Jiří Míka

Olympiáda v Riu - Další příklad mediální kontroly

14. 08. 2016 15:12:32
Jistě jste si nemohli nevšimnout debat a rozhodnutí kolektivně potrestat Putina za doping. Nic nepomohlo upozorňování na to, že doping je mnohem širší problém netýkající se zdaleka jen Ruska.

Přitom v médiích a naši, tedy české, televizi, jsme sotva mohli zpozorovat, že by jen netlumočila vyjádření expertů o tom, jak je závažné, že Rusko dopovalo systematicky posvěceně z vyšších míst samotné ruské vlády.

Trapas nastane když použijete vaše google-fu (obdoba kung fu ale v tomto případě používáte google k vyhledávání zdrojů na vlastní pěst).

Já jsem google-fu onehdá použil, když prvně propukl skandál s ruským dopingem a že by ruští sportovci mohli být kolektivně vyloučeni z této olympiády.

Prostým vyhledáním na internetu objevíte články seriozních médií, které to samé řešily například o USA, kde bylo prokázáno krytí dopingu i z míst samotných dopingových kontrolorů. K žádnému plošnému trestání USA vyloučením z olympiády nedošlo - ani k samotné mediální dehonestaci. Prostě pomohlo na vše zapomenout.

Přitom o ruském dopingu se mluví celé měsíce. Úplně identická situace, kdy byla ta samá identická situace odhalena o sportovcích USA.a přitom v jiných případech je ticho.

Či-li když se nad tím pozastavíme. Nevyplývá nám moc o dopingu, ale o tom, že média jsou někým řízena. Další důkaz závislosti médií.

Slyšíme experty opakování plakat, jak Rusko to má státně podporované. Přitom to samé se týká evidentně většiny ostatních zemí.

Pak se přistoupilo ke kolektivnímu trestu zamítnutí účasti ruských sportovců na olympiádě. Jako důkaz dopingu stačilo, že je někdo ruské národnosti.

Tato sportovní utkání jsou naštěstí jiný způsob jak vybít energii mezi národy namísto válčení. Ale teď je Rusko země Sauronova, kde vládne údajně nový Hitler, a tak se sáhlo k zcela bezprecedentní kolektivní vině vůči Rusku, ačkoliv ten samý problém se zjevně týká většiny zemí?

Doping u jiných sportovců je masmédii kolektivně ignorován. To je ten náš hlídací pes demokracie. V boudě na řetězu. Už dávno nehlídá, přežraný se sotva umí vyplížit z boudy. Je to nádhera. I ta zelenina v obchodech vypadá jako zelenina, ale přece jen oproti zelenině ze zahrádky je to fake-jídlo. Podobně ta média. Experti blábolící o tom, že v Rusku je unikátní státem podporovaný doping a úplně slepí k tomu, že podobné případy byly odhaleny i v jiných zemí. Stejně tak podporované z vyšší míst.

Když si toto kolektivně aplikujeme na masmédia jako taková i v jiných tématech, dostáváme oko poznání.

Clintonová je oblíbenec České televize, že jo? Protože je to prý žena, tak je to velmi odvážné volit ženu. Ale nezmíní, že Clintonová výslovně řekla, že jestli se stane prezidentkou, tak zaútočí na Írán a vymaže ho z povrchu zemského. Naopak Tramp, mysleme si o něm, co chceme, chce přátelské vztahy s Ruskem. Proto samozřejmě na něj v ČT hází pouze síru a plameny. Včetně všech neoliberálních médií. A dělat si srandu z Trampa je velice jednoduché. Ale ta psychopatka, co chce být prezident, a média se chovají jako náctileté roztleskávačky? To je božská komedie.

Prý je strašně úžasný, že je ženského pohlaví, a to že prý v USA ještě nezkoušeli. Alkoholiky, herce, černocha už zkusili... ale ženu ještě ne! Na takový mentální úrovni jsou ti strašně seriozní novináři. Víc řeší, jestli všechny možné kombinace pohlaví mají správně oddělené záchody, a totálně ignorují to podstatné. Jsou naprosto profesionální v ignoraci, že stačí na tu televizi chvíli koukat, a ono to fakt působí děsně seriozně, a že tam nic nechybí.

Já si osobně myslím, že Clintonová je fakt zlá. Velice zlá démonická osoba. Naprosto nechápu, jak může být oblíbenec médií. I ten Obama sic je loutka, tak je sympaťák a možná to vnitřně myslí dobře, ale Clintonová. Byl i záznam, jak v médiích žertovala, že prý bohužel teroristi dlouho na USA nezaútočili, a že by bylo skvělý, kdyby přišel nějakej útok podobné míry jako 11. září, protože by pak prý měli záminku k útoku na Írán. Jako, to říkala přímo v televizi. Vždyť ona je úplný psychopat. Tramp je možná magor, ale aspoň není psychopat. Rozhodně na mě působí jako to lepší zlo.

Jinak ad Ukrajina/Krym podle tohoto klíče můžeme stejně tak najít jiný pohled, než nabízí mainstream. A takhle můžeme jít jedno téma za druhým.

Nakonec možná začneme číst na internetu, že Měsíc je údajně umělá vesmírná loď... no to asi ne, ale alespoň se musíme o hodnověrnosti informací rozhodovat sami.

Ale rozhodně nemůžeme a neměli bychom akceptovat ten mediální spin ruského dopování, že je to něco speciálního pro Rusko. Nebo že pouze Rusko používá propagandu. Za pár let začnou třeba říkat, že máme Rusko naopak uctívat, a naopak že Američani jsou špatní. To je jak u kreténů tahle mediální realita. Furt sebejistě cpou nějaké nesmysly do lidí a úplně se tváří, jak je to všechno pravda a vyvážený.

Celý roky tady lidi nadávali na Ukrajince a já nevím, ale mě dva Ukrajinci přepadli, a kupodivu je dokonce pak policie chytila, byl jsem u soudu, a toho Ukrajince vyhostili ze země. Ok, dost se zde asi objevilo lidí napojených na ukrajinskou mafii, ale v posledních letech jsou najednou Ukrajinci umístěni na roli Bohů. Div jim neudělují zlaté medaile za pouhou účast na Olympiádě. Vždyť co si museli protrpět na Krymu?!

Média samozřejmě úspěšně a profesionálně ignorují informaci, že už na té demonstraci v Majdanu nestřílely ukrajinské jednotky ale nějací neznámí střelci, kteří byli podezřívání, že naopak patří mezi ten revoluční dav. Ale kdyby podobné informace v médiích zveřejňovali, tak by nemohli dělat samozřejmě tento typ tzv. "zpravodajství".

Takže o Olympiádě samozřejmě můžeme čekat pouze vyvážené a objektivní zpravodajství. Enjoy!

Autor: Jiří Míka | karma: 34.92 | přečteno: 1083 ×
Poslední články autora