Vláda rozhodla, že ČR daruje USA naše zbraně

28. 10. 2015 17:19:57
Možná vám, pokud nesledujete alternativní média, uniklo, že Sobotkova vláda usnesením rozhodla darovat USA vojenský materiál v hodnotě přibližně 16 milionů Kč.

Ministr Stropnický a znění darovacího zákona tvrdí, že jde o náboje určené kurdským bojovníkům proti Islámskému státu. A že jako Česká republika jsme prý neschopní jim je předat sami, tak že prý budeme v tomhle důvěřovat Američanům, že to předají těm správným lidem.

„Velmi konkrétně uvažujeme o další zásilce, tentokrát už zbraní pro Kurdy. Mohly by to být samopaly, to je velmi pravděpodobné. Budeme o tom jednat s Američany, protože potřebujeme přepravce,“ řekl Stropnický.

Té samé USA, jehož spojenec Turecko je nepřítelem Kurdů a běžně na ně útočí pod pláštěm boje proti Islámskému státu.

Viz. článek z počátku říjma 2015.

Podobně samotné USA se zcela zdiskreditovala v očích světa svým podílem na vzniku Islámského státu jako takového, a že dodnes zbraně poskytované "Asadově opozici" v Sýrii končí v rukou Islámského státu.

Těm samým lidem naše vláda důvěřuje, že zbraně doručí na správné místo.

Kromě těchto 16 milionů už zjevně dle článku Česká republika darovala Kurdům (?) armádní techniku v hodnotě přes 40 milionů Kč.

Myslím, že vzhledem k šikovnosti USA vyzbrojovat naše budoucí/současné nepřátele, nás asi nepřekvapí, až bude prokazatelné, že Islámský stát používá kulky dodané z České republiky za kompletního nezájmu médii.

Česká mainstream média mají už poměrně vyšlapanou tradici dezinterpretovat události - takže zaměnit dar USA jako dar Kurdům provádí v článcích volně za běhu.

"Spojené státy požádaly cestou svého velvyslanectví v Praze Českou republiku o poskytnutí této munice, zároveň deklarovaly připravenost zajistit její přepravu do Iráku," uvedlo ministerstvo obrany.

Česká strana zajistí pouze přepravu do určeného místa, odkud zajistí převoz americká armáda.

"Darování vojenského materiálu vládě Spojených států za účelem podpory iráckých ozbrojených a bezpečnostních sil v boji s ozbrojenci Islámského státu představuje významný příspěvek České republiky v boji s terorismem," dodalo ministerstvo obrany.

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesko-posle-do-iraku-zbytek-munice-prevoz-zajisti-americane/r~7c5031482c8d11e59f530025900fea04/

Pozvolna se dočtete, že celé je to vlastně postaveno na to, že tentokrát oproti předchozím pomoci Kurdům dodáním zbraní Irácké vládě, je to tentokrát dodáním zbraní Kurdům darováním těch zbraní armádě USA.

V českých armádních skladech ještě zůstalo 10 031 840 nábojů do automatických pušek Kalašnikov vz. 43 ráže 7,62 mm a pět tisíc ručních granátů typu F1, které by nyní měly být prostřednictvím americké armády dopraveny iráckým vojákům a policistům.

Zatímco první várka loni byla darem přímo irácké vládě, druhá část má být darem USA, které o dodávku požádaly.

http://www.novinky.cz/domaci/375267-cesko-posle-do-iraku-zdarma-zbytek-munice-pro-boj-s-islamskym-statem.html

Proč ale ty zbraně prostě nedali Kurdům, jak je deklarováno jako cíl ve znění toho zákona o darování USA? Když už teda jako ČR jsme tak šlechetní, abychom velmoci jako USA sekundovali v podávání nábojů.

A pokud se nepletu, tak ČR furt brečí, jak máme podvybavenou armádu, tak proč se furt zbavuje techniky a nábojů a všeho? Po nedávných explozích dvou skladů munice, je tohle logický krok, jak udržovat bezpečí a suverenitu vlastní země?

Mimochodem česká média šikovně zvládla ignorovat vyjádření ředitele zpravodajců v DIA, že dle jejich dokumentů v roce 2012 se USA vědomě rozhodly Islámský stát podporovat v rámci jejich regionálních šachů proti Asadově Sýrii. Ale to si nechte pro sebe, protože to děsně boří tu mediální pohádku o USA bojujícím proti Islámskému státu, kterou média opakují jak kolovrátek, aby vám nedošlo, že celá ta přeprava munice je čistě o podpoře Islámskému státu. Ať už dílem dalšího "přehmatu" nebo chybné "kalkulace".

Jistota toho tvrzení je myslím prostě můj edukovaný dohad postavený na principech jako je gravitace. Jasně že to nakonec dostane ve skutečnosti Islámský stát. To je fyzika.

Autor: Jiří Míka | středa 28.10.2015 17:19 | karma článku: 33.93 | přečteno: 1400x

Další články blogera

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 643 | Diskuse

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma článku: 20.40 | Přečteno: 438 | Diskuse

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 1060 | Diskuse

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma článku: 19.14 | Přečteno: 377 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 8.48 | Přečteno: 202 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.76 | Přečteno: 209 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.94 | Přečteno: 618 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...