučím, protože odmítám číst zprávy v tak mafií prolezlé zem". 

OSN

New World Order skutečně není žádná konspirační teorie, ale podrobně popsáno v oficiálních lejstrech a stanovách OSN a světová vláda byla i myšlenkou u zrodu OSN, takže někteří namítají prý čemu se divím, když jen dělají to, co si stanovili. Ale MMF a Světová banka jsou výtvorem OSN. Tato organizace Spojených národů má zcela jiné typy dopadů než běžně vidíme. Vznik různých globální organizací jako je Evropská únie. Takových dopadů, že se dětem ve školách vymění učebnice, a nikdo si pořádně nevšimne, že české školství se harmonizuje v rámci renesance trvale udržitelného rozvoje Agendy 21, a že to tedy souvisí s činností OSN, o kterém nikdo moc neslyší.

Ve skrze návrhy Agendy 21 jsou velmi sympatické - například umisťovat více zeleně ve městech, kde opravdu je fakt, že to už samo o sobě může lépe působit na psychiku být alespoň trochu v kontaktu s přírodou. Na trvale udržitelném rozvoji není v zásadě nic zas tak špatného. Tak co mi na tom vadí? Jak se to děje potichu. A biopaliva to se zdá, že tuto agendu jen někdo využívá a všechny ty lidi, kteří se na tom podílejí, kteří si svou vlastní organizaci nenastudovali dost pečlivě. Její zakladatele a jejich knihy. A publikaci "Global biodiversity assessment", která je zdá se k nesehnání. Obsahovala velmi podivné návrhy o vyloučení člověka skoro ze všech míst na zemi kromě několika málo následně vybudovaných měst na vybraných lokalitách v rámci celého konceptu. Opravdu málo měst. Úspěšná realizace takového plánu by vyžadovala, aby na Zemi bylo o přibližně 95% méně lidí. Pokoušel jsem se tuto publikaci sehnat na internetu, ale nalezl jsem ji k prodeji za šílené částky. Vzhledem  k tomu,že již není v tisku, tak chápu jejich nedostupnost, ale proč si tak někdo cení těch svých, které prodávají bazarově. Nabídka z Británie by mě stála přibližně 23 000 Kč. Je to sice silná kniha (čítá přes 1000 stran), ale to mi připadá poněkud přehnané.

Můžeme navrhnout, že se od takových plánů opustilo, ale myslím, že nejlépe budeme vědět, když si o tom popovídáme všichni společně. 

Můj názor je, že ať si klidně dělají světový systém, ale ne centralizovaný, ale naopak spíše komunitní, samosprávních celků, komunit, které se dokáží obživit samy . Nepotřebujeme ale přece žádný byrokratický moloch, protože pokud jste dnes měli pocit, že žijete v byrokracii, tak OSN jsou v tomto směru Vogoni, v OSN celých těch 50 let od konce 2. světové války nevymýšleli nic jiného než tuny lejster, definicí a norem, kde řada z nich zatím není platných v rámci žádné státní nebo mezinárodní dohody.

V Británii musí miliony Britů žádat při narození dítětě stát o povolení dítě políbit na dobrou noc, převlékat nebo doprovázet na koupaliště než stát prověří, že nejde o někoho s pedofilní minulostí.To může trvat týdny a měsíce než dostanete povolení. Jak k tomu přijde to dítě? A už samotný princip se na to muset ptát státu, žádat ho o povolení dát pusu dítěti, a to kvůli naší ochraně. Nebo potravinářský zákoník, který by mělo EU přijmout v prosinci 2009. Definice a limity živin v jídle, jednotlivých potravin a přísad a všeho, co bude možné prodávat ke konzumaci bude muset být na tomto seznamu a muset získat povolení. Je to obrácený systém než jsme byli zvyklí, kdy co nebylo zakázáno, bylo povoleno. Tento ve skutečnosti starší systém (tuším římský) to pojímá opačně a pojem svoboda je zde míněn výčtem. 

Také je v tomto následujícím dokumentu UNESCO znát, jakým způsobem chápe OSN slovo "výchova" a "vzdělávání", které jsou zdá se pro ně synonimem pro "ovládání mysli". Na jiném místě přímo v tomto dokumentu Juliana Huxleyho sám píše, že vzdělávání UNESCO by mělo používat stejné principy jako u válečné propagandy ale tentokrát pro účely blaha. Výuka je jeden z ústředních konceptů OSN, které razí dát vzdělání každé lidské bytosti na této planetě. 

Unesco: its purpose and its philosophy; 1946
Julian Huxley
http://unesdoc.unesco.org/images/0006/000681/068197eo.pdf

 

Přímo na očích

Výhodou je, že aktivity OSN mají dlouhodobý proces a je fůra času se zapojit do té debaty a chtít odpovědi na obsahy tajných setkání a jednání ale bohatě stačí se začíst do toho, co tajné není a je všude všem na očích. Tady máte Sarkozyho, jak říká: "Jsem pro zavedení Nového světového pořádku" (zdroj: dpa ). Už to nemůže být zjevnější. Říkají nám to přímo na očích furt dokola. A stejně tak různé dokumenty OSN a knihy lidí z OSN jsou veřejně k dispozici na Amazonu a jinde, v knihovnách. Přečtěte si knihu historika Carolla Quincyho, Tragedy and Hope (1966), kde on jako člen CFR (Rady pro zahraniční vztahy) sám říká, že "ano je tu spiknutí skupiny Kulatého stolu položit americkou ekonomiku a nastolit socialistickou světovou vládu pod OSN a já proti tomu nic nemám. Moje jediná výhrada je, že já si nemyslím, že by to mělo být tajné. ". Tento člověk byl možná velmi přesvědčený, že je to pro dobro všech. Nebo kniha Davida Rockefellera, stojícího za MMF, Světovou bankou a samotným zrodem OSN, který sponzoroval a poskytl i vlastní prostory pro sídlo OSN.Je stejně tak aktivní figurou této ideologie. Spolu s jinými lidmi.

Am. kongresman a republikán Larry McDonald řekl ve starším televizním rozhovoru (google video) v pořadu Crossfire (na CBC?), že je to lidem utajeno proto, že tato elita nepovažuje nás za dostatečně intelektuálně navýši tomu porozumět. Těm problémům, co musí řešit oni. 

O několik měsíců později po tomto televizním rozhovoru bylo sestřeleno letadlo s Larry McDonaldem na palubě při letu nad Sovětským svazem.

Korupce , podvody, manipulace a možná utajená řešení krizí

Představte si systém prolezlý mafií a úplatky, vydíráním, to není snadné změnit. Ale možná žijeme v době, kdy půjde o všechno, celou budoucnost. Ale zas na druhou stranu není možné zbrkle zas věřit čemukoliv, konspiračním teoretikům atd. Jen prostě přemýšlet a raději pozvolna uvažovat - např. jaké zdroje energie tu jsou jako je využití vrtů do půdy a čerpání energie z teploty samotné Země (jak zpropagoval nový Zeitgeist 2 [zde s českými titulky] , který je poměrně propagandou tohoto trvale udržitelného rozvoje a nikde se tam nezmiňuje o celosvětové OSN Agendě 21 ) a zamyslet se nad konceptem Venus Project, který se zdá být velmi nosný s řadou zajímavých myšlenek a konceptů.

Nebo pomocí energie z mořských vln, která byla nedávno někde nasazena.  Ale samotná teplota Země, její sbírání hlouběji v zemi, by údajně dokázala pohánět celý svět tisíce let. A sama se neustále obnovuje. Nevyčerpatelný zdroj. Je spousta jiných myšlenek než nám nabízí ta elita viděná tak často v televizi (biopaliva ). Tato řešení mají spíše za cíl položit ekonomiku a prohloubit problémy s jídlem i zde na Západě. Spolu s připravovanou implementací potravinářského zákoníku EU , který je příliš tvrdý například a zejména na vitamíny, které považuje spíše za jedy. To by mohlo vést  k skutečnému pozvolnému vyhlazování lidí kvůli hladu a chorobám, na které se normálně neumírá. Ale jestli je tu plán vyhlazovat lidi, tak ok.. to můžeme změnit, můžeme se dohodnout a spolu pořešit budoucnost a jestli je by to třeba nešlo jinak . Ale ne takovým tím hrr stylem.. :)  Opravdu mám obavu, že v určité době začnou být mnohým věci velmi zřejmé a mnoho lidí ve zmatku bude věřit každému paranoidnímu blábolu a budou třeba i nezvládat vztek, mít touhu třeba i lynčovat apod. Ne tohle jsme vždy ve slušných společnostech řešili soudní cestou a trestem vězení. Nic jiného. Kdokoliv bude chtít minulé tyrany popravovat máte jistotu, že právě nastupuje nový tyran. 

První kontakt, iluze reality, projekt Bluebeam

Ale třeba i právě ohledně UFO a mimozemských civilizací potenciálních to jak tomu nikdo moc nevěří, že by se kdy týkalo Země, může být velmi zrádné v situaci, kdy by někdo pomocí hologramové technologie ze satelitů vytvářel nějaké iluze na obloze případně spolu za použití tajných pozemských technologií, které mohou zřejmě za řadu těch pozorování a kdo ví možná za všechny, ale mohou být nasazeny k vyvolání iluze nějakého konfliktu s mimozemšťany nebo projekcím Boha na obloze (podle lokality příslušného náboženství nebo přímo pomocí HAARP naladěni na vás samotné a vaší preferenci transendentna) , přesně ty vize, které vás dojmou, a bude vám představen mesiáš anebo nepřítel z vesmíru, který bude důvodem k vytvoření světové vlády a většímu zbrojení ve vesmíru (jako ochrana před šmejdem z vesmíru, horší než teroristi, nemají rádi lidi, a nejsou to ani lidi). Vše dokud věříte pouze vaším pěti smyslům toho co vídíte pomocí očí spolu s dalšími čtyřmi smyslovými vstupy a ne vaši duši a vlastní víře a vlastnímu "náboženství". Některá zvířata mají úplně jiné typy smyslů a ta interpretace, že něco nějak vypadá vzniká spíše v našem mozku. Ale není to ta skutečná skutečnost, která je nekonečná a umožňuje existenci naprosto čehokoliv.

Toto je naopak velmi úzce vymezená důvěra ve zhmotněné iluze. Myslím, že halucinace jsou naprosto vše a pouze ta kulturní úmluva kolektivního nevědomí nám dává jakýsi referenční bod, co je reálné/společné. Tedy takováto překvapení jako je ohromná loď mimozemšťanů (nebo pozemšťanů v utajené technologii) může být velmi účinné jako klam, hologramová projekce pomocí satelitů anebo v dokonalém světě HAARP přímo do mozku ELF vlnami. Ty nemají nic společného s Elfy, ale s velmi pomalu kmitajícími elektromagnetickými vlnami (ty by teoretiecky minimálně měly mít schopnost ovlivňovat náladu lidí - např. vyvolávat deprese, protože mozek sám pracuje na elektromagnetickém principu).Vytvoření nějaké zkušenosti nanebevzetí může člověka naprosto zblnout v bezvýhradnou důvěru. Takže v takové situaci, kdyby pan prezident Schwarzenegger tvrdil, že musíme válčit se šmejdem z vesmíru, požadujme hlavu mimozemšťana jako důkaz, že opravdu existují. Protože je také docela dobře možné, že tu žádní mimozemšťané v minulých 100 letech nebyli a ty UFO příběhy armáda naopak záměrně podporuje ve zvěřejňování, aby tím zakryli jejich výzkumy v oblasti toho, kde skončil Hitler - ve výzkumu nových typů lítajících řekněme talířů. Pak projekt v USA údajně skončil s tím, že se to nějak neosvědčilo a už o tom nikdo neslyšel. Jedině, že by ho utajili. Ale to oni by asi neudělali, oni by to pustili i v televizi, aby se o tom dozvěděli Rusové a všechny nás tady vyhladili. A naopak je lepší mít takové technologie utajené i případně různé futuristické, které by problémy s ropou vyřešily dokonale, ale aby je proti nám mohli použít v momentu překvapení třeba právě na nějaké takové show na obloze.

Každopádně diskreditace UFO příběhy jim umožňuje si létat jak chtějí a nikdo se nic nedoví, protože kdo by věřil v UFO? Ale je možné a poměrně typické, že je pravda obojí. To ale nikomu nebrání využít momentu překvapení. Nebo sem nakufrovat ještěry, ty, kteří náš svět vytvořili? Celý ten babylon? A manipulují s námi, že jdeme vzájemně sami proti sobě a válčíme spolu, aby vytvořili nový typ bytosti.. člověka robota. Neschopného myslet, jen pracujícího a školou vymodelovaného do velmi vymezeného okruhu znalostí, need to know.. vše co potřebuje vědět ať je to vědec nebo správkař kol, tak bude buď alfa, beta nebo gamma samec/samice člověka odpovídajícího jeho zařazení. Lidé nebudou vůbec chápat pojem svobody a budou zřejmě dopováni nějakými drogami vzbuzující hezké pocity, aby tím kompenzovali přetlak jejich utrpení a nudy. Lidé budou zřejmě spíše chytří a specializovaní než moudří. Velmi vychytralí možná až vychcaní řekněme? Kdo ví. Sex bude zakázaný. Ilegálně ale bude pravděpodobně možný a bude to i dokonalý nástroj vydírání (spolu s masivním šmírováním). 

Upřímně to nevypadá, že se minimálně nekteří z globální elity tohoto světa  snaží budovat tu utopii pro nás.

Samozřejmě to bylo pouze hypoteticky, ikdyž kolují jisté povídačky o projektu Bluebeam, který má být tímto poslední iluzorním esem holografických projekcí, pokud všechno ostatní selže. Anebo prostě jen následovat po předchozích krocích. My nemusíme mít ponětí, jaké technologie již mohou dávno roky existovat, a my jsme ponechání v úplné temnotě o světě, ve kterém žijeme. 

Alternativní vesmíry, kosmická hra

Celý totalitní (feudalistický) plán je ale na nic, pokud člověk bude raději věřit sám sobě a připustí i možnost, že podobná podívaná na obloze nebo halucinace může být zinscenované.  Klidně prvotřídní způsobem s geniální propagandou, ale jen tím, že oni to před námi tají, a zneužívají to, že se neuvědomujeme, kde to jsme a že naše smysly , našich pět smyslů jsou jen určitá data (kmity) interpretované mozkem, které všechny dohromady vytváří iluzi pohybu v jakémsi zdánlivě pevném prostoru. A že se myšlenkami jakoby kvantově přepíná mezi různými realitami. Dokonce možná jsme každý vlastním vesmírem a všichni lidi, které známe jsou určitou jejich verzí z mnoha alternativních realit. Ti, kteří si zvolili tu samou cestu jako vy v této volbě alternativní reality. A je i možné, že každý den potkáváme jejich různé verze. Tedy ehm.. možná je nesmysl toto řešit, když vlastně naše myšlenky a emoce jsou ovladačem této reality a případná válka nebo atomový výbuch nemusí nutně znamenat smrt. Může se stát, že budeme stát v epicentru výbuchu a všude zbyde jen bílo a naše tělo bude neporušené? Jen hádám, ale teoreticky je možné vše. Také tím způsobem, že budete zrovna jinde? Tedy zabývání se temnými plány světa také nikam nevede, když se člověk chce osvobodit od strachu. IMAO

Autor: Jiří Míka | čtvrtek 30.10.2008 12:18 | karma článku: 20,65 | přečteno: 3854x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Člověk v tísni poprvé sbírá peníze na Palestince. Hamásu nepůjdou, slibuje

29. dubna 2024  15:35

Největší a nejznámější česká humanitární organizace se odhlodala k bezprecedentnímu kroku. Poprvé...

Exprezident Klaus nepovažuje dvacet let Česka v EU za úspěšné období

29. dubna 2024  11:35,  aktualizováno  15:30

Exprezident Václav Klaus vystoupil silně kriticky ke dvacátému výročí vstupu České republiky do...

OBRAZEM: Dvě různá řešení příkladu s cukrovím. Řešte hlavolamy přijímaček

29. dubna 2024  15:28

Na vyhodnocení jednotné přijímací zkoušky budou uchazeči o střední školy a víceletá gymnázia čekat...

Lidé radši vystupovali dřív. Za jízdu v opilosti dostal autobusák podmínku

29. dubna 2024  15:20

Podmínkou potrestal Okresní soud v Lounech šoféra autobusu, který loni v červnu vezl silně opilý...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...