Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Alternativní historie

Existují již delší dobu spekulace, zda existují mimozemské civilizace nebo o jejich možné přítomnosti v historii lidstva, nicméně situace může být taková, že nejde jen o záležitost vědecké, filozofické nebo společenské kuriozity, ale jak jejich potenciální vliv na lidskou historii může být zásadní pro pochopení, kde to vlastně jsme, a co se tu děje.

Za předpokladu, že by v lidské historii opravdu figurovaly nějaké jiné civilizace, pak je i možné, že právě proto se tu o mimozemťanech moc neví. Možná ne snadno uvěřitelné, ale rozhodně to není vyloučené.

Představte si, že by rozšířený dojem jakési nespravedlnosti skoro ve všem, nedostatku zdrojů, rasismu, dostatku násilí a nepříjemných emocí a depresí, měl příčinu právě v něčem skrytém v běžně vnímané historii Země. Velmi rozšířený pohled mnoha badatelů v této oblasti je, že tato planeta byla v posledních mnoha tisících let v jakési formě otroctví.

Obrázek tedy podobný, jak ho maluje film Hvězdná brána. Jakási usurpace drakonickou civilizací, která používá lidi jako otroky. A považuje je za otroky, protože jsou tou dobou vyspělejší než lidé nejen v technologiích ale i duchovně. Je takový obrázek možný?

Pokud je něco v tomto směru naší minulostí, pak je zjevné, že "problém" přesahuje dimenzi Paroubek, Nečas, Bush či Obama.

Strach

Zřejmě se podobné scénáře nezdají typicky pravděpodobné. Na druhou stranu "oficiální" obrázek minulosti je děravý jako ementál. Má mnoho otázek, které ale nesouvisí s ničím nijak zvlášť tajemným, jen pouze věda dosud nebyla schopná vytvořit lepší obrázek o vzniku a historii člověka.

Jednou ze záhad jsou epochy jakou byl například Starý Egypt. Náhlý vznik pokročilé civilizace bez zjevného přechodu od agrárního nomáda. Někteří nabízí jiné vysvětlení - je to pokračování odkazu přeživších kněží z potopené Atlantídy. A od té doby se měla situace ještě zhoršit. Svět měl upadnout hlouběji do egoismu a materialismu. A strachu, což je zřejmě bazální energie stojící obecně za všemi negativními postoji.

Na reálnou možnost takové minulosti mohou ukazovat nesčetné odkazy a prameny, ale právě strach z neznáma, dokáže celou věc rázně srazit ze stolu. Už samotný fakt rizika zesměšnění už dělá své. Co si ostatní pomyslí, když to byť jen připustím jako pracovní hypotézu.

Tak je i pojímán tento můj článek. Nevím, jak to vlastně je. Ale něco tu nesedí a zdá se, že jsme klamání. Ale i tak jako součást vyšší magie expanze vesmíru. Nebo self-improvement filozofie, jak i negativní brát jako užitečné. Vše zlé je pro něco dobré, se říká.

No, ve světě, kde prezident největší země bombarduje jinou zemi s vymyšlenými důkazy (o zbraních hromadného ničení v Iráku např.), což se zpětně odhalí, a přesto to lidé považují za "menší zlo", se zdá být něco velmi v nepořádku. Nezní to o moc pravděpodobněji (spíše méně) než tyto různé často se podobající alternativní historie. Ten samý prezident před novináři dokonce žertoval : Kde by ty zbraně mohli být? Že by pod postelí?

A vůbec celý Bush jako prezident, který si přeje mírové soužití s rybami. To vám jako přijde reál? :-) Jeho hlášky daly dohromady celou sbírku vesele putujících po internetech.

Tohle je tragikomedie. A my to asi musíme vrátit zpět v komedii. Na úžasnou virtuální televizi, kterou má být prý celý vesmír.

Kurz negativního myšlení

Musím říct, že mě svého času negativní dojmy z politiky, válek, manipulace a vymývání mozků přes nanoboty instalující rtuť do zubů během spánku znepokojovaly, řekl bych, mnohem víc než dnes.

Ale když uvážím to úžasné tvrzení, že tento svět je pouhou iluzí, halucinací, společným snem, pak jaký smysl má utápění se v negativitě? Nebo skepsi?

Úžasně to pověděl Jaroslav Dušek:

Řádění Nečasovy Nagyové, které měla nechávat odposlouchávat jeho manželku státní tajnou službou,  nás může nasrat anebo pobavit. Anebo obojí. Ale ty a podobné případy a informace více a více ukazují na zvláštní divadlo zde na Zemi, které se dá, i nedá, brát vážně.

 

Tyto milióny trpících byly také našimi bratry, a stále jsou. Původně přišli na tuto planetu zkoumat, bavit se, dočasně poznat, jaké je to být rybou, krokodýlem, šimpanzem, veverkou. Objevili bohatý smyslný svět světel, barev a zvuků, které mohli zkoumat. Tento svět je natolik okouzlil pohledem a zvuky až brzo začali zapomínat, kým doopravdu byli. Až natolik, že se lapili do fyzické hmoty, a zaujmuli místo ve zvířecích formách. Vzhledem k tomu, že jejich původní tvary těl měly zpravidla "lidský" vzhled, vytvořili různé druhy poločlověčích a polozvířecích monstrózit. Ty byly zachyceny v pozdějších lidských kulturách jako egyptští a hinduističtí bohové, totemy domorodých obyvatel ameriky, bohů a stvůr mayů a starého Řecka a tisíců dalších.

http://news.branyvnimani.cz/?article_id=8949

Možnosti

Totiž uvědomění si, co je tu za problém nebo dilema, pak může teprve vést k řešení. Volbě nové budoucnosti, která po nabytých zkušenost tolika traumat, může být o to zajímavější po transcendenci této zkušenosti.

Transcendentován má být právě strach, tvrdí se na mnoha místech. Všeobjímající téma snad všech duchovních příběhů a nauk je práce se strachem. Ten má údajně být i hlavním důvodem, proč mohou být lidé nadále zotročováni.

Zaplněná náměstí při mezinárodních sportovních utkáních jsou mírou účasti jakoby opakem demonstrací za svobodu, mír nebo proti vládě. Dříve mě přišlo hrozné, že politici tak často kradou. Jenže při pohledu na to, že žádná stávka odmítnutí platit daně ani nic podobného se dosud neuskutečnilo, stejně jako žádná větší demonstrace, se zdá, že lidé zatím stále přijímali otroctví jako nutné zlo.

Má to svou logiku, ale ukazuje to možnost, že by veškeré otroctví mohlo skončit v okamžiku uvědomění lidí, že mají více moci, než si myslí. Z různých konců slyším, že právě tato servilita je důvod, proč nás vládci nerespektovali, a dovolili si mít jen jako otroky.  Skoro jako figurky v jejich počítačové hře - jakési strategii s cíli, do kterých nejsme zasvěceni.

Takže tato vodnatá planeta na vzdáleném konci měla potíže. Rozhodně jsme se setkali i s jinými případy, kde byly k vidění obtíže a slepota, ale toto byl nicméně unikatní případ. Naše vládnoucí skupina, Konfederace planet ve službě jednomu nekonečnému stvořiteli, určila tuto planetu jako útulek pro mnoho různých bytostí, kterým se nepodařilo dosáhnout osvícení na jiných trírozměrných planetách. Byl to unikátní experiment vzhledem k tomu, že nikdy nebylo zkombinováno tolik odlišných bytostí pod jednou střechou takříkajíc. Rozhodně jsme podcenili míru obtíží, které to způsobí jejím obyvatelům. Opravdu, zapomnění bylo tak extrémní, že mnoho bytostí nedosáhlo v době Sklizně dostatečné úrovně chápání.

http://news.branyvnimani.cz/?article_id=8949

Bohr se postavil a řekl, "Pane Pauli, my tady vzadu jsme všichni přesvědčeni, že vaše teorie je šílená. V čem se ale neshodneme, jestli je vaše teorie šílená dostatečně."

Mistr prohlašoval, že svět, který vetšina lidí vidí, není svět Skutečnosti, ale svět vzniklý v jejich hlavách. Když se s ním o tom jeden učenec přišel přít, Mistr položil na zem dva klacíky ve tvaru písmene T a zeptal se "Co vidíš?" "Písmeno T" pravil učenec. "Přesně , jak jsem si myslel, " povídá mistr. "nic takového jako písmeno T tu není, to je symbol ve tvé hlavì. TO , co máš před sebou, jsu dvě ulomené větévky v podobě klacíků."

Autor: Jiří Míka | pátek 28.6.2013 10:54 | karma článku: 12,38 | přečteno: 1070x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 654x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

ANO nemá představu o budoucnosti, odpověděl Fiala Babišovi ohledně důchodové reformy

24. dubna 2024  11:22

Šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X tento týden zveřejnil video, ve kterém...

Kdo pošle hlas do voleb z ciziny poštou, bude moci jít volit znovu a jinak

24. dubna 2024  10:57,  aktualizováno  11:20

Pravidla pro volby poštou ze zahraničí se ještě oproti původnímu vládnímu návrhu změní....

Senior přivezl granáty na služebnu v Prostějově autobusem, ukradl je na vojně

24. dubna 2024  11:17

Osmdesátiletý muž, který minulý týden přinesl na policejní služebnu v Prostějově v igelitové tašce...

Stát chtěl kvůli podvodu po elektrárně miliardu a půl, soud obžalované zprostil

24. dubna 2024  11:14

Státní podporu v hodnotě stovek milionů korun získala firma provozující jednu z největších českých...