Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

K cemu jsou rizene demolice?

Proc si firmy uctuji za tyto sluzby penize a v radech nekolika tydnu pripravuji demolici budov?

mohlo by se u demolici stat neco podobneho?

Ja to nechapu, protoze 11. zari jsme videli, ze staci nejaky problem v jakekoliv casti budovy a vysledkem je vzorne sesypani budovy do zakladu. Vzdycky jsem si myslel, ze rizene demolice jsou od toho, aby se budova nezritila na budovy okolni a ze se proto musi vypocitavat, kde kam presne umistit jake naloze. V kterych mistech treba pouzit jiny typ trhaviny, ktery diagonalne prerizne vertikalni nosniky apod.

To, ze se 11. zari trikrat za sebou budovy vzorne zritily a promenily na prach, znamena, ze to musi byt obecna platnost. Muze se nahodou stat neco uplne zvlastniho, ale trikrat za sebou? Jaka je pravdepodobnost? Kazda z tech budov mela naprosto nahodne poskozeni a presto se vsechny tri budovy zritily uplne stejne, jako ukazkova rizena demolice. No samozrejme, ze to nebyla rizena demolice, ale vypadalo to jako ukazkova rizena demolice. To nemuze nikdo zpochybnit.

A proto by me zajimalo, k cemu jsou spolecnosti zarizujici rizene demolice? Vzhledem k vyse uvedenomu to vypada, ze jsou to zjevne podvodnici, kteri vybiraji penize uplne za nic, stejne jako ti co k vam prijdou domu a chteji penize za to, ze vam proveri plyn,. a doufaji, ze jim na to skocite.

Trikrat za sebou ukazkova rizena demolice bez jakehokoliv zasahu cloveka, to znamena, ze to musi byt pravidlem a ze je tedy uplne jedno, kam naloze umistite, klidne je mozne umistit po budove zcela nahodne a jak vam to prijde zrovna pod ruku nebo staci tak nejak od oka.. do kazdeho patra umistit vybusniny, to bych zvladnul taky. To se da zvladnout za hodinu. Neni k tomu potreba zadna znalost. I ja pochopim, ze staci tu vybusniny aspon pro jistotu umistit nejak rovnomerne, aby precejen to nebyl uplny chaos.

A na co plany budovy? Nejake pripadne centralni nosniky nebo vubec jak je budova konstrukce resena takove veci vubec nema cenu resit, protoze prirozenou vlastnosti vsech budov je zjevne, ze staci proste jen nejaka velka pecka a je uplne jedno, kde, jak, kolik, v jakem sledu. Prirozenym vlivem se pak budova sama promeni na prach. Neni ani potreba resit, jak zajistit, aby se podarilo provest opravdu 100% demolici, protoze vzdy se kazda takova budova evidentne zcela promeni uplne na prach.

Demolicni firmy z toho delaji buh vi jaky napinavy proces a uctuji si za to jiste nemale penizky, ale pritom zdemolovat budovu, aniz by clovek ohrozil sve okoli, staci tim, ze zajdete nakoupit vybusniny (coz teda nevim, jestli vam nekdo jen tak proda) a nekam je rozmistit po budove. Nehledejte v tom nejakou zahadu, staci jak rikam, nejak je rovnomerne umistit a HLAVNE az budete chtit celou vec odpalit nezapomenout budovu jeste predtim opustit.

Demolice budov je jiste zajimavy typ prace, ono i hazeni sklenenych lahvi do kontejneru ma jiste kouzlo (v situaci, kdy vy jste ten, kdo to tam hazi), ale myslet si, ze za rizenou demolici je nejaka veda nebo nejake zkusenosti, to je ocividna lez. Ostatne pro cestu na Mesic take staci jenom nejake vetsi mnozstvi paliva, nejaka skorapka, kde vam nebude unikat vzduch, nejakym trvanlivym lepidlem pripevnit trysky a hura na Mesic. Staci mit chut a cil a jde vsechno. Ostatne mlady Smolik lital na jine planety s nafukovaci kosmickou lodi.

Tady se ve vsem hledaji nejake slozitosti. A pritom i po 11.zari jsou tu stale demolicni firmy, ktere si na tom zakladaji zivnost a maji u toho spousty reci, ze to musi byt vsechno presne, aby to nepopadalo na vedlejsi budovy.

Nepracuje tu nekdo z ctenaru v nejake z demolicnich firem pouzivajicich vybusniny? Me by zajimal vas pohled. Proc z toho delat takovou vedu, kdyz je to tak strasne jednoduche a staci nejaky vetsi pozar a budova se prirozene zhrouti vzorne do zakladu?

Nebo bylo 11. zari neco specialniho, co to umoznovalo? Neco z ceho bysme se mohli poucit pro pristi demolice? V tom pripade se lidem pracujicim v demolicich omlouvam a doporucuju jim zamerit se na 11. zari, jestli z analyzy padu neprijdou na nejake informace, ktere by jim mohly v jejich praci pomoct.

Autor: Jiří Míka | středa 26.3.2008 20:54 | karma článku: 16,13 | přečteno: 1618x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!