Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

ČR hodlá pomoci v boji proti příteli

Proč byly války, tati? Víš, holčičko, nadvláda finančních oligarchií umožňovala financovat obě strany konfliktu, a kupovat si politiky a média, aby veřejností manipulovali v souhlas s těmito nesmyslnými válkami. Jediným, komu byly prospěšné, byli znovu tito bohatí lidé, kteří se tím stávali ještě bohatšími a mocnějšími, zatímco státy chudly, a zadlužovaly se těmto bohatým. Nakonec přišel čas, kdy lidé přestali věřit ve smysl válek. Zaplnili všechna náměstí a dali tak politikům najevo svůj nesouhlas s další novou válkou, kterou jim prodávala média.

Realita je mnohem úžasnější než fikce

Jako z pohádky? Ve skutečnosti dnes česká média oznámila rozhodnutí vlády poslat české vojáky do boje proti tzv. islámskému terorismu.

Přesně jako v předchozím fiktivním rozhovoru rodiče s dítětem o financování obou stran konfliktu těmi samými lidmi jsou ale i tyto události kolem vzestupu islámistických extrémistů v Iráku, Sýrii a jinde právě oním financováním obou stran konfliktu. 

Média jsou velmi šikovná a nezmiňují, co říkali reportéři či novináři "včera". Tehdy jsme přece ty samé lidi financovali, podporovali, dostávali od nás materiální i vojenskou podporu. 

Je to i pár let nazpátek, co Irák prosil USA, aby USA přestaly financovat teroristy.

Masová hypnóza?

Silná manipulace veřejnosti pomocí masových sdělovacích prostředků zřejmě vytváří takovou sílu sugesce, která odporuje vší logice, paměti nebo i asi zdravému rozumu.

Důsledným zamlčováním informacím se vytváří neustále nové důvody k dalším konfliktům. Jedonu s A proti B. Jindy s B proti A. Někdy třeba pak časem zas s C proti A i B.

Ve skutečnosti svět může a bude znovu vzkvétat, až se přestanou vyhazovat peníze na tyto "krevní hry", kterou jsem jen plné utrpení a vysáváním státního rozpočtu, ničením infrastruktury na místě bojišť.

Propaganda má silný argument pro podporu válek. Války byly prý vždy velkým motorem rozvoje vědy a techniky. Dokonce i prý společenských změn. K lepšímu. Proto jsou války dobré - údajně. (Kecy, prdy, beďary!) 

Nesouhlasím. Myslím, že toto tvrzení je demagogie. Těžko soudit/změřit takhle zpětně, a i kdyby, tak je to myslím jedno. Není potřeba svět níčit, zabíjet lidi, aby svět vzkvétal. Je to hrůzná ideologie, ze které se pozvolna lidé probouzí. (Podpora válek klesá) 

Některé lidi nepřesvědčíme a s tímto článkem budou těžce nesouhlasit. Podsouvat jak tomu nerozumím. A jízlivě se ptát kde kdy jsme financovali svého nepřítele, a proč by to kdo dělal. To je jen průvodný jev toho, že manipulace u dotyčných stále ještě funguje. Anebo možná pracují v psychologických operacích nějaké armády, kteří jsou prokazatelně placeni různými státy světa, aby psali na blogách, v komentářích a chatroomech na internetu, aby "bojovali proti teroristické propagandě". Ve světě tohoto protikladného myšlení je vhodné si pod pojmem "terorista" představit třeba sebe (nebo jak pojmenovávali během totality ČSSR politické disidenty všemožnými termíny).

Odkazy k tématu (zmíněná propaganda):

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/286339-pentagon-pripustil-nasazeni-americkych-pozemnich-sil-v-iraku/

Dempsey pak na naléhání kongresmanů doplnil, že "by šel za prezidentem a dal mu doporučení, které by mohlo zahrnovat použití pozemních sil". Dempsey rovněž potvrdil, že Spojené státy jsou připraveny provádět údery proti islamistům v Sýrii. "Nebude to metoda 'šoku a úžasu'... bude to trvalé a dlouhodobé," ujistil Dempsey, když zdůrazňoval rozdíl od bombardování na začátku války v Iráku v březnu 2003. Někteří kongresmani se obávají, aby se Spojené státy nenechaly zavléci do větší války, v níž bude třeba nasadit větší množství amerických vojáků.

Obama rovněž usiluje o podporu pro svůj plán vycvičit a vyzbrojit ty Syřany, kteří bojují jak proti islamistům, tak proti silám prezidenta Bašára Asada. Mnoho republikánů i demokratů v americkém Kongresu však vyjádřilo pochybnosti o možnosti rozpoznat umírněné síly v zemi, kde působí tolik povstaleckých skupin a kde se spojenectví mezi nimi neustále mění. Například Islámský stát vzešel z teroristické sítě al-Káida, ale nyní stojí obě organizace proti sobě.

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesko-pomuze-s-vycvikem-kurdskych-pyrotechniku-a-policistu/r~7af3472e3dad11e4975f0025900fea04/

Česká vláda už na konci srpna schválila darování munice Kurdům v hodnotě 41 milionů korun. Celkem jde o 500 tun materiálu, konkrétně o deset milionů nábojů pro útočné pušky Kalašnikov, osm milionů nábojů do kulometů, 5000 nábojů pro pancéřové pěsti a stejné množství ručních granátů.

První část této zásilky by měla do Iráku zamířit ve čtvrtek. Česko s Iráčany jedná také o prodeji letounů L-159 nebo automobilů Tatra, v ČR by se rovněž měli cvičit tamní piloti.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/285756-kerry-v-iraku-usa-nebudou-necinne-prihlizet-jak-islamiste-siri-peklo/

"Všichni víme, že na konci naše mezinárodní koalice tu hrozbu zničí v Iráku, v oblasti i ve světě," prohlásil Kerry. Toto mezinárodní spojenectví se podle něj bude podílet také na reorganizaci irácké armády. "Bude přeorganizována a vycvičena za pomoci nejen USA, ale i dalších zemí," řekl ministr. Mezitím Bílý dům oznámil, že Obama schválil 25 milionů dolarů (asi 535 milionů korun) jako okamžitou vojenskou pomoc irácké vládě a kurdským úřadům. Peníze mají sloužit k armádnímu vzdělávání a výcviku.

Autor: Jiří Míka | úterý 16.9.2014 20:59 | karma článku: 16,83 | přečteno: 784x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 654x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vláda je pro preventivní zadržení zbraně. Podezřelé nákupy se mají hlásit

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  15:46

Přímý přenos Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Svobodu se lidovci snažili dostat pryč ze strany, teď kauzu odkládají

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  15:41

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších poliků, bývalého šéfa strany a...

Seniorka při vystupování spadla pod tramvaj a zemřela, policie stíhá řidiče

24. dubna 2024  13:51,  aktualizováno  15:21

Obviněním řidiče tramvaje z usmrcení z nedbalosti skončilo po více než půl roce vyšetřování loňské...

Lídr kandidátky AfD propustí asistenta podezřelého ze špionáže, do voleb půjde

24. dubna 2024  10:12,  aktualizováno  15:19

Europoslanec a lídr kandidátky Alternativy pro Německo (AfD) Maximilian Krah i přes obvinění svého...