Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Seymour Hersh: destabilizace Íránu ho má vyprovokovat k chybě

Slavný uznávaný novinář New York Times v rozhovoru NPR o jeho článku v NY Times tvrdí, že cílem USA je vytvořit v Íránu takový chaos, který Írán vyprovokuje k nějaké chybě - něčemu agresivnímu. To pak má být využito jako záminka k útoku na Írán.

Bohužel tento typ filozofie není nic novým. Například co se týče Íráku a Saddama Husseina, tak způsobil trošičku povyk dokument/memorandum George Bushe a Tonyho Blaira napsaný před válkou v Íráku, kde černé na bílém píšou o plánech akce přemalovat letadlo na barvy OSN a poletovat s ním nad Irákem doufaje, že ho Saddam Hussein sestřelí. To je realita. Plně prokazatelná, zveřejněná v médiích a zapomenutá. Nikoho to nezajímá. Přitom je to podvod. Nebo není? Je opravdu snaha USA řešit konflikty nebo je z nějakého ne úplně jasného důvodu záměrně vytvářejí?

A novinář Seymour Hersh je Pulicerovou cenou dekorovaný zasloužilý novinář, jehož investigativní články (on hovoří se skutečnými lidmi, kteří se toho přímo účastní, tedy on vynáší informace) takže to není rozhodně jen tak nějaké blábolení nějakého pisálka. Tedy, když ON říká toto, myslím, že bychom to měli brát vážně.

A pokud chceme válku s Íránem, měli bychom si ujasnit proč vlastně a jestli se nám líbí záměrně vyvolaná válka z bůhví jakých důvodů. Někdo by mohl říct preventivních, ale toto je šílená mentalita.

“The strategic thinking behind this covert operation is to provoke enough trouble and chaos so that the Iranian government makes the mistake of taking aggressive action which will give the impression of a country in acute turmoil”, he said. “Then you have what the White House calls the ‘casus belli’, a reason to attack the country. That is the thinking and it is very crazy.”

Seymour Hersh, zdroj (NPR)

Mimochodem, tyto již několik let probíhající operace jsou o tom, že Spojené státy financují a i jinými způsoby včetně zbraní podporují teroristy v Iráku a Íránu.

Což je v podstatě dle zákonů zločin, protože financovat teroristy..... Ale není to nic nového pod sluncem. Dlouhá léta už takto byla podporována Al Kaida již před jejím samotným vznikem. Ale myslím, že je načase takovou šílenou politiku ukončit. Nikdo skutečně (svobodně) uvažující si nemůže myslet, že tímto se dá něco vyřešit. Tím, že budeme financovat a podporovat zločince. Ty samé teroristy, kvůli kterým jsou omezovány postupně více a více naše svobody.

A zároveň přihlížet jak USA financuje lidi, kteří zabíjejí civilisty a jiným násilným způsobem způsobují chaos. To je filozofie jak z nějakého béčkového filmu, ale stěží se to dá považovat za světovou politiku.

Tato podpora tamějším teroristům (Jendullah, MEK, PJAK ...) eskalovala o 400 milionů dolarů přiklepnutých kongresem vedeným Demokraty.

Navíc pokud nebezpečnost nějaké země (Íránu) vychází z jeho nestability, tak nedává smysl se ho snažit destabilizovat. Dokonce skrytými teroristickými operacemi založených na těžkém násilí.

Děsí vás teroristé? Tady máte George Bushe financujícího PRÁVĚ TEĎ teroristy. Koho to zajímá?

Ne namísto toho se řeší, že Írán vyvíjí rakety dlouhého doletu a o tom se tvrdí, že je to nějaký důkaz něčeho. A slyšíme lidi se rozčilovat nad cituji "předposraností" z Ruska a přitom Rusko oproti Íránu opravdu explicitně vyhrožuje útokem a narozdíl od Íránu je skutečně nebezpečím, pokud by to byl náš nepřítel.

Tedy je velmi odvážné hrdě s USA za zády ukazovat zadek Rusku, házet si na ně úplnou ignoraci jen proto, že jsme teď s někým jiným silným a odvážně si dělat legraci z ruského medvěda. A zároveň být k smrti vystrašení z Íránu a tvrdit, že Írán je hrozbou dokonce celé západní civilizaci. Bez jakékoliv důkazu, že chtějí zaútočit. Jen na základě nějakých podivných indicií. To je paranoia. To není argument. A to, že Írán hodlá útok opětovat, to je snad logické nebo ne? Nebo je to drzost a znakem, že jde o šílence, že se budou v případě napadení bránit?

A zároveň blahosklonně ignorujeme,že Spojené státy masivně financují terorismus.  Právě v Íránu. A Íráku.

Financování teroristů v Íránu a Íráku ze strany USA je obhajováno tím, že Írán je nebezpečím a že je to tedy malé nutné zlo. To může být při určitém druhu uvažování legitimní argument - určitý riskantní přístup k řešení vážných problémů, ale co je na tom nezvláštnější, je to ticho po pěšině. Vůbec se nediskutuje, jestli to je opravdu legitimní důvod pro financování terorismu. Celá informace je skoro úplně potlačena. Tomu říkáte svobodná společnost? Já si spíš myslím, že svobodná společnost už tu končí, pokud s tím něco neuděláme a nebudeme o věcech mluvit.

Autor: Jiří Míka | čtvrtek 10.7.2008 20:16 | karma článku: 17,55 | přečteno: 1527x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 654x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Svobodu se lidovci snažili dostat pryč ze strany, teď kauzu odkládají

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  16:13

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších poliků, bývalého šéfa strany a...

Vláda je pro preventivní zadržení zbraně. Podezřelé nákupy se mají hlásit

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  16:10

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

ÓČKO rozšiřuje spolupráci s influencery, odemyká jejich prémiový obsah

24. dubna 2024

ÓČKO prohlubuje spolupráci s předními českými videomakery a podcastery. V novém projektu O UNLOCKED...

Z léčebny za odměnu do fast foodu. Obézních dětí přibývá, i kvůli rodičům

24. dubna 2024

Premium Dětí s obezitou přibývá. „Z naší praxe nic nenasvědčuje tomu, že by se situace měla lepšit, spíše...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...