Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsem demagorg?

Nekteri tvrdili, ze nejsem schopny pripustit, ze se pletu. Dokazu, ale zatim co se tyce tohoto meho blogu k tomu nebyl duvod. V nekterych pripadech jsem to ale uz driv udelal, tedy pripustil omyl. Me ale pripada, ze problem vezi jinde.

Ovsem zpravidla narazim na naprostou ignoraci. Nikdo se to zpravidla ani nepokousi vyvracet nic z toho, co tvrdim. A v tech pripadech, kdy ano se ten clovek nestydi prachsproste lhat (ikdyz se da obtizne prokazat, ze to delaji vedome). Jak to mam brat vazne?

Proto budou ted me clanky znovu bez moznosti psani komentaru, protoze komentare jsou stejne zpravidla vyuzivany jen provokatery. To me fakt nebavi cist a myslim, ze nikoho, tak bude nejlepsi, kdyz to vypnem, co?

Kdo z Vas cetl nejake me clanky, vite ze jsem tak trochu konspiracni teoretik.

Zarazi me, jak tyto teorie pripadaji tolika lidem tak vtipne. Napriklad ta zalezitosti s 11. zarim 2001. Mne to osobne nepripada nejak zvlast vtipne, ze by si nejaka klika uvnitr vlady USA nechala utok na WTC zaridit. Ta teze o konspiraci sice trochu vtipna je.. to je proste silene, ale nekomu to pripada vtipne den za dnem, vzdy je to pro ne naprosta sranda.

Jsem antiamerican, ta pekna skatulka, kterou si pro me nekteri pripravili? Je kritizovat USA ted IN? A bylo by (jen prirovnani) kritizovat Hitlera pred valkou IN? USA je nejaktivnejsi zemi na svete ve smyslu ukazovani novych obzoru, vedeni zapadni civilizace smerem DAL. Je to ten nejnarocnejsi ukol jit pro ne po nevyslapane stezce. Bohuzel tamejsi elita je zjevne silena. "Vykourime je z der", "Skryvaji se v jeskynich"?

Takze neni divu, ze se hodne tech veci, o kterych pisi, tyka USA. Oni jsou hlavni vudci zemi a ukazujou obzor, zavedou ustavu a pak ji zrusej, my to bude jen akceptovat jak to bezi tak to lezi anebo proste se preorientovat na Rusko, tam treba nejake napady jestli nemaji. Tady zadna invence neni. USA a Velka Britanie jsou prakticky jasnymi vudci naseho zapadniho sveta.

Ja jsem v roce 2001 sotva postrehl, ze se Bush stal prezidentem. Vsiml jsem si v mediich jak tehdy resili, ze ty volby jsou nejake kontroverzni, ale vubec jsem tomu nevenoval pozornost. Pripadal mi dost nesympaticky, ale to je tak vsechno.

To se zmenilo po utoku na WTC, konkretne nastupem novych zakonu jako byl Patriot Act. To jsem se zhrozil. Ale povazovat me za antiamericana jen proto, ze si dovoluju neco spatneho rict o USA, to je fakt ulet. Ja jsem sveho casu USA obdivoval, takze s timhle se tito lide muzou jit vycpat.

Nekteri mi dokonce psali, ze jsem prilis jednostranny na kritiku USA (nehlede na to, ze chvili mluvim o Kanade, jindy o Britanii, jindy o Francii..to je nekterym zjevne uplne jedno). Dokonce mi to jeden napsal do komentaru v te dobe, kdy sem tu napsal clanek o Cine svuj znechuceny clanek, jak rada lidi odrazuje ostatni od kritiky Ciny. Ten samy den mi ten clovek pise do komentare v jinem clanku tohle. Samozrejme za kritiku Ciny jsem take sklidil kritiku, ze jsem paranoidni.

K USA a konkretne Bushovi - nemyslim si, ze je George Bush nutne hloupy, ikdyz tento image vytvari. Jednoduchy mozna, ale spis me zaujalo jak ho popsal komik Jon Steward (kolega komik Stevena Colberta take s vlastnim poradem na Comedy Central), ktery tvrdil, ze je to spis tak, ze Bush mluvi k lidem a tisku ve stylu, kdy predpoklada, ze hloupy jsme my, a tak rika zcela ocividne veci. Pripadalo mi, ze tim Steward uderil hrebik na hlavicku. Toho si opravdu neslo nevsimnout, ze Bush ve svych projevech casto rika docela zjevne veci ve stylu "Vedeme jednani, a to je o tom, ze ruzne strany diskutuji moznosti a ruzne nazory". Nemam ted po ruce konkretni citace, ale abych to uvedl do extremu, kterych byl Bushe take schopen, tak napriklad veta "Valka je vojenska operace, ve valce figuruji generalove, naboje a take tam dochazi k zabijeni". Fakt je, ze se na podobnych vetach se prakticky neda nic poprit. Dotycny rika ocividna fakta. Problem ovsem je, kdyz je rika v reakci na konkretni otazku. Nekdo se zepta na jednani XY a on odpovi, ze jednani o hovorech mezi dvema nebo vice stranami, kde si vymenuji nazory, a ze je tato vymena nazoru vsechny velmi obohatila.

Zda se tedy, ze Bush nemusi byt nutne hloupy, ale ze minimalne hovori tak, jakoby hovoril k nekomu, kdo je hloupy.

Propaganda zdarma

Autor: Jiří Míka | úterý 29.4.2008 19:18 | karma článku: 16,66 | přečteno: 1865x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...