Ptech, PROMIS a Chobotnice

19. 03. 2008 11:28:23
Zajimave je, ze slovo zajimave je tak strasne zajimave, ze existujou i fetististi, kteri ho dokazi pouzit ve trech vetach za sebou, nicmene je jeste zajimavejsi slovo. Tim zacina neco nicmensiho zapomnel jsem myslenku. Kazdopadne a to bych chtel zduraznit je ta otazka, proc firma PTech je tak strasne zajimava? Protoze je tak strasne nezajimava. Urady to nezajima a to me pripada zajimave. Ten pan jeji investor pan Al Quadi, byl jeden z nejhledanejsich teroristu a prece velky CK plan bylo proverit otazky financovani techto teroristu, prirovnaval jsem to k detektivce, cele 11. zari k detektivce, ke ktere nedoslo. To jak se normalne vysetruji pripady.
Michael Chertoff
Michael Chertoff

V ramci vysetrovani financovani 11. zari probehla razie v PTech a byly zabaveny dokumenty dokazujici, ze pan Al Quadi (osoba oznacena Georgem Bushe jako jeden z nejhledanejsich teroristu a zamestnanec Ptech se nahodou koukal na televizi, kdyz to Bush hlasil a tak to cele zacalo,kontaktoval urady) nebyl jediny investor firmy PTech , ktery predstavoval nejake napojeni na islamsky terorismus. Patrily tam i jine skupiny, ktere byly predmetem vysetrovani FBI, ze jde o islamske teroristicke organizace, a vsechny tyto organizace byly vzajemne propojene i mezi sebou. Dle FBI jedna z techto skupin financovala hnuti Hamas a byla podezrela ze zapojeni na bombovem utoku na ambasade USA. (zdroj Boston Globe, clanek je jen na www.archive.org, protoze ho Boston Globe ze sveho serveru stahnul )

Firma PTech byla soucasti UML Partners, konsorcium, ktere vyvinulu datove modelovani UML, coz je neco, co jako programator znam z praxe. Umoznuje graficky a schematicky modelovat aplikace a jeji databazi pomoci UML diagramu. Pouziva se na vetsi navrhy rozsahlejsich aplikaci.

Mezi klienty PTech patri rada vladnich uradu vcetne Bileho domu, CIA, FBI, armady, letectva, FAA (soucast Federalnich rezerv, IRS, NATO, IBM, NASA a dalsi.

Jeden ze dvou zakladajicich investoru,Hussein Ibrahim, je dle clanku Boston Globe clen islamske teroristicke skupiny BMI, coz je spis takovy financni kartel, je v soucasne dobe veden jako vice prezident PTech a vedouci vyzkumu.

Jiny clanek ve Frontpage Magazine - Dollars of Terror

Nicmene pak bylo nahle vysetrovani na prikaz Michaela Chertoffa, tehdy ministra Homeland security, zastaveno a vubec zrusen projekt Green Quest, ktery vysetroval financovani 11. zari a cele vysetrovani preslo pod Homeland security, ktere ve vysetrovani PTech nepokracovalo.

PTech se prejmenovala na Go Agile.

Softwarove spolecnosti pracujici na statnich systemech jsou udajne zalozeny na pokrocilych resenich na bazi umele inteligence (udajne dle svedectvi), takze zvladaji spolu kontextove spojovat informace a detektivka nas tady muze zavest k Chobotnici jak tomu zucastneni rikaji. jde o software PROMIS firmy INSLAW (The INSLAW Octopus - Wired.com), ktery byl puvodne systemem pro advokaty o trestnich pripadech, propojoval ruzne systemy, to je neco cim se zabyva Ptech propojovanim databazi pri vyuziti znalosti o databazovem modelu a zda se, ze vyvijeji moderni verzi systemu PROMIS. Tento software s temi databazemi dokaze sam pracovat a vytahovat z toho a ukladat informace. Jednou ze zalezitosti je aplikace podobna Rational Rose a jinemu softwaru na databazove modelovani. PROMIS byl nakonec ukraden a pouzivaji ho na celem vsichni, kteri chteji byt in, protoze tam se resi tu nejvetsi ksefty. Saddam ho mel udajne take, tato kradez byla jeden cas predmetem vysetrovani ale nejvyssi soud rozhodl, ze software Ministerstvo spravedlnosti nekradlo. To z toho bylo totiz obvineno. Doslova a do pismene ukradli, disketu, ukradli mu ji ze stolu, takze se tvurci soudili o autorska prava. Problem je, ze tento software muze byt zneuzit k jinym vecem nez je evidenci trestnich pripadu, ale dal aplikovat napriklad ve zpravodajskych sluzbach, ktere tak mohou propojovat informace a v realnem case ziskavat souvislosti o jednotlivych osobach a souvislostech na zaklade algoritmu umele inteligence, ne nepodobne tomu, co tvori firma Google. Angel investor firmy Google je CIA. Zdroj: Reuters.

Clanek Wired hovori o vrazde novinare, ktery se PROMIS pokousel vysetrovat.

V pripade softwaru dokoncovaneho v roce 2001 jde o udajny projekt Blue Prohet, vypovedela o tom zamestnankyne Indira Singh, ktera se podilela na jeho vzniku, ona je jednim ze svedku o Ptech. Jako jedna z vnitrnich svedku o 11. zari o tom vypovedela komise, ktere predsedala kongresmanka McKinney, slo o nestatni komisi.

V podstate to vsechno znamena, ze moderni verze puvodniho softwaru PROMIS obohaceneho o algoritmy umele inteligence budou schopny za zrealizovanych spehovacich systemech kamer a RFID dokladu poskytnout medvedi nastroj pro zpravodajske sluzby (nebo koho?), ktere v realnem case budou moci sledovat o pohybu a hlavne souvislostech, kontextu u kterekoliv osoby si do stroje zadaji.

A nejen to, uz system PROMIS mel jakesi zadni vratka, a bylo mozne v nem zmenit bezestopy nejakou informaci. A tak zmenit realitu. A take spehovat. Vsechno co v systemu delate je posilano na spehujici urady.

V podstate ma byt BlueProphet velmi podobny tomu, co bylo ve filmu Minority report, informace o cloveku v souvislostech. Umela inteligence muze sama resit rutinni smirovani a na zaklade vyrazu tvare a obsahu a formy slov, tak premitat, co se vam asi tak honi hlavou a jake emoce prozivate a to jestli jste konspiracni teoretik nebo mate milenku, to bude schopny rozpoznat a automaticky nekde hlasit, pokud se u vas aktivuje nejaky trigger. Typicky to byvaji klicova slova. Nemusi se pak nic dit cely roky ale system vas muze sledovat a vedet o vas vsechno. To se mi nelibi, tomuhle svetu vladne korupce, tedy neni mozne zajistit, ze to nebude zneuzito.

Tento software ma byt schopen te schopnosti vas rozebirat v souvislostech a on bude chapat ty souvislosti, napr. dnesni kamerove systemy dokazi ROZPOZNAT, ze jste prisel do mistnosti s nejakym predmetem a ten jste tam polozil (zdroj CNN z veletrhu spehovacich systemu). Kazdy objekt ta kamera dokaze rozpoznat, chape, kdo je clovek, co je predmet, to ze tamten predmet mel v ruce predtim tenhle clovek, kouka se vam do oci a vyrazu tvare a zaroven pocita, jaka je u vas pravdepodobnost, ze jste terorista.

Zatim se systemy pro identifikaci teroristu podobneho typu ukazaly jako velmi chybove. Nemam ted po ruce konkretni cislo, ale bylo znacne.. minimalne 30% chyb. To znamena, ze pokud se to neodladi a je-li to mozne, muzete pocitat, ze pokdu se rano probudite s divnou naladou a system zacne mit pocit, ze se ve vas NECO DEJE, tak si cestu do prace prodlouzite o docela neprijemny vyslech, rutinni lec neprijemna procedura. Tam nejaky prislusnik rozhodne, jestli jste opravdu terorista. Ale nemusite se bat, pokud by jste narazili na nejakeho blba, tak po par desitkach let demonstraci vas mozna propusti.

Ovsem mohla by byt jeste horsi situace, totiz ze vasi rodine budou tvrdit, ze neexistuje a ze jste nikdy neexistovali, veskera zminka o vas bude vymazana, ve vsech clancich v novinach, pokud o vas byla zminka bude vymazano, lidi co si vas pamatuji i tak se budou snazit zapomenout, protoze by to byl takovy nepsany zakon, ze osoba, ktera byla vaporizovana neboli vymazana, uz neexistuje. Neprijde do prace, a neprijde vecer domu. Lidi nebudou predstirat, ze ho nikdy neznali, budou radeji verit, ze ho nikdy neznali. To je situace popsana v romanu 1984 od George Orwella. To kdy vite, ze vsudypritomne kamery vas neustale sleduji a zijete v totalitni zemi, kde Strana chce, aby jste ji milovali. Muci vas, protoze vas miluje, a chce abyste behem muceni pochopili pravdu. Pokud vypadate, ze nejste psychicky zdravy, ze nejste prilis nadseni nebo jste nadseni naopak prilis, pak vas muze nekdo udat, treba vase vlastni deti.

To je pripad sveta Oceanie popsane Georgem Orwellem v teto knize. Je docela zajimave, ze dle clanku tak 4 roky stareho George Orwell spolupracoval se CIA, udaval komunisty. Ta kniha je fakt zvlastni, protoze jakoby nektere kliky ve vlade cetli tu knihu a delali to presne podle ni, kazdy zasadni aspekt filozofie Strany popsane v teto knize.

Nic co říká Strana není pravda.Nic co Strana dělá není dobré.Dokonce i ta válka není skutečná.Strana chce, abyste věřili,že jsme ve válce...aby cílila vaše útoky mimo jejich právoplatný cíl...Stranu.Velký Bratr není skutečný.Je to čistá fikce, vytvořená Stranou.Skutečnými vůdci státu...jsou neznámí manipulátoři...kteří, protože nejsou známí...jsou schopni třímat moc bez překážek nebo zábran.Obyvatelé Oceánie jsou klamáni.Strana neslouží lidem, ona slouží sama sobě....Otevřete oči.Spatřete zlo, které se vám děje.Strana hází bomby na svá vlastní města.Jsou to členové Strany, ne Euroasie,která je naším nepřítelem.

George Orwell - 1984


The software uses some aspects of artificial intelligence, and allows users to cull and analyze information in various databases, making changes in organization structure and strategy much easier to adopt.

But federal agencies seemed to disagree about whether the software could be used to infiltrate federal databases. An F.B.I. official described it as "off the shelf," saying it posed no threat. But the Customs Service and other law enforcement agencies, which have sometimes been at odds with the F.B.I. over terror-financing investigations, believe that the Ptech inquiry "has the potential to be a big deal" in the context of both financing and the software, said the senior law enforcement official who insisted on anonymity.

http://www.nytimes.com/2002/12/07/national/07RAID.html

SOURCES FAMILIAR with the raid told NBC News on condition of anonymity that investigators also were trying to determine whether the company, Ptech Inc. of Quincy, Mass., used its software to gain access to sensitive government data. A senior Ptech official acknowledged Friday that Saudi businessman Yasin al-Qadi, whom Treasury officials have designated as a terrorist financier, was an investor in the company but said he had not been involved for a couple of years. “We’re not a terrorist company, and there’s nobody here affiliated with terrorism,” said the official, Joseph Johnson, a Ptech vice president. In a statement, the company said it “categorically denies having any connection with any terrorist organization.” ... Homeland Security Director Tom Ridge said, “The software in no way jeopardizes the security of our country.” The White House also was satisfied that the software had never been used in sensitive government systems, the official said on condition of anonymity. The AP quoted an unidentified law enforcement official as saying the investigation was focused on links between Ptech officials and certain charitable groups. The official did not elaborate. Meanwhile, Newsweek reported on its Web site that the FBI launched an investigation of Ptech a month after the Sept. 11, 2001, terrorist attacks on the basis of information from company insiders.

http://www.msnbc.com/news/844016.asp?0sl=-13&cp1=1

U.S. Customs officials in Washington had no comment on the raid and referred inquiries to the U.S. Attorney's Office in Boston. U.S. Attorney Michael J. Sullivan late Friday issued a terse statement saying the raid on PTech was part of an "an ongoing financial crime investigation," and that media reports linking the event to terrorism were "premature."

Due to P-Tech's status as a provider of software to agencies of the U.S. Government, there have been questions raised concerning their products. All of the products provided to the Government were of a non-classified nature," Sullivan said in the statement. "However, out of an abundance of caution, the affected government agencies, including the FBI, conducted a review of their computer systems. There is no reason to believe that the software has any secondary purpose or malicious code, or that there has been a breach of any kind. There have been no vulnerabilities identified in connection with any of the products provided by P-Tech. There is also no evidence to suggest that the system is susceptible to compromise or poses any security risk."

eWeek


FBI Agent Robert Wright, who was in charge of pursuing al-Qadi and his associates during the 1990s, said the FBI "intentionally and repeatedly thwarted and obstructed" his attempts to arrest terrorists, seize assets, and expand his investigation into the financial network of which al-Qadi was a part.

Scoop

New York Times - Another FBI Agent Blows The Whistle

Autor: Jiří Míka | středa 19.3.2008 11:28 | karma článku: 13.12 | přečteno: 1584x

Další články blogera

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 643 | Diskuse

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma článku: 20.40 | Přečteno: 438 | Diskuse

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 1060 | Diskuse

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma článku: 19.14 | Přečteno: 377 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 19.82 | Přečteno: 143 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 20.76 | Přečteno: 759 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.02 | Přečteno: 203 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.55 | Přečteno: 164 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.36 | Přečteno: 236 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...