Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Alternativní média měla pravdu. Česká televize selhala.

Před pár lety se v alternativním tisku (blogy) psalo, že válka v Libyi povede k destabilizaci Libye a regionu jako takového. Česká televize tehdy fandila rebelům a obecně tzv. "Arabskému jaru".

Analýzy v alternativních médiích mají nakonec pravdu

Viz. například já a zdejší mé články na blogu:

Reportáže naší tedy České televize se velice minimálně zabývají kritickým pohledem na tyto povstalce a otázkami, co se bude dít, pokud se v Libyi dostanou k moci."Postup povstalců" je prezentován axiomaticky* jako jednoznačné dobro a v reportáži o dnešním údajně oficiálním úznání povstalců Českou republikou jako jediné legitimní vlády Libye se dotazy moderátorky ve studiu točily převážně kolem podivení nad tím, že Česká republika oproti jiným zemím uznává legitimitu povstalecké stínové vlády "až tak pozdě". Zda to dokonce není ostudou ČR....Za nějaký čas možná budeme "osvobozovat" Libyi před tou samou povstaleckou vládou, kterou nyní pomáháme nastolit.30.8.2011 Propaganda o Libyi a o revolucích vedoucích k tomu samému, Jiří Míkahttp://mika.blog.idnes.cz/c/207750/Propaganda-o-Libyi-a-o-revolucich-vedoucich-k-tomu-samemu.html

Nebo v jiném článku měsíc předtím (zatímco Česká televize držela palce povstalcům):

Je to ironií, nicméně ne novou pod sluncem, že opět financujeme, vyzbrojujeme a dokonce i cvičíme Al Kaidu v boji proti společnému nepříteli. Dodáváme raketomety a cvičíme je používat tyto raketomety a jiné zbraně. Údajně pro "humanitární obranu". V českých masmédiích se sice objevila informace, že mezi povstalce (odpůrce režimu Kaddafiho) patří fyzicky ti samí lidé, kteří byli v Afghánistánu a jinde považováni za Al Kaidu (potvrdil to i jeden z povstalců, bývalý člen Al Kaidy), ale moc se o tom nehovoří....Kaddafího režim se velice odlišoval od pojetí islámu Al Kaidy. Například v Libyi mají (od roku 1969) ženy práva velice podobná jako muži, včetně práva volit. A tuto zemi bombardujeme a zabíjíme tamější děti a ženy ve spolupráci s povstalci, kteří ženám údajně vyřezávají prsa, Kaddafiho příznivce kastrují a uřezávají jim okázale hlavy. Pokud na to máte žaludek, lze tato videa najít (ačkoliv YouTube se je snaží stahovat). V médiích se ovšem tyto záběry (fotky a videozáznamy) neobjevily. Mnoho videozáznamů údajně pořídili před povstalci prchající libyjci ze svých mobilních telefonů. Před těmito nepříjemnými informacemi nás masmédia naštěstí úspěšně ochraňují.Muammar Kaddáfí má zcela opačným přístup k ženám (oproti Al Kaidě) a i k právu šáría, jehož není zastáncem narozdíl od ideologie Al Kaidy, která možná Kaddáfího režim považuje za svatokrádežný - v jeho rovnostářství k ženám například. Stojíme vůbec na správné straně, když už tedy jdeme do války? Pomáháme zavést v Libyi právo šáría. Vše je na hlavu....Co dodat závěrem? Jistě by se k tématu dalo hovořit dále a podrobněji, nicméně situace se jeví tragicky jasná. NATO by se mělo z Libye okamžitě stáhnout a ukončit tak teror, který tam způsobujeme. Znovu měl ten Klaus pravdu. I v odporu proti válce v Libyi stál osamoceně spolu s "hradní partičkou". 3.7.2011 , NATO: Pomožme Al Kaidě v boji proti Kaddáfímu, Jiří Míkahttp://mika.blog.idnes.cz/c/199248/NATO-Pomozme-Al-Kaide-v-boji-proti-Kaddafimu.html

Nebo v jiných (alternativních) médiích (protože alternativní média jsou asi jediným místem, kde je naděje, že se člověk něco skutečně dozví):

USA a EU se nyní snaží využít revolty proti Kaddáfímu a jeho diktatuře v naději, že si v Libyi vytvoří mnohem silnější pozici, než kdy dříve. Rovněž jsou do Libye dováženy zbraně přes jižní hranice, aby se podpořila revolta. Destabilizace Libye by měla také výrazné dopady na severní Afriku, západní Afriku a globální energetické rezervy....To, co nyní USA a EU chtějí, je maximalizovat své zisky v Libyi. Občanská válka se zdá být tím, co mají Brusel a Washington v plánu.Balkanizace Libye a tlak na občanskou válkuKaddáfího syn Saif al-Islam mluvil v libyjské televizi o deviantních Talibanu podobných na víře založených organizacích, které se zmocňují Libye nebo se ji pokouší zmocnit. Nic není dále od pravdy. Varoval také před zkázou a občanskou válkou. To je součást snahy rodiny Kaddáfího udržet se v Libyi u moci, avšak Libye je na cestě k občanské válce.26. února 2011, Libye: Tlačí Washington na občanskou válku, aby ospravedlnil vojenskou intervenci USA-NATO?, Mahdi Darius Nazemroayahttp://www.zvedavec.org/komentare/2011/03/4233-libye-tlaci-washington-na-obcanskou-valku-aby-ospravedlnil-vojenskou-intervenci-usa-nato.htm

Takže zatímco Česká televize slavila každého mrtvého vojáka Kaddáfiho armády, tak tím slavila i nastolování práva Šária, resp. sekt, ze kterých mají i na Blízkém východě lidé i státy obavy.

Dobré analýzy poskytuje také zejména Lubomír Huďo, bývalý redaktor zahraničního zpravodajství Slovenské televize, ze které ho samozřejmě časem vyhodili. Též také Peter Staněk

Likvidace sekulárních států

Alternativní média tohle psala od prvního dne, kdy se válka v Libyi teprve zvažovala. Ono to není zas až taková raketová věda dokonce.

Kaddáfi byl zjevně diktátor, ale podobně jako v případě Saddáma Husseina se předem vědělo, že v tomto chaotickém sektami sužovanému regionu je to lepší zlo. Tito diktátoři totiž udržovali stabilitu mezi znepřátelenými náboženskými sektami.

Obzvlášť tím že postavili hráz mezi náboženstvím a politickou mocí. Z nějakého záhadného (no až tak úplně záhadného, více viz níže) důvodu se lidé v USA spolu s NATO rozhodli svrhávat sekulární vlády (což je oddělenost náboženství od politiky) a nastolovat do čela extremistické sekty.

To byl příběh celého tzv. Arabského jara, které bylo prokazatelně jak v Libyi tak Egyptě a jinde financováno ze Západu, konkrétně z USA. Například panem Sorrosem. Ve všech případech to vedlo k destabilizaci.

Naštěstí dosud nebyl proveden přímý vojenský útok na Sýrii a opravdu dnes vidíme, že Assadova Sýrie je na naší straně v boji proti Islámskému státu, který je přitom produktem právě podporování syrských rebelů ze strany USA.

Přirozené autentické protirežimní skupinky byly infikovány nasazenými lidmi a povzbuzovány z vnějšku. Podobně jako na Ukrajině. To vše je zcela ověřitelné. Nicméně si málokdy dostane cestu do médií hlavního proudu. 

A vše bylo prorokováno v alternativních médiích už od samotného počátku. To není být po bitvě generálem. Ono to bylo dost o zdravém rozumu a nemít "kavárenské" klapky na očích.

Co s tím? A co s uprchlíky?

Současná kauza uprchlíků je samozřejmě přímý důsledek válek a destabilizací Západu (tj. činnosti USA, EU a NATO), a nebude jednoduché ji teď nějak vyřešit.

Ale rozhodně si myslím, že je potřeba:

a) Uvědomit si příčinu a pracovat na eliminaci příčiny chaosu, chudoby a občanské války v Africe a Blízkém východu. V přední řadě to tam přestat destabilizovat! :-) Hlavně by tedy měl někdo praštit přes prsty (obrazně) Američany! A pokud chtějí někoho bombardovat, tak ať je to aspoň ten Islámský stát, do kterého mají nějakou záhadou problém se strefit. (ale někteří si oddůvodněně myslí, že je to záměr)

b) Problém uprchlíků přesměrovat na USA, kteří celou situaci zavinili. A to dokonce i v rozporu s mezinárodním právem. Útok na Libyi dokonce neschválil ani americký kongres.

c) Odhalit osoby podílející se na pašování lidí do Evropy. Evidentně jde o zločince jakési obludné sítě, které ale pochybuju, že je tak těžké vystopovat. Spíš musí být zájem je vystopovat. Dělají si z uprchlíků své oběti - jak finanční tak i mocenské.

d) Reformovat média hlavního proudu, která jsou zjevně pod vlivem jiných mocností (zřejmě jakési zločinné kliky, která ovládá i řadu jiných zemí včetně USA, mající své specifické geopolitické a jiné cíle - otevřeně myslím i popsané v knize Velká šachovnice od Z. Brzezinského, kterého Česká televize hrozně obdivuje, a přitom mu dosud odmítali položit otázku o jeho roli při vzniku Al Kaidy)

e) Případně se odvrhnout od hlavních státních či komerčních médií a věnovat pozornost samostudiu resp. alternativním médiím a sami si na vlastní pěst zkusit hledat pravdu. Rozhodně se nedá říct, že by alternativní média byly zdrojem na pravdu. Média hlavního proudu nicméně zatím nelze považovat za zdroje svobodných informací, ačkoliv se ČT snaží lidem nabulíkovat, že je vyváženým zpravodajstvím.

Jde zjevně o záměr USA destabilizovat Evropu

Jak vyslovil už před řadou měsíců George Friedman, jedna z největší autorit v oblasti zpravodajství a geopolitiky, ve svém projevu, tak cílem USA na Ukrajině a jiných současných konfliktech je rozložit Evropu, která ohrožuje zájmy USA.

Specifickým cílem je oslabit spojenectví Německa a Ruska skrze ukrajinský konflikt.

To už nejsou žádné spekulace, ale vliv USA je v řadě případů prokázán i důkazy.

Jedním z důkazů jsou výslechy některých uprchlíků od německé tajné služby, kterým uprchlíci údajně potvrdili, že jejich cesta byla financována z USA.

Ono to má jasnou logiku. Dokážete si představit, že někam chcete letět na dovolenou a máte k dispozici 250 tisíc Kč? Tj. 250 000 000 Kč! Já jsem tedy nikdy u sebe neviděl pohromadě tolik peněz. A to jsem myslím z bohaté střední třídy. Oni mají být ti chudí uprchlíci, kteří nemají nic. A představa, že si na to od nějakého  místního lichváře půjčili se nezdá moc pravděpodobná, i když je to asi jediné jiné vysvětlení, než že to financuje někdo z vnějšku.

To je myslím nejpodstatnější k uvědomění si situaci - a tím i vědět, jak ji řešit. Totiž za všechno může USA/EU/NATO, nikoliv přistěhovalci (v roli obětí, ačkoliv někteří mezi nimi jistě budou také zločinci, co tu mohou fyzicky napadat Evropany), a nikoliv evropské státy mající problém poskytovat pomoc samy sužované finanční krizí.

  1. USA byly armádním a finančním ramenem, které válkou a vyzbrojováním destabilizovaly Afriku a Blízký východ (jak je přímo napsáno jako plán ve Velké šachovnici, viz můj článek http://mika.blog.idnes.cz/c/348629/Skutecne-pozadi-zajmu-Zapadu-o-Blizky-vychod.html)
  2. NATO útočící na cizí země porušujíc tak vlastní regule - dle stanov NATO jde o defenzivní pakt, pokud někdo zaútočí na členskou zemi NATO. 
  3. EU se svou pozitivně diskriminační politikou, kdy např. Rakušan dostal pokutu za jódlování na vlastní zahrádce, protože to údajně uráželo souseda Muslima.

Někteří namítají, že to je nějaká fantastická teorie, a přitom samotný fakt, že USA přímo a doslova vědomě umožnili růst Islámského státu je základ, od kterého bychom se měli odpíchnout.

Vždyť to potvrdil i jeden z vysokých zpravodajců v USA (z Defense Intelligence Agency, která to i přímo a doslova píše ve své odtajněné zprávě z roku 2012, kterou masmédia velice zdařile ignorují)

Jinak budeme řešit jen důsledky ne příčinu.

Možná bude mít pak řada lidí chuť napsat trestní oznámení na Českou televizi za porušování zákona o vyváženém a objektivním zpravodajství.

Média hrají na city ve snaze podněcovat nenávistné nálady (utopený chlapec, ...) namísto skutečného zpravodajství

Na závěr uvedu příklad alternativního zpravodajství, které se zaobírá právě otázkou masové imigrace a příčin:

https://www.youtube.com/watch?v=yVGsx305j8w

Autor: Jiří Míka | čtvrtek 10.9.2015 12:27 | karma článku: 37,19 | přečteno: 2310x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...