Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pronoia - lék na paranoiu?

John Perry Barlow, textař Grateful Dead - kultovní kapely 60. let, propaguje myšlenkový vzorec (mem), který byl nazván "pronoia", a definován jako opak paranoii. Pronoiu definoval jako "podezření, že vesmír je spiknutý v našem zájmu".  

Tento pojem pochází z 90. let a zpopularizovala ho kolem roku 1994 generace tzv. zippies, festivalových nomádů apod. jako "plíživé podezření, že jsou ostatní spiknutí, aby nám pomohli (a my jim!)". Tedy hedonistická kultura drog, umění a hlasité hudby. Řekl bych ale, že na pozitivnějším postoji k realitě něco je. Nebrat nic příliš vážně a spíše se snažit si užívat. Ať už jde o intergalaktické bytosti a stíhu, pokud opravdu existuje realita bytostí z jiných dimenzí, andělů, duše apod., tak i různé šokující konspirační teorie z oblasti politiky, válek a vymývání mozku lidem pomocí televize, jídla, a prezidenští vědečtí poradci navrhující přidávat sterilizanty do pitné vody.

Všiml jsem si, že mít svůj názor má svou temnou stranu - že ho máme tendenci brát až příliš vážně. Jsou i pohledy na realitu, kde je pravda vše, v co věříme. Zároveň něco jako objektivní pravda zřejmě existuje. Ale vidíme ji jaksi zakrytou mnoha podrobnostmi a každý po svém.

Paralelní vesmíry

Je možné hypoteticky připustit možnost, že neustále během dne přecházíme mezi paralelními vesmíry, a ani si to neuvědomujeme. Jistý kanál (www.bashar.org, údajný mimozemšťan) tvrdí, že si ten přechod neuvědomujeme, protože se ty vesmíry zpravidla velice podobají, a přitom to údajně děláme každou milisekundu. Výsledkem má být jakési problikávání realit podobně jako u kotouče filmového pásku nebo u přepínání programů v televizi, tj. kompletní změna obsahu.

Uvažujeme hypoteticky, a tedy názory kolemjdoucího mimozemšťana mohou být cenné a nikoliv nutně hned na poťukání na čelo, že takové dotazy či úvahy patří do blázince.

Nakonec moderní teoretická fyzika bez servítek hovoří rovnou o údajných 11 dimenzích našeho vesmíru, a také o paralelních vesmírech (díky výsledkům sondy WMAP reliktního záření), jak jsem se před pár lety dozvěděl ze záznamu Fyzikálních čtvrtků ČVUT, která týkala dvanáctistěnu v kontextu s měřením sondy WMAP. Přednáška se nazývá "Dodekahedron - žijeme v dvanáctistěnu?", a je ke stažení v Audiovizuálním centru pro studenty ČVUT.

Co jsme se tedy dozvěděli? Je toho zřejmě více k objevování. Mimozemšťan se do toho jistě také vejde. I paralelní vesmíry.

Ekonomická krize

No dobře, ale jak tedy vnímat obtížně ignorovatelné ekonomické resp. finanční problémy sužující nyní celý svět. Další chytrák píše články o neexistenci ničeho a všeho zároveň, ale nájem mi nezaplatí. Co když to ale lze také změnit s trochou optimismu? Možná je celá situace nastavena tak, aby nás nutila přijít k otázkám, kdo a proč jsme. Vedoucích k úvahám o povaze reality a vesmíru.

Pozoruhodné jsou také hollywoodské filmy, které působí až jako od New age sekty. Pomocí vizuálních efektů, rozhovorů s fyziky, filozofy a jinými přednášejícími utvořili jakési polodokumentární filmy do kin. Co my *# víme?, Tajemství a další podobné filmy vehementně přesvědčují diváka, že realita dle kvantové mechaniky defakto neexistuje, a že vše si zařizujeme sami svými myšlenkami a emocemi.

Některé populární herecké a jiné osobnosti tyto filmy a související guru propagují také - např. Will Smith, Jim Carrey,... Je to New age spiknutí (někdy také nazývané jako Vodnářské spiknutí - odkazující tak na novou éru věku Vodnáře)?

Dobré leda na hledání místa na parkování

Adyashanti, jistý duchovní guru, na dotaz z publika ohledně filmu "Tajemství" a jeho relevance k duchovnímu hledání, měl zajímavou odpověď. Připadala mi dost k věci. Tazatelka hovořila o svých pochybách k tomuto filmu a jeho záměrech, o kterých si nebyla jistá, zda jsou čisté. "Nechci vylévat dítě i s vaničkou" řekla nicméně. Adyashanti s úsměvem odpověděl "Ano, je to nebezpečné. Ale můžete dělat cokoliv chcete. Nejsou žádná pravidla.". Tazatelka dodává, že by ji ale zajímalo, co si o tom myslí on. Všichni to známe. Tak nějak nás zajímá, co si o čem myslí osoby, ke kterým vzhlížíme pro inspiraci apod. Adyashanti povídá "Aáá, koho zajímá, co já si myslím? ... Nebudu žít váš život. Vy ho žijete."

Nakonec z něj ale jeho názor dostala. Asi tak nějak tušíme, že film zaměřený na spiritualitu manifestace "domu snů" nebo výhry v loterii, protože je to Můj vesmír, ze kterého si mohu vybírat zážitky jako z katalogu (jak film tvrdí), nemá moc hluboký ponor či dostatečnou pokoru , aby víra v myšlenku filmu nevedla na stejné zcestí jako sám materialismus, od kterého se jakoby máme distancovat. Tedy možné pokračování v závislosti na vnějším světě a fyzikálních tužeb nicméně cestou čarování pozitivními myšlenkami/afirmacemi. Adyashanti technice jako takové věří, ale ironicky považuje tento přístup spíše vhodný na hledání parkovacího místa. Na to mu to prý funguje bezvadně. :)

I onen mimozemšťan Bashar říká, že snaha vizualizovat si svou výhru v loterii znamená možná až zbytečně náročný úkol. Totiž dle kvantové machaniky, dnes již naprostý buzz-word (populární téma fyziků, duchovních guru, mnoha blogů a důvod pro vznik urychlovače částic LHC), seskupení částic závisí sice na pozorovateli (odtud holistické propojování duchovna a zenu) na základě tzv. vlny pravděpodobnosti (Heisenbergův princip neurčitosti), nicméně pravděpodobnost výhry v loterii by byla odvislá od toho, jak moc v takovou možnost věříme. Teoreticky můžeme projít zdí, ale pozitivní myšlení na to asi nestačí. Museli bychom tomu věřit stejnou měrou, jako tvrdému dopadu po skoku ze skály.

Mystérium

Zdá se, že je za tím něco víc. Mystérium. Vesmír se nejeví fungovat úplně podle našich vědomých přání nebo očekávání. Je jen spousta dohadů, a dobří učitelé pro takové otázky asi doporučují hledat odpovědi v sobě. Z mých zkušeností je realita schopna mě přesvědčovat, o čemkoliv se rozhodnu silněji věřit. Je to skutečnost nebo jen má percepce? Můj výsek, tunel reality, konkrétní pohled pozorovatele, určitý bod a pohled v hologramu. Pokud existují paralelní reality, pak utopické světy mohou být stejně tak reálné jako cokoliv jiného včetně těch největších nočních můr. Možná je i minulost takto flexibilní. Přizpůsobí se minulost naší nové víře? Jistěže to asi všichni známe, jak dokážeme přeuspořádat vzpomínky, aby nám daly zapravdu například v osobních vztazích, ale může to jít ještě dál? K doslovné změně minulosti, resp. výberu jiné paralelní verze minulosit?

Někdy mám své nálady a vidím, jak se jakoby nic nedaří. Internet je pomalý. Při každém přechodu silnice se někde vynoří auto. Tramvaj ujede před nosem. Jindy zas vše vychází, i lidi okolo jakoby byli štastnější. Jdete po ulici a vidíte, jak se většina usmívá. Jakoby se smáli s vámi. A naopak.

Nedá se říct, že by se mi při dobré náladě neděli i "špatné" věci, se kterými je potřeba se potýkat, ale ta jiná nálada/perspektiva jim dokáže dát zcela jiný náboj. Působí více jako výzva než jako problém. Čelena se zachovaným nadhledem vedoucí k překvapivě příjemným rozuzlením. Snad na popud vyšší moci (ať už našeho vyššího Já nebo něčeho jiného) nám pomoci k pročištění a objevování nového než jako snaha nám dělat problémy?

Můj text obsahuje mnoho otázek, ale nepovažuji je za řečnické. Já to opravdu nevím. Možná jsem duše jako všichni, která naprosto ví, o co jde, a jsem v omezeném těle a mysli, která se o tom snaží dohadovat, dopátrat, ale je to pro mě stále mystérium. A možná to tak bude navždy. Neustálé tvoření nového, vyvíjející se vesmír bez konce a začátku. Ne záhada k vyřešení, ale jako žážitky k prožívání.

Kosmický humor

Možná je to vše iluze, ale je setsakra reálná. Někteří duchovní mistři říkají, že jedinou skutečností je zážitek (kairos) a vnější realita neskutečná/iluze. Mnozí si také všímají zvláštního humoru protkaného těmito zážitky. Z pohledu new age nejsou náhody nýbrž synchronicity (pojem nekauzálně propojených událostí v čase, který vytvořil psycholog dr. Jung). V křesťanské nauce považuji za ekvivalent termín "milost".

Některé náhody jsou až tak podezřelé, že vedou k těmto úvahám o vyšší moci (vně časoprostoru), která náhodu způsobí. Někdy mají synchronicity velice silné humorné vyznění. I ve formě černého humoru, kdy se dle Murphyho zákonů přihodí přesně toho, čeho se nejvíce obáváte. Skoro se někdy zdá, že se na takové náhody vesmír až specializuje. Možná je to ale pouze onou perspektivou mysli, jak se na svět koukáme. "Chudák" vesmír se možná snaží přesvědčit i o všelijakých temných úvahách, aby nám jen poskytl onen zážitek.

Číslo 23

Jeden z myšlenkových výletů ukazuje svět, kde nějakým způsobem figuruje číslo 23. Nepanuje jasná shoda proč, ale úvahy vedly i ke vzniku filmu "Číslo 23" s Jimmem Carrym v hlavní roli. Tam hlavní hrdina naráží na tyto zvláštní náhody spojené s číslem 23. 

Skoro by člověka napadlo, jestli to nesouvisí s číslem Bushovského univerzitního společenství při Yale zvaného "Skull and bones", kde zřejmě nějak uznávali číslo 322.

Viz. 

"Existuje zde také teorie o tom, že existuje jakési pojítko mezi tímto spolkem a nacismemPrescott Bush, otec George H. W. Bushe, děd George W. Bushe a též člen Skull and Bones, byl před i po své smrti (1972) terčem několika spekulací, týkajících se jeho spojení s nacistickým německem a Adolfem Hitlerem.[2] Nasvědčuje tomu také číslo 322, které má odkazovat k nacismu. S tímto číslem jsou právě v souvislosti s S&B ale spojeny také další teorie."

http://cs.wikipedia.org/wiki/Skull_and_Bones#Ideologie 

Číslo 23 značně figuruje v subkultuře freetekno komunity známé pro svůj kultovní Czechtek (festival s desítky tisíc návštěvníků bez jediného organizátor, což velice mátlo masmédia i policii). Když navštívíte prakticky jakoukoliv freetekno party, uvidíte dozajista mnoho dvacettrojek. To už asi není moc náhoda. Kšiltovky se tam nosí pod úhlem 23 stupňů a je to tak záměrně. Možná je to množstvím drog, ale většina vlastně neví, kde se v téhle subkultuře popularita 23 objevila. Někteří poukazují na kultovní britský sound systém Spiral Tribe, který měl 23 členů.

http://en.wikipedia.org/wiki/Spiral_Tribe#The_number_23

Manifest Spiral Tribe:

Jediný způsob jak postupovat, je růst. Jediný způsob jak růst, je pronikat za hranice toho, co známe do nepoznaných oblastí neznáma. Neznámé je jediným zdrojem nových vědomostí.
Systémy, zajišťující naše přežití, jsou organické. Abychom mohli obnovovat buněčné stěny, je třeba dělit a násobit.
Staré bariéry padají, starobylé pilíře se hroutí a nové struktury vznikají na jejich místě. Každá nová generace rodí tu následující. Staré dává vzniknout novému.
Žijeme v momentu nekonečné proměny, propojujícím minulost, přítomnost a budoucnost.
Cílem našeho snažení je objevovat neustále se měnící horizont. Průběžně zavádět nové parametry, prozkoumávat a zabezpečovat každý nový stupeň, kterého dosáhneme.
Naším úkolem je zničit tu lhostejnost, která je zodpovědná za zánik životní síly na naší planetě.
Naším cílem je pozitivně motivovat lidi a národy. Je čas probudit planetu ze spánku!

25-08-2004 ::: (překlad)
www.t0.or.at/spiral23/spiral.htm

http://www.freetekno.cz/?d=1&g=31&id=52

Číslo 23 hraje velkou roli také v trilogii Iluminatus od R. A. Wilsona, který je stoupence Discordianismu, což je pohled na svět a náboženství, které si dělá srandu samo ze sebe. Snaží se potírat dogmatismus, jak je to jen možné. Uctívají bohyni Eris, bohyni chaosu. A číslo 23. Zřejmě se velmi podobají hnutí Pastafariánů, kteří uctívají velké špagetové monstrum. Letos se jeden pastafarián v ČR nechal vyfotit s cedníkem na hlavě s tím, že je to jeho náboženské právo. Ze zákona by ho měl mít. Ministr spravedlnosti rozhodl, že mu to nesmí být dovoleno. 

Pirát Lukáš Nový se na občanský průkaz nechal vyfotografovat s těstovinovým cedníkem na hlavě. Je vyznavačem Létajícího špagetového monstra.

„O tom případu jsem slyšel. To je ale ojedinělá záležitost,“ řekl ČESKÉ POZICI mluvčí magistrátu Pavel Žára. A dodal, že úřad dodržuje zákony České republiky, které pokrývku hlavy z náboženských nebo zdravotních důvodů povolují, pokud na obličeji nevytváří stín.

http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/cesko-ma-prvniho-pastafariana-ramen

Kultovní pop kapela KLF z 80. let (Last Train to Trancecentral, Mumuland,...) 23.srpna 1994 spálila v krbu milion liber a přísahali, že o tom budou 23 let mlčet. Důvodem měl být jejich odpor ke komerčním praktikám hudebního průmyslu, kdy se dělá hudba jen pro peníze.

... pouze za přítomnosti filmaře známého pod pseudonymem Gimpo a novináře Johna Reida z Observeru, 23. srpna 1994 milión liber spálili v krbu ...
... Zde Drummond a Cauty na střeše vozu podepíší dokument, v němž oznamují rozpuštění K Foundation a zároveň se v něm zavazují 23 let (narážka na Illuminatus!, kde je číslo 23 považováno za nesmírně magické) nepromluvit o projektu spálených peněz. ...
... Na ploše (jak jinak) třiadvaceti minut představili hudební směs obsahující motivy ze všeho, co jim během kariéry zkřížilo cestu. ...
http://reflex.cz/Clanek23815.html

Další příklady zvláštních synchronicit čísla 23 je například novinový článek o vrabci, který vtrhl na soutěž o největší domino. Článek uvádí, že holub porazil na 23 000 domino kostek. Byl zastřelen. vycpán a následně vystaven. (CNN)

Zastřelený vrabčák bude vystaven
Vrabec, který málem zmařil pokus o světový rekord v porážení kostek domina a zaplatil za to životem, bude vystaven v Muzeu přírody v nizozemském Rotterdamu.
V listopadu vlétl oknem do výstavního centra ve městě Leeuwarden, kde televize Endemol NV stavěla více než čtyři milióny dominových kostiček k překonání rekordu v Guinnessově knize rekordů. Porazil na 23 tisíc kostek a pak se vyděšeně schoulil v koutě. Jeden z přítomných ho zastřelil ze vzduchovky, což vyvolalo povyk ochránců zvířat a střelec dostal pokutu 170 eur (asi pět tisíc korun).
Tělíčko vrabčáka bude v expozici vrabců vystaveno na víku od krabice domina.
http://pravo.novinky.cz/p295a12d.php

Actor Jim Carrey Sees Mystical Power In Number "23"
http://www.raidersnewsnetwork.com/full.php?news=2968

BBC Reporter claims WTC7 collapsed 23min before it actually did and to top it off she gives her report with WTC7 in the backround.notice the smoke from the towers despelling any theory that
she was in front of a still photo.Her report cuts out 5mins before collapse.Maybe somebody caught on???
http://www.youtube.com/watch?v=LzxEoEfE_8A

Lidská DNA má 23 chromozomů.

Televizní seriál Lost (Ztraceni) má v ději jakousi tajemnou místnost 23, kde přeprogramovávají lidi vymýváním mozku.

V roce 2003 vědci díky studiu reliktního záření zjistili, že je ve vesmíru 23% temné hmoty.

Článek 23
Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.

"Homere, ty máš energie za 20."
"Přesněji za 23."

Simpsonovi

Mohlo by se to jevit jako shoda náhod, kdyby Ovason kromě toho neindetifikoval ve Washingtonu dvacet tři úplné zvěrokruhy, mnohé na ústředních budovách, a přes ticíc jednotlivých planetárních a zvířetníkových symbolů. V nich zašifrované poselství často poukazuje k Panně, dívce, která drží klíče k životu. Stejně jako Kleió je múzou historie, která řídí záležitosti lidí jakoby ze zákulisí.

Na palubě letadla cestovalo 23 cestujících a 5 členů posádky. Podle očitých svědků katastrofy většina cestujících po výbuchu vypadla z letadla a jejich těla zachránci nacházeli v prostoru obce. Ze všech lidí na palubě letadla se shodou náhod, dá se říci zázrakem, podařilo přežít jediné - tehdy 22 leté letušce Vesně Vulovičové (letadlo se rozlomilo na 2 části a v inkriminovanou dobu Vesna Vulovičová prý dlela na WC nebo připravoval občerstvení - jako jediná v zadní části letadla, která zůstala výbuchem nedotčena).
http://jetrichovicko.euweb.cz/kuriozity.htm

Řada expertů se domnívá, že zatímco na zbytku planety se dost oteplilo, v polárních oblastech teploty byly kolem jedenácti stupňů Celsia. Avšak nové výzkumy ukazují, že průměrná teplota tam dosahovala 23 stupňů.
"Je to poprvé, co jsme se zabývali Arktidou. A je to pro nás velké překvapení," uvedla spoluautorka jedné ze studií, oceánografka univerzity na Rhode Islandu Kathryn Moranová. Zmiňovaná teplota 23 stupňů může být průměrnou celoroční teplotou, ale možná také platí jen pro období léta, připustili vědci. Důvodem je malé množství vzorků.

Odhady odborníků zároveň hovoří o tom, že v Evropě žije zhruba 23 milionů osob, závislých na alkoholu. 

Bilanční týdeník 168 hodin, který shrne vše podstatné, co přinesl končící týden,se poprvé na obrazovce České televize objeví v neděli 10. září ve 22:30 na ČT1. A pak vždy v tomto večerním plovoucím čase v intervalu cca 22:00 – 22:30 hod. Repríza pořadu je vždy v pondělí okolo 23:30 na ČT2.
Zcela pevný premiérový čas je pro 168 hodin vyhrazen na zpravodajské stanici ČT24 - každou neděli ve 22:32 hod. 

http://lidovky.zpravy.cz/cesti-svobodni-zednari-se-pooteviraji-verejnosti-fsc-/ln_domov.asp?c=A060907_084859_ln_domov_fhoZ těchto informací vyplývá, že v současné době v Česku vykonává aktivní činnost 23 lóží, které mají dohromady asi 570 - 590 členů. Patnáct lóží je v Praze, ostatní sídlí v dalších městech, zejména v Brně, Plzni, Českých Budějovicích, Ostravě, ale také v Mariánských Lázních či Litoměřicích.

"S odvoláním na tradiční důvěryhodné zdroje jsou saúdskoarabské úřady přesvědčeny, že Usáma bin Ládin je mrtev," stojí v dokumentu. Ten dále uvádí, že se bin Ládin stal 23. srpna v Pákistánu obětí velmi těžké formy tyfu, která "ochromila jeho vnitřní orgány".

http://www.cbsnews.com/stories/2002/01/29/eveningnews/main325985.shtml"According to some estimates we cannot track $2.3 trillion in transactions," Rumsfeld admitted.

NIST also notes that one of the first fires reported occured---where else---at mayor Giuliani's command post on the 23rd floor, the OEM, Office of Emergency Management.

Pirátská strana měla ve volbách číslo "šťastné číslo" 23:

 

Záhada sněmovny: kdo daroval 23 milionů?
Pražští milovníci sportu mohou slavit. Poslanci včera schválili 23 milionů pro tenisového podnikatele Romana Medvídě, jehož ad hoc vzniklé občanské sdružení plánuje vystavět za veřejné peníze sportovní areál. K odpovědnosti za jeden z největších poslaneckých pomníčků letošního "porcování medvěda" se ale nikdo z poslanců nehlásí.
"Částka 23 milionů je tak veliká, že muselo jít o akci více poslanců. Já ale neumím dohledat, o koho šlo," krčí rameny poslanec Daniel Rovan (ODS). Ten byl jedním z hrstky zákonodárců, sedících v rozpočtovém výboru, kteří letošního "medvěda" za celkem dvě miliardy rozporcovali. A pokud "dárce" nedohledá Rovan, jenž měl jako Pražan na starosti porce pro metropoli, jsou zákonodárci, kteří lobbovali za miliony pro podnikatele Medvídě, nedohledatelní.

http://hn.ihned.cz/2-22563050-500000_d-2b

Disney 23

https://d23.com/about-d23/

Robert Anton Wilson cites William S. Burroughs as being the first person to believe in the 23 enigma.[1] Wilson, in an article in Fortean Times, related the following story:


I first heard of the 23 enigma from William S Burroughs, author of Naked Lunch, Nova Express, etc. According to Burroughs, he had known a certain Captain Clark, around 1960 in Tangier, who once bragged that he had been sailing 23 years without an accident. That very day, Clark’s ship had an accident that killed him and everybody else aboard. Furthermore, while Burroughs was thinking about this crude example of the irony of the gods that evening, a bulletin on the radio announced the crash of an airliner in Florida, USA. The pilot was another captain Clark and the flight was Flight 23.[2]
 

 

23 - Nichts ist so wie es scheint

 (Německo)

 

23

 (festivalový název)

Thriller / Drama

Německo, 1998, 99 min

Tento film je založen na skutečné události a je o skupince mladých hackerů z Hannoveru (Německo). Koncem 90. let osiřelý Karl Koch investoval své dědictví do koupě bytu a počítače. Jako první věc kterou udělal bylo napojení na bulletin boardy kvůli diskuzi ohledně konspirační teorie z jeho oblíbené novely od R.A. Willsona "Illuminatus", ale zanedlouho se spolu se svým kamarádem Davidem začal nabourávat do vládních a vojenských systémů. Pepe, Karlův dřívější kriminální kamarád přišel na to, že z nabourávání počítačů může být veliký zisk, takže odcestoval do východního Berlína a snaží se kontaktovat KGB.(oficiální text distributora)

http://www.csfd.cz/film/91785-23/

Celkově celá kauza 23 zapadá do konceptu vnímání reality, jak ho popisuje A. Wilson. Více s nadhlem. Kde každý máme svůj "tunel reality" a co si myslitel myslí, potvrzovatel potvrzuje. Zároveň podivné mystérium čísla 23, které nemusí mít jasnou odpověď ani dogma. Může to být selektivní vnímání, kde se jen zdá, že číslo 23 nějakým způsobem vystupuje, anebo to brát nezávazně jako "pouhou" komedii, kde se nedá zas nic brát až tak vážně. Veškeré konspirace ani lidskou existenci jako takovou.

Reference:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pronoia_(psychology)

http://en.wikipedia.org/wiki/23_(number)

http://en.wikipedia.org/wiki/23_Enigma

http://www.number23movie.com/

http://primes.utm.edu/curios/page.php/23.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Network_23_%28record_label%29

http://en.wikipedia.org/wiki/Spiral_Tribe#The_number_23

http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/cesko-ma-prvniho-pastafariana-ramen

http://en.wikipedia.org/wiki/K_Foundation_Burn_a_Million_Quid

http://www.aldebaran.cz/bulletin/2003_10_map.html

http://fusionanomaly.net/23.html

http://phys.org/news2323.html

http://www.zonezero.com/exposiciones/fotografos/aridjis/images/23.jpg

http://www.illuminati.at/

http://www.forteantimes.com/features/commentary/396/the_23_phenomenon.html

http://www.imdb.com/title/tt0126765/

Autor: Jiří Míka | pátek 4.10.2013 11:52 | karma článku: 11,45 | přečteno: 1113x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 650x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Válek nerespektuje rozhodnutí SÚKL

Státní úřad pro kontrolu léčiv nedoporučil očkovat děti 12 až 16 let booster vakcínou. Ministr Válek se rozhodl ministerstvem zdravotnictví vakcínu schválit a jít tak proti rozhodnutí státního úřadu na kontrolu léčiv.

12.2.2022 v 14:17 | Karma: 26,72 | Přečteno: 540x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Co si mám myslet o novém jazyku?

Odborníci, politici i novináří začali používat nové významy českých slov. Nejznáměji "nemocný" = "zdravý" (čti "má pozitivní test"). Nově byl změněno význam slova "neočkovaný". Tím je člověk neočkovaný a lidé s 2. dávkami.

27.11.2021 v 18:04 | Karma: 27,42 | Přečteno: 783x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Válek: "Chronici půjdou do kytek"

Hrozné jak se změnila mluva lidí. Válek válí: "Chronici půjdou do kytek. Ovšem, ano, nebudou tolik umírat lidi na covid,” ... "Půjdou do kytek".. jak to může takhle vyslovit?

3.11.2021 v 2:31 | Karma: 33,17 | Přečteno: 1340x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Proč byla přenesena povinnost prokazovat se na provozovatele?

Záměr je jasný. Donutit provozovatele přisvoji si pravomoce správního úřadu. Nelze kontrolovat vše, tak vytvoří situaci, kdy přitlačí provozovatele ke zdi, aby za ně dělali práci.

2.11.2021 v 22:37 | Karma: 24,08 | Přečteno: 679x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Novozélandská policie odhalila pašeráka KFC

Nový Zéland je v lockdownu a někteří se rozhodli pořídit si fastfood potraviny. Policie odhalila v podezřelém voze 3 kyblíky kuřat, 10 salátů coleslaw a nespecifikované množství hranolků. Hrozí jim 6 měsíců vězení a pokuta 4000$.

27.9.2021 v 19:45 | Karma: 19,28 | Přečteno: 596x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Australská policie začala cíleně útočit na novináře

Česká masmédia systematicky cenzurují dění v Austrálii. Možná si při intenzivní nelegální reklamní kampani na produkty firem Moderna a Pfizer nevšimli, že se opatření a jejich vynucování dostalo na zcela novou úroveň?

19.9.2021 v 18:48 | Karma: 31,27 | Přečteno: 1311x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Matka vyjádřila potěšení nad tím, že se vakcinované dítě cítilo nadřazené

Přečetl jsem si příspěvek, kde žena napsala, jak ji potěšilo, když byla se svým dítětem u doktora, a zaslechla v čekárně jiné dítě říkat mamince, že chce vakcínu, protože nechce být lůzr jako nevakcinovaní spolužáci.

5.9.2021 v 11:29 | Karma: 26,64 | Přečteno: 868x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Změna je jediná konstanta

Experti furt něco říkají. Ale od začátku to přece byl ohromně nebezpečný virus, ne? Nezavíraly se kvůli němu celá města? Co se "mutacemi" změnilo? Proč furt měnit pravidla.

26.8.2021 v 2:14 | Karma: 12,62 | Přečteno: 266x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Vláda aplikovala do lidí včetně dětí radioaktivní látku

Když uvažujeme, že když vláda tvrdí, co je bezpečné, jak to může znamenat, že unesou vaši dceru, vloží ji do žíly LSD, na její tělo připevní zdroje elektrického proudu, a doslova přeprogramují její osobnost pomocí elektrošoků.

18.8.2021 v 12:15 | Karma: 18,42 | Přečteno: 853x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Idoti idotům... věci věcem a lidi lidem

Popravdě nevidím důvod vymýšlet ani název článku. Jebe vám? Fakt věříte tomu, co "říkaj", protože to "není konspirační teorie". Tím jste se právě nachytali.

18.8.2021 v 4:08 | Karma: 18,45 | Přečteno: 455x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Doktoři apelovali na lidi, aby se scházeli na protestech pokud možno ve velkých počtech

V době covidové to zní trochu zvláštně, ale tisíce doktorů apelovalo na lidi, aby šli do ulic a protestovali. Kam se ale poděl sociální distancing? Všechna ta hrozba šíření viru? Omezení počtu lidí, kteří můžou někam jít?

11.8.2021 v 22:02 | Karma: 17,07 | Přečteno: 538x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hlavní sestra IKEMu šíří konspirační teorie o nebezpečí vakcín

Hlavní sestru IKEMu okamžitě propustit a hanit na sociálních sítích a v médiiích, protože zpochybnila covidového Boha. V rozhovoru řekla " U žen jsou časté případy, že chtějí otěhotnět, a tam se očkování nedoporučuje." .

3.8.2021 v 20:35 | Karma: 17,97 | Přečteno: 1378x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Experti se opět mýlili.

Malé pozastavení nad voodoo současné koronavědy. Spekulace co se příliš často neliší od chytře znějících žvástů. V konečném důsledku ale prostě neměli pravdu.

28.7.2021 v 16:25 | Karma: 34,52 | Přečteno: 1411x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Jojo, odborníci - Lidi lidme!

Podle nejnovějších expertů prý realita není skutečná a tak vlastně si můžeme představit, co chceme. A lidi by měli lidit. Zlidit všechno co najdou.To je náš tajný plán. Zlidit všechno a řídí to Putin, I všechny uklízečky v Rusku.

24.7.2021 v 15:49 | Karma: 7,08 | Přečteno: 205x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Vzdávám to. Logiku už nebudu očekávat. Ať žije Covid! Ať žije vůdce!

Svého času jsem hloupě zkoušel polemizovat s lidmi na bázi argumentů a faktů. To se ukázalo jako nesmysl, protože většina z vás asi ví, co se děje okolo. Argumenty jsou fajn možná u soudu, ale teď už jsou asi k ničemu.

21.7.2021 v 4:26 | Karma: 27,68 | Přečteno: 1270x | Diskuse| Společnost