Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ježíšek neexistuje. Akceptuj to, synu. Ani Al Kaida btw

Vzpomínáte, když Vám rodiče říkali o Ježíškovi co naděluje dárky? Jak jste pak zjistili, že to ve skutečnosti ty dárky zařizují Vaši rodiče normálně v obchodech. S Al Kaidou jsme zjistili v pozdějším věku něco podobného. Její existenci zařizují místní ochotníci z tajných služeb formují tyto skupiny, které si propojčují mýtus Al Kaidy, propojené celosvětové sítě, tím že sami sebe označí za Al Kaidu anebo je tak označí tisk.

Vskutku ale Al Kaida jako celosvětová organizace neexistuje. Má čistě horizontální strukturu členů, žádná hiearchie velení. Jinými slovy různé skupiny teroristů po světě vzájemně v podstatě od sebe izolované.

Přesto obrázek Al Kaidy jako nějaké teroristické organizace jako takové se vžil jako obecná představa o Al Kaidě. Různé události v tomto směru z různých koutů světa jsou pak přisuzovány jedné organizaci s názvem Al Kaida přestože taková organizace slučující tyto skupiny neexistuje a dokonce ani jméno "Al Kaida" zřejmě neni jejich vlastní resp. vůbec se neví, kde se jméno "Al Kaida" vůbec vzalo. 

Být členem Al Kaida je podobná situace jako když někdo má rád určitou hudbu, třeba je metalista, tak se dá říct, že on je metalista. Není díky tomu hned členem nějaké organizované skupiny metalistů s nějakou pozicí , ne je jedinec, který má rád tenhle styl a případně snad členem horizontální organizace svých kamarádů co v té hudbě "jedou" taky. To samé s Al Kaidou, nicméně Al Kaida je o ideologii , ne o hudbě. Princip v tomhle je ale ten samý, jako "člen Al Kaida" je jen členem určitého memu a často i deformací novinářů, kteří označení "zřejmě Al Kaida" přisuzují skoro všemu. 

Tedy ve výsledku je tu představa o globální síti Al Kaidy se spícími buňkami agentů na Západě, kteří čekají na Den D až Bin Ladin ze svého notebooku někde v iránské jeskyni nařídí těmto buňkám k útoku.

Skutečnost je tedy mnohem složitější, má daleko k černobílosti a tedy černobílé řešení problému s Al Kaidou povedou pouze k posilování existence Al Kaida.

Celosvětová síť Al Kaidy se tedy časem může stát sebenaplňujícím proroctvím. Nebo také ne, ale zdá se, že na tom vůbec nezáleží. Dojem, že to je celosvětová síť je tu již dnes.

Masmédia se sice tváří jako pasivní pozorovatelé všeho, ale zřejmě jsou to právě média, která vytvořila existenci Al Kaidy. Teroristé v různých zemích pak při sledování televize začali slýchat o jakési Al Kaidě ?

 

Ano, je to opravdu velmi zmatené, dvojití agenti, memy, teroristé, kteří nevědí jak se jmenujou a z televize se dozvědí, že se jmenujou Al Kaida..... já nepopírám, že je to velmi zamotané. No ale tady to vidíte, realita není tak černobílá .

 

Proč mi ale připadá podstatný rozdíl, jestli jde o propojenou mezinárodní organizaci? No posuďte sami, jestli v tom je nějaký rozdíl. Ale pokud toto tzv. spiknutí muslimů nemá žádné konkrétní velící struktury a  je to o víceméně nezávislé činnosti různých jednotlivých skupina jednotlivců a amátérů, pak současná strategie boje proti terorismu je nikdy všechny nemůže vymítit, protože Al Kaida není žádná organizace ale idea a tu není možné zníčit. tu naopak odpor proti ní násilím povede k jejímu posilnění. Čím tvrději bude (Al Kaida) legislativními vyjímkami utlačována, tím budeta idea silnější a budou se tito muslimové citit oprávněji v boji proti krutému Západu.

Popravdě tohle moc nevíme, jak to vlastně je. Ale možná, kdybysme se více zabývali více než automatickým odsuzováním vůbec sebemenší lítosti vůči někomu, kdo je podezřelý, že je Al Kaida, uvědomit si, že co stálo na počátku vzniku Al Kaidy byla přítomnot nemuslimů na pro Muslimy Svaté půdě na území Saudské Arábii. USA v minulých let svoji přítomnost tam zmenšilo, ale stále tam je permanentní přítomnost amerických vojáků. A pak jim vadí podle nich ultačování Palestinců Izraelem. Ameriku nemají rádi, protože Izrael podporuje.Ale Bin Ladin před 11. září jasně řekl, že jeho cílem nejsou američtí občané. A po útocích na WTC zřetelně popřel, že by s tím on měl něco společného.Pak se najednou objevila nějaká některými experty zpochybňovaná nahrávka (o její pochybnostech se hovořilo i v masmédiích trochu, ale hovořilo v některých článcích), kde Bin Ladin najednou pro jiné experty na teroristy hovoří úplně jinak než ve všech předchozích případech, neříká věci, který ve svých projevech normálně říkával no a také se tam přihlásil k 11. září. Je tedy možné, že tato nahrávka je podvrh.

Každopádně v jedné nahrávce to popírá a v druhé se k tomu hlásí. A to je zřejmě jediný důkaz, že s tím měl něco společného. Dokonce na webstránkách FBI v TOP hledaných zločinců není u Bin Ladina napsána jakákoliv zmínka, že by měl mít něco společného s útokem na WTC.Což pár lidí překvapilo, když si toho všimli a oficiální reakce FBI byla, že opravdu nemají dostatek důkazů, že by to tak bylo.

Je tedy dost možné, že Bin Ladinovi v postatě šlo o jediné ty dvě výše zmíněné věci a to co se dnes připisuje Al Kaidě a Bin Ladinovi jsou útok na USA a Evropu a jinde po světě. To je náhlý zvrat v příběhu.

Pokud chceme vyhrát tuhle válku ehm tak bysmě měli pochopit toho, koho považujeme za nepřítele, pokud teda naším cílem není jeúplně vyhladit, protože v takovém připadě bychom už s nima skutečně kominukovat nemuseli . Pochopit důvody zločinců je přece důležité. Nesnáší nebo že nám závidí naši svobodu, to přece není možné. Spíš pochopit, proč dělají to co dělají, je to o tom, že nás chtějí vyhladit, jak říkali v televizi a někteří pánové na internetu? 

Někteří lidé z těch zemích můžou cítit touhu se přiklonit k násilnýmu prosazování svého pocitu boje za svobodu proti západnímu útlaku a dvojího metru a v Al Kaidě vidět tu ideu a mučedníky.

Faktem je, že hlavní představitel muslimů v Británii se s panem starostou Londýna po boku vyjádřil, že o žádné Al Kaidě nikdy neslyšel ani žádný jiný muslim, kterého zná. Nikdo se tímto jeho prohlášením nezabýval.Bylo zcela ignorováno jako všechny nepohldné informace.

Paranoia z každého muslima nebo z lidí, kteří spolupracují s muslimy je opravdu neodpovídající tomu, že nejde o nějakou propojenou organizaci s vertikální strukturou, koordinací. Pokud je někdo, kdo to celosvětově koordinuje, tak jsou to pouze tajné služby. Z některých případů skoro vyplývá, že jestli někdo verbuje do Al Kaidy tak jsou to právě tajné služby, FBI a jiné složky, které tím ty teroristy jakoby "vyšetřuje" pomocí tzv. sting operace, kdy oni chtějí získat jejich důveru a pronikat do jejich sítě a tzv. je penetrovat. Zvláštní ale je, že v těchto situacích mají ty nejradikálnější názory právě tito informátoři a že jsou také jediní, kdo má nějaké akční schopnosti vůbec nějaký terorismus dělat. Což mi připomíná takovou humornou historku, která se stala právě ve World Trade Center ale v roce 1993, což tohle byl vlastně evidentně tedy druhý útok na WTC pak v tom roce 2001. No v roce 1993 FBI takhle vyšetřovala plánovaný bombový útok na WTC a to tak, že informátor FBI těmto teroristům dodal výbušniny ze zásob FBI a ono se tam původně měli dát jen falešné výbušniny aneob je pak nahradit falešnými, ale někdo tehdy v FBI rozhodl, že tam mají být skutečné. a nechali je to udělat. To jsem tu teď napsal útržky zpráv z médií.(jeden zdroj je reportáž televize CBS - http://www.youtube.com/watch?v=7imtps0MQqk )

Je to ale příklad z vzorce, který je vidět u mnoha jiných případů. Jako například u bombového útoku v metru Londýna. Tam je dokonce možné, že tito muslimové si mysleli, že se účasní jen nějaké cvičení pro test bezpečnosti. Ten den se cvičení skutečně odehrávalo přesně v těch stanicích metra, kde došlo k výbuchu v ten samý čas. Je to docela zajímavá náhoda ke které také došlo 11. září s oním ohromným cvičením resp. mnoha souběžnými cvičeními simulující mnoho věcí včetně únosu letadla a nárazu letadel do budov. Přesně to, co se tehdy odehrávalo v tu samou chvíli na televizních obrazovkách. Napadá mě, že v situacích jako jsou cvičení se dá byrokratickým zašmudláním štemplem top secret dá zašmudlat to, že v tom cosi zelže a vznikne velký zmatek a nikdo nechápe, co je vlastně realita a co je skutečnost. Je to také znát z těch nahrávek dispečerů a jiných operátorů , kteří se slovně dotazovali na potvrzení , jestli je to stále součástí toho cvičení. Dlouho trvalo než tato cvičení byla zrušena. Některé body na radaru nebyly skutečné

 

Vážení, náš nepřítel je mistr chaosu 

Autor: Jiří Míka | neděle 29.6.2008 9:35 | karma článku: 19,00 | přečteno: 2717x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Situace na frontě se zhoršuje, oznámil velitel ukrajinské armády. Rusko postoupilo

27. dubna 2024  17:50

Sledujeme online Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon zhoršovat. Velitel...

Sokoly povede dosavadní místostarosta Martin Chlumský, rozhodl výbor

27. dubna 2024  17:35

Do čela České obce sokolské (ČOS) zvolil výbor Sokola podle očekávání dosavadního prvního...

Triumf českých středoškoláků. Zvítězili v soutěži NASA s návrhem dálkové opravy družic

27. dubna 2024  17:21

Pětice českých středoškoláků uspěla ve finále prestižní mezinárodní soutěže Conrad Challenge v...

Praktický i pro zábavu. Americká firma nabízí robopsa s plamenometem

27. dubna 2024  17:04

Americká firma Throwflame poprvé zveřejnila cenovku za svého robotického psa, který má na sobě...