Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hospodský se těší na zákaz kouření v hospodách

Pan Gazdík, TOP09, se nechal slyšet, že jemu známý hospodský se prý na novelu zakazující kouření cituji "vyloženě těší". Hospodský prý dodal, že neočekává úbytek hostů. Pan Gazdík si myslím tímto výrokem střelil do nohy.

Otázka dne je, co panu hospodskému brání přeměnit hospodu na nekuřáckou už dnes?

Petr Gazdík, TOP 09
"Nevidím důvod, proč by venkovské hospody měly mít výjimku. Například náš hospodský se na to vyloženě těší a nemyslí, že mu ubude hostů. Ničit by ho mohlo spíše EET.“Zdroj: Lidovky

Myslím, že tento výrok, podtrhuje zásadní problémy v chápání svobody. Hospodskému nic nebrání iniciativně zakázat kouřit hostům už dnes. Dokonce ani obavy ze ztráty hostů.

Pan Gazdík nám tedy naznačuje, jak máme chápat svobodu. Být těmi, kteří dělají jen to, co se jim přikáže. 

Osobně mi přijde kouření jako velmi škodlivý zlozvyk a tabák je dokonce považován za stejně návykový jako heroin, ale omezování svobody v soukromí (i veřejně přístupného podniku) mi přijde nepatřičné. 

Zákaz kouření i na party, kde ani nejde o jídlo? A proč i elektronické cigarety?

Novela zákona dokonce jde tak daleko, že chce zakázat kouření i na hudebních festivalech včetně venkovních open airů. Řada organizátorů hudebních festivalů si stěžovala a zvažuje případně aplikovat trik oficiálně registrovat festival jako "oslavu narozenin". 

Vláda si údajně slibuje ušetřit 5 miliard Kč omezením kouření na menších nákladech ve zdravotnictví.

To opět ukazuje, za jaké idioty nás řada politiků má. Anebo o chybném myšlení oněch politiků. Protože představa, že to automaticky bude znamenat, že ti lidé kouření omezí, je sama o sobě dost bláhový předpoklad. Podobně jako představa, že když nám zvýší daně, že o to vybere stát víc na daních? A pak "brečí", že česká veřejnost šetří a málo konzumuje. No jasně, nelze očekávat, že zvýšení cen nebude mít vliv na chuť nakupovat. Podobně je dost srandovní mávat ušetřenými 5 miliardami.

Prostě to pak působí, že se opět snaží nás u všeho něčím oblbovat. 

Přitom celá ta argumentace má opět děr jako ementál.

Například zákaz kouření i elektronických cigaret. Ty mohou škodit kuřákovi, ale zásadní argumenty se motají kolem omezování ostatních pasivním kouření.

A aby chudák rodina s dětmi a miminy, která se přijde najíst do nádražní hospody, mohla najíst v klidu bez kouře. Ale proč mají mít možnost chodit jíst i na hudební festivaly? 

Média ruku v ruce s politiky mají veřejnost za idioty

Nebo o co tam jde? Nakonec se ukazuje, že cílem je snížit podíl kuřáků. Tedy klasické sociální inženýrství. Ok, ale ať to říkají na rovinu. Ne jak hadi s dvojklaným jazykem předkládat řadu zástupných důvodů a argumentů. 

Sociální inženýrství

Pak tu máme tedy situaci, kdy NEJDE o ochranu zaměstnanců před tím muset pracovat v zakouřených prostorech, NEJDE o ochranu před pasivním kouření (ať už při jídle nebo kdekoliv jinde).

Je to dílem sociálních inženýrů, kteří chtějí lidem přikazovat a zakazovat, s cílem manipulovat se svobodnou vůli veřejnosti. Pro jejich dobro.

V tom je riziko, které jde daleko za hranice tématu kouření tabáku. Týká se to lidské svobody jako takové. I právo na vlastní mysl a názory.

Někteří politici a jiné veřejně známé osoby už opravdu přišli i s návrhem zakázat svobodu slova. Zákaz kouření považujme spíše za způsob, jak se ochočují zvířata. Jak je učit poslušnosti. Nejde o žádné zdraví.

A když už jsou u toho, tak přikážou rovnou i nutnost mít v nabídce nápoj levnější než pivo.

Jo a ať je podnik více odpovědný, že v hospodě pijí děti. Chudák hospodský, kterému tam přijdou ty děti už nalité.

Onehdá zákonoborci zvažovali zakázat dětem energy drinky. Nebudu opět rozporovat, že nejsou zdravé, ale prý je nebezpečné, že je děti na party kombinují s alkoholem. Jenže alkohol už mají zakázaný, tak jak se k němu vůbec dostaly? :-)))

S čím přijdou příště?

Hospody by měly mít ÚROVEŇ. Tedy žádné chození do hospody neupraven. 

Alkohol sice bude zatím legální, ale lidé by se měli opíjet spořádaně a ve slušném oblečení, aby nepohoršovali ostatní návštěvníky a obzvláště děti.

Dětem bude zakázáno gestikulovat či jinak předstírat kouření (např. pomocí slané tyčinky). Rodičům bude dítě odebráno.

Stejně tak obézní děti budou zavřeny do státního ústavu kvůli zanedbání povinné péče. To už je praxí v Británii.

Děti také nesmí předstírat, že mají v rukou neviditelnou pistoli. To už je praxí v USA.

Ze stejné logiky není pravděpodobné, že lidé omezí kouření.

Nebo že zákaz zbraní odradí teroristy! :-DD Mají nás za úplný idioty :)))

Jakože tady se skutečně vážným hlasem hovoří, jakoby snad teroristé používali legálně držené zbraně. 

A pokud přijde plošný zákaz kouření všude, jak se chystá ve Velké Británii, pak lidé budou kouřit dál. I kdyby bylo kouření nelegální jako takové.

Každopádně hospodský, který potřebuje od státu přikazovat, co musí dělat, je komický nostalgik časů minulých, kde svoboda byla skutečně spíše definována výčtem. Gazdík zřejmě také, když to ještě vytahuje jako argument.

Pojďme se jim společně vysmát. Je to komedie. I většina médií. 

Nápad povolit kouření v hospodách na vesnicích ukazuje, jaké paskvily zákonů pak vznikají. (Protože jsou nesmyslné už v počátku)

Je potřeba tento typ myšlení u politiků prokouknout. Týká se to totiž všech různých témat.

Co potřebujeme, aby stát přestal s korupcí, a zametl si tak před vlastním prahem. Politici se furt jakoby snaží řešit všechno možné jen ne to podstatné.

Někteří lidé hladoví. Co řeší stát? Zakázat jim dávat jídlo zdarma! :-) Není možné dávat jídlo lidem bez licence z hygienických důvodů (mohlo by být totiž nezdravé). Tento problém se týká zejména USA, kde charitativní akce vaření zdarma bezdomovcům opravdu vedly k příjezdu policie. Zakladatel Food Not Bombs byl proto zatknut policií.

Lidem je čím dál zjevnější, že jde o jakýsi druh šílenství. Jenže ona je to ideologie, která svůj dystopický charakter teprve má časem ukázat v plné kráse. 

Vše je součástí dystopie pod pláštěm starostlivosti státu

Zákaz kouření se mi jeví jako příklad tohoto postupného šlechtění. 

Jeden chytrý vědec dostal kdysi nápad ověřit, jaký má prostředí vliv na užívání drog. K experimentu použil naše oblíbené hlodavce. Hlodavec zavřený v kleci s přístupem k misce s vodou a misce s opiáty, bude pít vodu s opiáty až do jeho sebezničení. Někteří vědci jsou trochu krátkozrací a tak některé studie mohou "prokazovat" úplné nesmysly.

Kanadský psycholog Bruce Alexander přišel s nápadem vytvoření tzv. Krysího parku (Rat Park v angl.), kde dal našim hlodavcům krásné prostředí s mnoha způsoby vyžití (včetně přítomnosti opačného pohlaví). Experiment s dvěma miskami měl zcela opačný výsledek. Hlodavci po vyzkoušení misky s opiem nakonec preferovali pít pouze z misky s vodou. 

Redukce užívání drog tedy nemůže přijít skrze represi. A rozvoj mafie při neslavné alkoholové prohibici nám už měl otevřít oči. Zde je nutné si uvědomit, že stát to s námi málokdy myslí dobře. Ilegální obchod s drogami, kam se může zařadit i obchod s cigaretami, je velkým ziskem pro mafie, které jsou se státem provázány. Proto jsou drogy zakázány. 

V Británii přišli s nápadem zakázat kouřit ve vězení. Nechtěl bych v takové věznici dělat bachaře. Ten jakoby zájem o zdraví totiž plně nedoceňuje, že tabák je stejně návykový jako heroin. Je skutečně velmi těžké přestat kouřit. Se zákazy pravděpodobně přibude tedy násilí, vražd a jiné zločinnosti. Co umí udělat s člověkem absťák dost předvedli už narkomani. 

Politici pravděpodobně nemají v plánu vytvářet ve světě chaos, ale jsou důvody věřit, že určití lidé v pozadí o nic než chaos neusilují. Problémy totiž vždy zatím vedly k omezování svobody. Jak tuhle hru prokoukneme, celá se sesype jak domeček z karet.

Lidé, co se těší na zákaz, jsou jakoby onen nový sovětský muž (v německé verzi šlo o ubermench - nadčlověk, v angl. superman). Typ uvažování, které v nás chtějí vybudovat (zotročení dnes po emancipaci svobody je jen v naší mysli). Jak řekl před lety Aldous Huxley, kde varoval před novou totalitou - bude prý jiná než ty předchozí - lidé budou milovat své zotročení.

Autor: Jiří Míka | pátek 11.12.2015 17:37 | karma článku: 34,88 | přečteno: 1758x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 653x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové zasévají v Charkově strach. Utečte, dokud je čas, hrozí obyvatelům

23. dubna 2024  18:58

Kreml provádí koordinovanou leteckou a informační operaci proti Charkovu s cílem vyvolat mezi...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...