Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čtení pohádek na dobrou noc diskriminuje?

Adam Swift z britské univerzity se ve své práci a rozhovoru pro rádio ABC zamýšlí, zda bychom měli zakázat rodičům zvýhodňovat své děti čtením pohádek na dobrou noc.

Profesor Adam Swift nakonec ve své práci došel k závěru, že by to rodičů zakázáno být nemělo, protože "negativní dopad by převážil pozitiva".

Z Kremlu mi psali, že mám o tomhle udělat článek. Má to vyvolat velké zmatení ve zcela rozumném boji proti diskriminaci. Tím Evropu rozložit zevnitř.

Adam Swift, profesor politické filozofie, tvrdí, že bychom se měli obecně zamyslet nad tím, co rodičům dovolíme, a co nedovolíme, aby dělali se svými dětmi. 

Nechce prý, aby se rodiče celou dobu cítili špatně, že má jejich dítě dobré podmínky pro jejich růst, nicméně občas by ten špatný pocit prý mít měli. Cítit se špatně za to, že jejich dítě je zvýhodněno vůči dítěti z Afriky a jiných rozvojových zemí, kde jim nikdo pohádky na dobrou noc nečte.

Ve své práci dále zvažoval zákaz rodiny jako takové (rodičům by nebylo dovoleno vychovávat své díte), ale došel prý k závěru, že by to byl cituji "hodně špatný nápad". Negativa by převážila pozitiva. 

My z ruské propagandy si mneme ruce, protože jediné co musíme dělat, je informovat o dění na Západě.

A takových materiálů je mraky. Někdy se ale i sami podivíme, co na tom Západě ještě nevymyslí. 

Profesor Adam Swift vám vzkazuje: Přestaňte zvýhodňovat své děti vůči výchově dětí v rozvojových zemích. Nebo se alespoň styďte.  

Pan Swift ve své práci odhalil, že rodiče mají kladný dopad na výchovu dítěte, oproti například výchově státem. Údajně má výchova dětí i pozitivní efekt na samotné rodiče. Tedy by prý nebyl dobrý nápad zakazovat rodičem vychovávat děti. (To jsou mi věci teda. Co všechno ti soudruzi vědci neobjeví?)

Na druhou stranu prý může stát zakázat soukromé školy, protože ty znevýhodňují chudší rodiny, a takový zákaz by neměl velký negativní dopad na vývoj daného dítěte - tedy je možné je zakázat.

Naopak zakázat rodičům číst dětem pohádky na dobrou noc by mělo dle jeho slov velký dopad na vývoj dítěte a rodinné hodnoty v samotném jádru, a proto by čtení pohádek nezakazoval.

Moderátor se zeptal také, jestli by stát mohl nebo měl zakázat rodičům hrát si s dětmi např. fotbal na dvorku apod. Odpověděl, že to má hodně co dělat, do jaké míry necháme rodiče tvarovat vývoj dítěte, a že bezmyšlenkově vycházíme z představy, že mají rodiče volnou ruku.

Swift tvrdí, že stát dává rodičům příliš svobody ve výchově svých dětí, a že bychom měli zvážit, co rodičům zakázat.

Shrnuto vývody jeho práce spočívají v tom, že ta zvýhodnění dětí, která nemají dostatečný přínos, by měla být zakázána. 

Je to konspirace nebo čirá stupidita? Neomarxismus?

Nebo jak řekla moderátorka Šimkovičová ze slovenské televize Markýza:

„Neomarxizmus“ podľa Šimkovičovej „pochoduje verejnými inštitúciami na Západe“. Cieľom neomarxistov je podľa jej slov „zničiť tradičnú rodinu, západnú civilizáciu a vytvoriť totalitnú spoločnosť“. Zdroj: http://hnonline.sk/slovensko/592821-znama-moderatorka-poskytla-rozhovor-pochybnemu-webu-odha-uje-kontroverzne-nazory

Šimkovičová byla vloni z televize Markýza propuštěna kvůli jejím údajným netolerantním názorům vůči uprchlíkům uveřejněným na sociální síti.

Pokud tedy posoudíme, jaká filozofie dnes hýbe institucemi a privátními subjekty (korporacemi), pak nechám pro stručnost na čtenáři posoudit, do jaké míry jde o záměrné spiknutí neomarxistů. 

Šimkovičová samu seba považuje za liberálku, „ale napríklad čo sa týka problematiky gender ideológie, tak tam ten liberalizmus by som dala do veľkých úvodzoviek,“ vysvetľuje známa moderátorka.S tým, že poskytla rozhovor portálu hlavnespravy.sk, často považovanému za konšpiračný, problém nemá. „Niektorí ľudia si škatuľkujú tieto veci, že sú konšpiratívne, na základe čoho? Ja neškatuľkujem ľudí,“ povedala. Podľa jej slov žijeme v demokratickej spoločnosti, máme slobodu, „nech to čítajú ľudia, ktorých to zaujíma“. „Máme možnosť voľby,“ dodáva Šimkovičová.Zdroj: http://hnonline.sk/slovensko/592821-znama-moderatorka-poskytla-rozhovor-pochybnemu-webu-odha-uje-kontroverzne-nazory

Šímkovičová si z nabídek nových zaměstnání vybrala nabídku nové slovenské celoplošné televize INTV (od 1. března na satelitu Astra, 23,5). Ta se zrodila z proruského konspiračního rádia Slobodný vysielač, který je na seznamu 42 webů kremelské propagandy. Očekávejte panické pobíhání a křik neoliberálů, jak ruská propaganda expanduje do hlavního vysílacího proudu.

Snahy nediskriminovat zatím "pozitivně" diskriminovaly většinu

S jakou klidností uvažoval pan profesor Swift o tom zakazovat rodinám některé prvky ve výchově  je skutečně zarážející. Kdyby šlo o ojedinělou anomálii, pak by to bylo jen k zasmání. 

Tato ideologie vypadá, že přímo souvisí se zvláštním přístupem k uprchlíkům, jak jsou nazýváni. Média vždy ukazují pouze záběry poklidných rodin s dětmi, kde se ideálně skutečný válečný uprchlík drží plotu zlé pevnosti Evropa, která nechce pustit každého. ČR sice schválila všechny žádosti o azyl v ČR, ale je vytvářen (zejména v médiích dojem), že v případě nelegální imigrace je nutné porušovat zákony. Pozitivně diskriminovat. A stejně tak i tolerovat znásilnění, která jsou ospravedlňována sexuální frustrací muslimů, kteří cítí nárok mít alespoň 4 ženy a na sexuální otrokyně nečistých žen použitých jen na sex, jak si žádá jejich víra.

Jak píše proruská vysílačka hlavnespravy.sk:

Tu sa dostávame k otázke, komu to vlastne vyhovuje. Žijeme v absurdných časoch, keď menšiny (sexuálne, jazykové či etnické) majú vysoké nadpráva, a, naopak, majorita je potláčaná. To vedie k niektorým nepredstaviteľným skutočnostiam. V očiach imigrantov tak vznikla ničím neoprávnená nároková kultúra. Sú presvedčení, že ich neadekvátne nároky sú plne oprávnené a že ich nadpráva priamo vyplývajú z „bremena bieleho muža“, ktorý nesie zodpovednosť za ich koloniálnu minulosť – a práve týmito nadprávami je povinný splácať ju aj nasledujúcim generáciám.Politická korektnosť, hedonizmus, rozpad rodiny a mnohé iné negatívne javy, ktoré tu máme aj vďaka genderovej ideológii, nás robia v očiach imigrantov ľahkou korisťou. Vďaka veľmi skresleným informáciám, ktoré migranti dostali od prevádzačských mafií vo svojich domovských krajinách, sú presvedčení, že ich správanie je v poriadku a  hostiteľské krajiny, resp. ich občania sú priam povinní prispôsobiť sa ich mentalite, spôsobu života a hodnotám.Zdroj: http://www.hlavnespravy.sk/roman-michelko-kolinsky-silvester-a-politicka-korektnost-alebo-cesta-do-pekla/735283

 

Zdroje k výzkumu Adama Swifta o diskriminaci čtením pohádek:

http://eagnews.org/prof-parents-reading-bedtime-stories-are-disadvantaging-other-children/

http://www.abc.net.au/radionational/programs/philosopherszone/family-values/6424366

Autor: Jiří Míka | pátek 4.3.2016 13:16 | karma článku: 29,92 | přečteno: 1869x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...