Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tabu

Kazdym clankem jsem oznacovan za blazna, propagandistu a ja nevim co jeste, ale o blaznovi hovori tak polovina reakci. Slova jsou zbran. Ze slov jsme stvoreni, realitu vnimame slovy, skrze slova, premyslime ve slovech.a do tech slov jsme zakleti, protoze nekteri si uvedomuji jakou moc slovo ma. Jsem obvinovan ze nekam odbiham, ale pritom ja jen uvadim konkretni vec a je zvlastni, ze na konkretni nikdy nedostavam zadnou reakci. malokdy, ani nikdo nenapise, ze je to blbost, proste to ani nevyslovi chapu, ze nekdo muze namitnout, ze gto je problem konspiracnich teorii...ze se nedaji vyvratit. ale to uz je takove filozofovani,ve skutecnosti tu chybi hlavne informace.

Vetsina lidi zacne v reakci na me konkretni fakta hovorit o konspiracnich teoriich obecne, pripadne uvedou nejaky priklad s tim vubec nesouvisejici, kde zaroven vidim, ze bych to mohl taky vyvracet, dost casto je to ze tu vec ani tato velmi koherentni konspiracni teorie vubec netvrdi. Jako napriklad, ze letadla byla nejaka laserova projekce.. ze pry je spousta teorii, ale ja za celou dobu videl jen jednu,neustale furt tu samou, neustale nikdo na to nereagujici.. o zadnych laserovych projekcich jsem ani v tomhle smeru nikdy necetl, tak nevim kde to tolik lidi vzalo? Tohle nikdy nikdo netvrdil.

Casto ty reakce kdyz uz nekdo rozebira tu vec v konkretnich souvislostech a jaksi tu teorii vyvraci, tak ale vzdy pomiji spoustu veci, ktere prave nejsou moc rozsirene. Jeste jsem se skoro nesetkal s tim, ze bych to nekomu rekl a on tohle predtim vedel. Ja se tyhle informace nedozvedel z mainstream medii ani zadne jine cesty, pouze z alternativnich medii, to cemu se pejorativne rika konspiracni teoretici nebo levice.

Jednou jsem stal vecer frontu v hypermarketu a byla extremne dlouha, tak 30 lidi, tahlo se to regalama a tak me napadlo se nekoho zeptat na nejakou z tehle informaci, jestli to vi. Ta fronta vypadala na pul hodiny a ja jako pomerne sociofobik jsem se rozhoubal zas k extraverzi. Stala predemnou nejaka slecna a tak jsem ji oslovil s dotazem, jestli vedela, ze 11. zari probihalo simultalne s temi utoky cviceni simulujici tu samou udalost, ktera probihala v realnem svete. Ta docela prekvapene rikala, ze tohle nikdy neslysela. Pak se rozpovidala, ze byla pry par dni predtim na hollywoodskem filmu Let 93, coz melo byt presne podle skutecnosti co se delo 11. zari s timto letadlem, ktery bylo nakonec sestreleno. Teda nebylo :) Cestujici se vzbourili **

Ale nechal jsem si to pro sebe. Je to ale zvlastni, protoze ten film jsem pozdeji videl a ta cviceni byla i v tom filmu. To me dost prekvapilo, protoze ty jsou jinak tabu.

Proste chybi informace, o vymyvani mozku na nedobrovolnicich z rad americke verejnosti. O tehle hruzach by se mluvit melo, protoze jine hruzy se dnes obhajuji stejnymi argumenty, akorat tentokrat ne kvuli paranoie ze Sovetskeho svazu jako za studene valky ale kvuli Islamu.

Dokonce prezident Eisenhower ve sve reci narodu tusim pred ostoupenim varoval pred narustajicim vlivu vojensko-prumysloveho komplexu (presne tento termin pouzil) a vybizel obcany k ochrane jejich svobod pro utlakem ze strany statu. To je jeho historicka rec, nechtelo se mi verit, ze by neco takoveho rekl, ale muzete shlednout i videozaznam, je to i na oficialnich strankach na internetu.

Ale moc velkou reakci nesklidil. Kazdopadne to ze pred necim takovym varoval sam prezident znamena, ze vojensko-prumyslovy komplex byl skutecny fenomen.. a to uz tehdy pred pul stoleti. Dnes kdo rekne vojensko prumyslovy komplex tak je povazovan za levicaka, antiamericana, ale byl Eisenhower antiamerican?

O hruzach tehle klik uvnitr vlady a jinych statnich mistech by se melo mluvit, protoze v teto optice, pak muzeme vnimat to co nam tvrdi dnes. Vzdy jsou to lzi a vzdy se nakonec prokazalo, ze jsou to lzi.. i medialne, ale proc na to musime cekat 30 , 50 let? O projektu Northwoods jsme se dozvedeli az po 40ti letech. Ale dnes v dobe internetu uz vime ze Irak nemel zbrane hromadneho niceni, vime ze Saddam nemel s AL Kaidou a 11. zari nic spolecneho . No ale oficialni pravda se prizpusobuje.. bud tvrdi, ze to vlastne neni dulezity, protoze to byla stejne bestie, kterou bylo dobry odstranit, anebo ze napr. ty zbrane hromadneho niceni odvezli ze zeme nebo nekam zahrabali v pisku. Na svou obhajobu by Bush a spol mohli ukazat aspon ty dle jejich slov nadevsipochybnostpresvedcive dukazy, ze kterych vychazeli, ale nakonec se ukazalo, ze zdroj bylo jedine svedectvi, Irackeho exilanta, o jehoz verohodnosti tajne sluzby zcela pochybovaly, presto se Bush a spol mu rozhodli verit, nekomu komu odbornici neverili, jejich vlastni odbornici. exilantovi, ktery by rekl cokoliv, aby mohl z Iraku utect, zadne dukazy zpravodajskych sluzeb, nic konkretniho. jedno jedine tvrzeni naprosto neverohodne osoby.

Je to tak uplne ujete, ze se snad ani neda prokazat, ze vedome lhali, protoze to je takova hloupost, ze proste si muzeme rict, ze to proste podcenili nebo v zapalu veci, ale zarazejici je ze vlastne to nikoho uz nezajima. Uz je to uplne jedno, oficialne uz to nevrdi a tvrdi se zas neco jinyho o Iranu pro zmenu.

Kazdopadne kdyz uz ne lez, tak ponaucenim by mohlo byt, ze to alespon znamena, ze informace techto lidi nemaji velkou vahu. Nicmene u skutecnych lzi byli tito lide (Bush, Rumsfeld,Riceova,...) pristizeni opakovane. Treba kdyz tvrdili "tohle jsem nerekl", tak mate videozaznam, kde on presne tohle rika.. To jim i casto v mediich ten zaznam pustili a kdyz vidite pak ty jejich chabe reakce, jak vubec nedokazou na to odpovedet, jak se vidi na videozaznamu jak rika neco, co prave tvrdil, ze nikdy nerekl. Zacne se kroutit a zase to zamazavat, na to jsou politici mistri.

Cili lzou a uplne podivne pracujou s informacemi prinejmensim... verit jim s Iranem?

Oni jsou ti, kteri to 11. zari kompletne zvorali, nevyuzili masivni informace, ze vsech stran, ze se chysta utok, a najednou si dupnou ze potrebuji vetsi pravomoce, aby meli informace o kazdem z nas, pritom teroristu nechavaji prejit hranice, je pod dozorem tajnych sluzeb, maji stenice i vjeho aute a pritom ho stejne nechaji chodit si kam chce a nakonec ten utok provest. Naopak jeste vyhrozuji vyhazovem agentum FBI, ze maji nechat Al Kaidu na pokoji. Dodavam, ze prakticky vsechny fakticke udaje, co tu uvadim, jsou dohledatelne v samotnych mediich. Jen to jsou ojedinele clanky, nejsou to ty informace, ktere se objevuji denne na prvnich strankach. Tyhle se objevi jednou, klidne i na prvni strance, ale zpravidla jen jednoho media, klidne i mainstreamoveho, klidne i toho nejsledovanejsiho anebo jednech , dvou, tri z novin , ale svetove agentury to neprevezmou, malokdy..to jsou pak ty afery, ktere se medializuji.. jako napriklad ty tajne veznice. Pravdou totiz je, ze ono se to vubec nedari utajit, neustale utikaji nove informace, dokonce i jejich vlastni lidi je zrazuji ale tezko poznat, jestli nejde jen o rizeni skod. Totiz takove otoceni nekoho, kdo prizna a zmedializuje nejakou zalezitost. Jednu ze stovek veci, takze se tak vytvari dojem, ze spravedlnost funguje ale dabel vam rekne nejakou pravdu a vytvori ve vas dojem, ze uz vite vsechno. Pak muzete mit dojem, ze media funguji, ale tyto paranoidni clanky v mediich je mozne sledovat prakticky denne.

 

Autor: Jiří Míka | pátek 7.3.2008 13:23 | karma článku: 16,20 | přečteno: 2175x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!