Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

A je to tu: nás spojenec Al Kaida je údajně sám rizikem

Dvě skupiny amerických bezpečnostních expertů varují před přehlíženým nebezpečím An Nusra (syrská "pobočka" Al Kaidy). USA v posledních letech Al Kaidu podporovaly jako našeho spojence v boji proti zdravému rozumu, ehm Asadovi.

No a nyní dle článku http://zpravy.idnes.cz/an-nusra-je-vetsi-hrozbou-nez-islamsky-stat-fes-/zahranicni.aspx?c=A160126_103314_zahranicni_ert dvě skupiny bezpečnostních expertů varují, že an-Nusra (či-li Al Kaida) by mohla být větším nebezpečím než Islámský stát.

Jako výhodu mu přičítají, že jde o umírněné muslimy, kteří používají jemnější nože na uřezávání hlav apod. oproti Islámskému státu, kterého se děsí i sama Al Kaida. Získává tím proto prý jednodušeji podporu mezi běžnými Syřany, kteří s myšlenkami islámského boje souzní.

Experti z institutů Study of War a American Enterprise tvrdí, že současná strategie Spojených států cílí výhradně na boj s Islámským státem a v budoucnu se může vymstít. Největší hrozbou je totiž fronta an-Nusrá, která je napojena na al-Káidu.„An-Nusrá je pro Spojené státy z dlouhodobého hlediska nebezpečnější než model, který se snaží protlačit Islámský stát,“ stojí ve studii. „Jakákoli strategie, která nechává stranou an-Nusru, může narušit bezpečnost Ameriky,“ uvádí dále autoři studie.Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/an-nusra-je-vetsi-hrozbou-nez-islamsky-stat-fes-/zahranicni.aspx?c=A160126_103314_zahranicni_ert

Kvůli této "umírněnosti" byla an Nusra oblíbencem Západu s USA v čele. USA vědomě an Nusra vyzbrojovaly a i jinak podporovaly spolu s podporou tzv. umírněné opozice vůči prezidentovi Bashar Asadovi.

USA totiž mají právo rozhodovat, o tom kdo kde bude vládnout, i kdyby se měli spojit i třeba s čertem nebo samotným Peklem. A administrativa USA se rozhodla, že jakýkoliv krok směřující proti Basharu Asadovi bude přispívat ke světové stabilitě a obecnému blahu včetně vývozu demokracie, nejvýznačnějšího exportu USA.

Náčelník štábu americké armády Mark Milley však za vůbec největší hrozbu pro Spojené státy při svém vystoupení před novináři minulý týden označil Rusko. To podle něj disponuje jaderným arzenálem, který je schopen zasáhnout cíle na americkém území.Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/an-nusra-je-vetsi-hrozbou-nez-islamsky-stat-fes-/zahranicni.aspx?c=A160126_103314_zahranicni_ert

Někdo by měl USA říct, ať přestanou ničit svět. Rusko ani nemá šanci nás něčím děsit, protože je skutečně asi obtížné v tomhle USA předehnat. Jak řekl tuším Zeman: "Agresor je ten, kdo někoho napadne dříve než USA.". To je docela výstižná definice americké zahraniční politiky.

Libyii, zemi v nebývalém rozkvětu mezi africkými zeměmi, USA spolu s některými jinými členy NATO, naprosto zdecimovaly. K mému překvapení tento útok schvalovala i organizace Amnesty International, čímž myslím dost ztrácí kredit.

Jak zaznělo v komentářích k článku: největším nebezpečím pro USA je jejich vlastní blbost.Dělat si přítele z Al Kaidy, protože máme společný cíl decimovat demokraticky zvolené vlády světa, skutečně zní jako boj proti zdravému rozumu.

A naše armáda? Daruje těmhle pomateným USA naše vlastní náboje, abychom pak slyšeli, že potřebujeme navýšit rozpočet armády, protože nám chybí náboje. A darované náboje jsou prý staré na zbraně, které už nepoužíváme. Ale vypadá to, že fungují, když je o ně stále zájem.

Vláda tu také chystá zavést naše vlastní české stupně ohrožení po vzoru USA, ale jde spíše o stupně strašení veřejnosti před blbostí vlastního státu. Ministr zahraničí resp. obrany by měl svým protějškům v USA říct, ať přestanou podporovat Al Kaidu (resp. terorismus obecně).

Mimochodem... víte, že NATO nikdy dle smlouvy nezaručovalo žádnou kolektivní obranu při napadení člena NATO, jak bylo české veřejnosti vylháno? Ta úzkostná snaha vycházet NATO vstříc,a by nás případně USA ochránily, je ve skutečnosti tedy  úplně marná. USA nebudou mít povinnost nás chránit.

Je to zcela na libovůli členských zemí, jestli a jak pomohou spojenci v NATO. Naopak NATO mělo dle smlouvy usilovat o všechny kroky směřující k míru. To je zcela v rozporu, co předvedla Francie a USA v Libyi pod pláštěm NATO, a rozhodně je to v rozporu s podporováním an Nusry v Sýrii. Nebo útokem na Sudán za Clintonovy administrativy, resp. útoku na Afghanistán, Irák,...

A jak řekl Bush, nebudeme rozlišovat mezi teroristy a těmi, kdo je podporují. Mezi ty jde možná zařadit i některé novináře, protože například Česká televize jakoby šíří islámskou propagandu, která nás chce poštvat proti Rusku, který už dlouho nikomu nic neudělalo. Nebo Íránu, který v podstatě nikdy nikoho nenapadl. A obecně proti sekulárním režimům, kde je náboženství odděleno od státní politiky, což je v islámských zemích rozhodně dobrý nápad.

Naštěstí tu máme novináře jako je Tereza Spencerová a jiné, kteří myslím objektivně popisují situaci na Blízkém východě a v Africe. 

Ministr Stropnický by měl USA jakožto ministr obrany suverenní země sdělit, že je vyzýváme, aby přestaly podporovat teroristy. Už přes 50 let snad nedělají nic jiného a už nás ten terorismus přestává bavit. Celou dobu ho podporují stále se stejným odůvodněním - protože mají prý s teroristy společného nepřítele. Tehdy to byli Sověti kvůli kterým Al Kaidu Spojené Státy v podstatě vytvořily, jak i potvrdil Andor Šándor, bývalý šéf vojenské zpravodajské služby jako host v ČT.

Zatímco Bashar Asad byl démonizovaný, a přitom vypadá, že by snad nebyl schopen ukrást ani propisku. Každopádně mezi diktátory asi lepší průměr. Výborným krokem, až neuvěřitelným, byl rozhovor ČT s Basharem Asadem. Tak funguje komunikace i cesta k míru.

Syrský režim je přesvědčen, že od začátku krize neexistovala žádná demokratická opozice. Podle Damašku zahraniční síly zneužily nespokojenosti s některými nedostatky v syrské společnosti a začaly podněcovat násilí, vysvětlil Kubal. Změny, které Asad udělal, jim nestačily, tak vytáhly zbraně a nakonec přišla vlna teroristů ze zahraničí, což podle syrské vlády podporoval Západ.„Jde podle ní o dlouhodobé spiknutí, které se opakuje po desetiletích, kdy se Katar, Saúdská Arábie, Turecko a Západ snaží potrestat Sýrii za to, že zastává nezávislou pozici,“ konstatoval Kubal. Podle něj je klíčové, že se rozhovor vysílal kromě Česka i v syrské televizi. „Prezident si byl velmi dobře vědom toho, že to, co řekne, bude zároveň směřovat k jeho lidem,“ upozornil Kubal.http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1628834-zpravodaj-ct-kubal-asad-neodpovida-nalepce-brutalniho-krvaveho-diktatora

Jen si představte, že i kdyby Miloš Zeman byl nějaký krutý diktátor, tak jak by nám asi pomohlo, kdyby tu někdo financoval a vyzbrojoval extrémisty, kteří sekají lidem hlavy, protože jsou úplní šílenci věřící v hodně divnou spravedlnost? Celý ten koncept "umírněné" opozice by měl konfrontován s realitou, že náboženský fanatik se samopalem a velkým nožem není žádná umírněná opozice.

Islám jako takový není náš nepřítel. Militantní islám je nicméně dnes velmi rozšířené vymývání mozků muslimů, která pochází ze Saudské Arábie. Není zjevně náhoda, že Usama Bin Ladin byl saudský princ, a že Šaría je oficiálním systémem práva v Saudské Arábii. Řešení této situace nebude jednoduché, ale prvním krokem je přestat dělat stále tu samou chybu podporovat extrémisty. V nedávném článku jsem i upozorňoval, že máme i důkazy usvědčující konkrétní banky z financování teroristů. Otázka tedy ani není tolik co dělal ale co přestat dělat. A to je myslím věc zdravého rozumu.

Tady jsou teroristé na jednání v Bílém domu v 80. letech:

Více v angličtině k podivně protichůdné zahraniční politice USA:

http://www.globalresearch.ca/al-qaeda-friend-or-foe-the-us-cannot-have-it-both-ways/5376508

“Protože samotné Spojené Státy mají dlouhou historii podpory teroristů a užívání taktik terorismu, jejich slogany dnešní války s terorismem dělají ze Spojených států čisté pokrytce v očích zbytku světa. Z jakéhokoliv úhlu pohledu USA delší dobu používaly terorismus. V letech 1978-1979 se Senát snažil prosadit zákony proti mezinárodnímu terorismu - o každé verzi, kterou předložili, zákonodárci tvrdili, že by je USA porušovaly."William Odon, ředitel rady Národní bezpečnosti USA

Autor: Jiří Míka | středa 27.1.2016 13:39 | karma článku: 19,29 | přečteno: 361x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Pořadatelka nahé párty dostala v Rusku pokutu, provinila se kritikou války

25. dubna 2024  15:14

Moskevský soud ve čtvrtek uložil pokutu 50 tisíc rublů (asi 12 750 korun) televizní moderátorce a...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno 

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

POLITICKÝ DIÁŘ: Pověstná „střídačka“ ODS a Kupkův úspěch na kongresu

25. dubna 2024

Premium Byť se před čtrnácti dny na kongresu ODS v Ostravě téměř nic nestalo (natož aby šlo o něco...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  14:56

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!