Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Petr Nečas : Jde o politický proces

Zajímavé jak politici obvinění z nějakého zločinu (typicky korupce) hovoří o konspiracích státních složek, porušování zákona ve vyšetřování případu či ponižujících podmínkách ve vězení. Ale až ve chvíli kdy sami jsou z jejich výšin sesazeni nějakým vyšetřováním.

Tím vlastně takový politik připouští, jak moc objektivně státní složky fungují. Jak se dvě či víc mafii přetahují o mocenské pozice?

Není to tak divné, když posoudíme následující citáty (z různých oblastí). Problém je zřejmě v tom, že celá situace je složitější a globálnější, takže politici čelí velkým tlakům,o kterých nemusíme tušit:

"Vojáci jsou jen hloupá zvířata, která budou využita jako pěšáci zahraniční politiky"
Henry Kissinger

"Mnohým z nás bylo v soukromí řečeno, že pokud budeme v pondělí hlasovat proti tomuto usnesení, že spadne obloha, trh ztratí dva nebo tři tisíce bodů během prvního dne a následně další tisíce bodů následný den, a některým kongresmanům bylo dokonce řečeno, že bude vyhlášeno stanné právo, pokud budeme hlasovat 'ne'."

Člen kongresu Brad Sherman, 2008 při schvalování zákonů v reakci na finanční krizi (CSPAN záznam)

"Školy by měly být továrny, kde budou děti, jako syrové tovary, tvarovány a formovány do konečných produktů - vyráběny jako hřebíky a specifikace pro výrobu budou přicházet od vlády a průmyslu."
Elwood Cubberly 

"Někteří dokonce věří, že jsme částí tajného spolku směřujícího proti zájmům Spojených států, a charakterízují mojí rodinu jako 'internacionalisty' konspirující s ostatními po světě ve snaze vytvořit více integrovanou globální politickou a ekonomickou strukturu - takříkajíc jeden svět, chcete-li. Pokud je toto obvinění, pak říkám, že jsem vinen a jsem na to hrdý." - David Rockefeller v "Pamětech", autobiografie (2002), strana 405

 

"Jsme na pokraji globální transformace. Vše co potřebujeme je vhodná velká krize a národy přijmou nový Světový řád."

David Rockefeller

"Jakkoliv rouhavě to může znít, demokracie již není vhodná pro řešení úkolů, kterým čelíme. Složitost a technická povaha dnešních problémů ne vždy umožňuje voleným zástupcům uskutečňovat kompetentní rozhodnutí ve správný čas."

"Při hledání nového nepřítele,který nás sjednotí, nás napadlo, že znečištění, hrozba globálního oteplování, nedostatek vody, hladomor a podobné záležitosti, splní přesně tento úkol".

"Skutečným nepřítelem je tedy lidstvo jako takové."

Club of Rome - The First Global Revolution
http://www.scribd.com/doc/2297152/Alexander-King-Bertrand-Schneider-The-First-Global-Revolution-Club-of-Rome-1993-Edition , strana 75

Co lze z výše uvedeného odvodit?

- Přiznávané děje tzv. za oponou

- Finanční krize byla záměrně vytvořena, aby byla doslova využita k transformaci ekonomiky.

- "Skutečným nepřítelem je lidstvo jako takové"

- Demokracii typicky politik vnímá jako brzdu nikoliv jako svou práci služby lidem

- Při schvalování zákonů někdy dochází k zastrašování politiků.

Když převineme zpět do roku 2008 se dočteme, co se následně stalo nezpochybnitelným způsobem řešení finanční krize - vytvoření nových mocnějších regulačních institucí:

"Plán na přestavbu globální ekonomiky přirovnávají analytici ke konferenci v americkém Bretton Woods, která proběhla v červenci 1944. Systém, na kterém se po druhé světové válce dohodlo čtyřiačtyřicet zemí, držel na uzdě světové finance po několik desetiletí. Na jeho základě vznikl Mezinárodní měnový fond a Světová banka."

 http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/32771-mocnosti-chystaji-serii-summitu-svet-ceka-novy-financni-rad/

Tedy nyní se dostáváme do situace, která před mnhoha lety vedla k velkým změnám finančního systému (vznik MMF, FEDu, systému centrálních bank jako takových atd.). V médiích ale často chybí hlubší souvislosti ale i hlavně zmínky o bance BIS.

V roce 1966 napsal Carroll Quigley, historik a člen CFR (Rady pro zahraniční vztahy), ve své knize "Tragedy and hope" neuvěřitelné odkrytí plánů této bankovní sítě: 

"... moc finančního kapitalismu má další dalekosáhlý cíl, který není ničím menším než vytvořením světového systému finanční kontroly v privátních rukou schopného dominovat nad politickými systémy všech zemí a ekonomii světa jako celku. Tento systém má být ve feudalistickém duchu řízen centrálními bankami zemí světa v koncertu dirigovaném tajnými dohodami ujednanými na častých privátních schůzkách a konferencích. Páteří tohoto systému má být Bank for International Settlements ve švýcarském Baselu, privátní banka vlastněna a řízena světovými centrálními bankami, které jsou samy privátními organizacemi."

Co je Bank for International Settlements (BIS) a jak souvisí s ČR?

Banka byla založena v roce 1930 jako mezinárodní zúčtovací centrum pro vypořádání válečných náhrad placených poválečným Německem po 1. světové válce. Jako zúčtovací centrum sloužila i po druhé světové válce. V pozdější době se vzhledem ke změnám na světových finančních trzích změnila na metodické, teoretické a informační centrum pro centrální banky a zejména pro bankovní dohled.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Banka_pro_mezin%C3%A1rodn%C3%AD_vypo%C5%99%C3%A1d%C3%A1n%C3%AD

Česká složka wikipedie pro BIS je velice stručná. Z obšírnější verze v angličtině se dozvíme například link na dokument BBC o tom, jak tato banka (BIS) financovala Hitlera či jak se podílela na zcizení zlata Československu ve spolupráci s Británií. Toto ukradené zlato bylo později namísto návratu v roce 1998 vyměněno za dluhopisy během vládnutí Josefa Tošovského jako guvernéra České Národní Banky, tou dobou byl i předseda vlády ČR. Celá tato operace "návratu" zlata měla být dle Stanislava Motla utajena. Že by nějak česká média o této transakci informovala? Dosud k tomu nedošlo.

V roce 1930 byla založena Banka pro mezinárodní vyrovnání (BIS) se sídlem ve Švýcarsku, aby se pokusila řídit rychle kolabující mezinárodní zlatý standard. Měla být apolitická a přestože její zaměstnanci byli centrálními bankéři ve svých domovských státech, fungovali na gentlemanské dohodě vzájemné podpory a respektu. Nikým nevolení centrální bankéři byli povýšeni a nezávislí na špinavém obchodu demokracie nebo diktatury.

Takže když byla  20.března 1939, hned poté, co nacisté vpochodovali do Prahy, poslána z České národní banky do BIS zpráva, BIS zprávu řádně předala dál. Požádala anglickou Bank of England (tehdy stejně jako nyní hlavní vypořádávací středisko pro fyzické měnové zlato), aby přesunula zlato v účtu BIS číslo 2 do nového účtu BIS číslo 17.

http://www.investicni-zlato-tv.cz/zpravy/nacisticke-nemecko-v-roce-1939-ukradlo-v-londyne-cesky-zlaty-poklad-1404042210.html?page=10

 

O ukradeném zlatu blíže hovoří kniha "Kam zmizel zlatý poklad republiky?" Stanislava Motla.

http://coins.blog.cz/1212/kam-zmizel-zlaty-poklad-cr

V době první republiky měla Národní Banka ČSR několik desítek tun zlata. Zlatý poklad vznikl na popud prvního ministra financí Aloise Rašína. Tehdy se v novinách objevovaly letáky hlásájící o obnovení zlatého pokladu a žádaly o pomoc prostý lid. Lidé nosili a darovali zlato i zlaté mince svému státu. Každý občan měl možnost podílet se na obnově zlatého pokladu nově vznikající Československé měny, tak aby byla řádně krytá. Československá koruna se tak za krátko stala nednou z nejstabilnějších měn v Evropě. Dobrovolnými dary bylo mimo jiné vybráno přes 94.000 zlatých mincí a medailí.


 
I když bylo zlato za druhé světové války částečně rozkradeno Němci a následně zabaveno Američany a Angličany, určité procento nám již v době komunismu bylo po dlouhých tahanicích navráceno zpět, konkrétně v roce 1982. Jednalo se o zlaté cihly, zlaté mince z Rakouska-Uherska, Československé dukáty i Americké zlaté mince.
 
Ještě v roce 1992 měla Československá federace 102 tun zlata fyzicky v trezorech. Po definitivním rozdělení obou států dostalo Slovensko část zlatého pokladu. Nyní, v roce 2012 má však Česká Republika ve svých trezorech "ubohých" 13,5 tuny zlatých cihel. Kam se poděl zlatý poklad? Kam zmizely numismaticky nejvzácnější zlaté mince? Pusťe si následující videa Stanislava Motla, ale předtím se raději posaďte.

 ( Stanislav Motl v Českém rozhlase: )

Jaká je souvislost s dnešními událostmi (Řecko,...)?

Fiskální evropský pakt stejně jako další eurointegrující návrhy (včetně jednotné evropské hospodářské vlády) jsou konány na popud právě této vlivné banky BIS, která recept na krizi deklarovala již v roce 2008/2009:

Summit G20 vedl k této dohodě:

  • "Vytvořit Financial Stability Board (FSB) se zesíleným mandátem oproti Financial Stability Forum (FSF) a zahrnout do něj členské země G20, členy FSF, Španělsko a Evropskou komisi"
  • "FSB by měla spolupracovat s MMF a vyměňovat si varování před makroekonomickými a finančními riziky a rozhodnutí o nutných krocích z toho vyplývajících..."
  • "rozšířit regulace a dohled nad všemi systémově důležitými finančními institucemi, prostředníky a trhy"
  • "podporovat a implementovat FSF skrze nové principy poplatků a kompenzací a v podporování udržitelných systémů kompenzací a sociální zodpovědnosti všech firem")
Bank for International Settlements (BIS) stojí díky dohodě z Hague z roku 1930 zcela mimo jakýkoliv vládní dohled a nemusí ani platit daně za své transakce. Celkově všechna tato tělesa (FSB, ECB, MMF, BIS,...) jsou privátními společnostmi složenými z nevolených lidí a tedy nepodlehající principům demokracie (stejně jako členství v Bilderberg). Přesto FSB hodlá skrze tato svá ramena otevřeně regulovat země světa, zatímco samy tyto organizace nepodléhají a nepodléhaly nikdy žádným regulacím ani dohledu. To jsou přeci jen hodné organizace pomáhající v krizi.

Nově vytvořený Financial Stability Board si tedy bere za cíl stát se globálním regulátorem/vládou a dochází tu k vlastně k hromadění (konsolidaci) moci některých již existujících těles, jakým je například Bank for International Settlements (BIS), a Evropská centrální banka (ECB) se sídlem v Německu.

Tedy slova Carolla Quigleyho z mého článku z roku 2009 se jakoby naplňují "Tento systém má být ve feudalistickém duchu řízen centrálními bankami zemí světa v koncertu dirigovaném tajnými dohodami ujednanými na častých privátních schůzkách a konferencích. Páteří tohoto systému má být Bank for International Settlements" (Tragedy and hope, 1966)

Josef Tošovský, za jehož vlády ČR přišla o své zlato výměnou za údajně výhodnější dluhopisy, je nyní po roce 2000 předsedou Institutu pro finanční stabilitu, což je dceřiná organizace BIS. To naznačuje, že by mohl být jejich (BIS) hráč.

ČR tedy stojí před novými regulačními nařízeními pozvolna směřujících ke ztrátě suverenity:

- nová daň za finanční transakce

- jednotná hospodářská a finanční vláda pro celou EU

- jednotné daně

ČR není v korupci moc unikátní

Co je málo zmiňováno, že to v důsledku znamená už prakticky úplnou federalizaci Evropy, plnou integraci států. Nemusí to být nutně špatné, ale vzhledem k tomu, že většina populace EU nedůvěřuje, a sama EU politika zatím vede spíše jen k prohlubování zadlužování, a citátům ze začátku článku o redukci populace, není jisté, zda bude možné takové jednotné evropské vládě důvěřovat.

Ostatně právě proto nyní Camerovana vláda v Británii zřejmě populisticky slibuje referendum o vystoupení Británie z EU. Z té EU, kam se chceme integrovat? Ale většina lidí nemá EU v oblibě, tak v čím zájmu to tedy je? 

Já spíš navrhuju přestat platit demonstrativně daně, vytvořit tak mezinárodní bojkot tohoto systému, co má být "ve feudalistickém duchu řízen centrálními bankami zemí světa". Když se blíže člověk zabývá cíli a zájmy těch různých tahounů za nitky v pozadí, nepůsobí to moc svobodně pro člověka. Zdá se mi, že tito tajemní strategové v pozadí jsou schopni vést celé země do chudoby, chaosu a krize, pokud je to v zájmu nějaké dlouhodobější strategie dominace. 

Samozřejmě se dá rozčilovat nad Nečasem apod., ale myslím že výše uvedené ukazuje, že očekávat pozitivní změnu politické kultury v České republice izolovaně od globálnějších vlivů je zbytečné rozčilování. Pak je asi lepší politiku raději pustit z hlavy úplně, a užívat si místo toho radostí života. Některé země (Bolívie,...?) si sice někdy asi staví hlavu a odporují některým silným světovým procesům, ale pak vidíme, jak jsou nuceny čelit mezinárodnímu nátlaku, hrozbám sankcí.. a ano, Česká republika byla také vydírána při schvalování Lisabonské smlouvy, pokud nepodepíšeme.  

Tedy samotní politici jsou v nelehké pozici - nuceni ke korupci. A jsou v osamocení. V médiích jsou předhozeni pak oběti mediálního a státního lynče. Moc se mi nechce věřit, že by to bylo něco přímo protikorupčně obrodového - zdá se totiž, že všichni obvinění mají co dělat s ODS, tedy jen jednou stranou mince bipolárně pravo-levého politického systému. Tohle přetahování "pravice" a "levice" je tu vidění neustále v poslední 23 letech. Čachry s lidmi v úřadu pro vyšetřování hospodářské kriminality při každé změně vlády jsou běžné. A nejen v ČR. Nedělejme si iluze, že se ČR v korupci nějak ve světě vymyká. Ačkoliv je možné, že v ČR je korupce relativně nezvykle vysoká.

Na druhou stranu je možné, že tyto vzájemné protikorupční výstřely mezi pravicí a levicí povedou opravdu k nechtěnému kolapsu korupčních sítí. Ve snaze řídit chaos se to nemusí ohlídat a do situace mohou vnikat i nečekané faktory.

Další reference:

Zlatý poklad Republiky československé - http://www.britskelisty.cz/0003/20000322e.html

Autor: Jiří Míka | pondělí 15.7.2013 12:45 | karma článku: 17,58 | přečteno: 1699x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 653x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Europoslanci prodloužili volný obchod s Ukrajinou, unijní farmáře více ochrání

23. dubna 2024  13:03

Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, ovšem s kroky k vyšší ochraně...

Exposlanec ODS Šťastný, lékař bývalého prezidenta, se pokouší za ANO o návrat

23. dubna 2024  12:26,  aktualizováno 

Pražské ANO ve středu rozhodne, zda zkusí vrátit do nejvyšších pater politiky Borise Šťastného,...

Začaly vypovídat poškozené. Vyslechnout si je Cimický k soudu nepřišel

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  12:47

V případu psychiatra Jana Cimického, který čelí obžalobě z několika znásilnění a desítek případů...

Jste pryč, když jiní umírají? Ukrajinci v branném věku přišli o konzulární služby

23. dubna 2024  12:37

Ukrajina přestala poskytovat konzulární služby ukrajinským občanům v branném věku, kteří pobývají v...