Co má společného komise pro 11. září 2001 a Condova komise pro UFO?

5. 01. 2008 9:35:37
Obě tyto komise vydaly zprávy, které měly rozhodující vliv pro budoucí přístup k dané problematice. Zpráva komise pro 11. září (překvapivě) neodhalila žádné spiknutí a došla k závěru, že chyba byla v nedostatečných pravomocích a roztříštěnosti státního aparátu, tedy pouze potvrdila potřebu vzniku Ministerstva vnitřní bezpečnosti (Homeland security),nového centralizovaného molochu, z jehož rozpočtu si nechávají agenti CIA vozit limuzínami prostitutky - vygooglujte si "hookergate". A vědecká zpráva Condonovy komise z roku 1968 všem ujasnila, že veškerá UFO lze vysvětlit pozemštinou.Žádná záhada, rozejděte se.
Pozor vysoký výskyt UFO, věnujte pozornost řízení!
Pozor vysoký výskyt UFO, věnujte pozornost řízení!

Přesto podíváme-li se na práce těchto obou komisí podrobněji, nalézáme značné rozpory oproti jednoznačnosti s jakou byl obsah těchto zpráv prezentován v masmédiích. U obou se zdá, že jejich cílem bylo na objednávku pouze potvrdit původní předpoklad.

Condova komise měla dokonce interně tzv. "Trick" memorandum vloženém ve spisu "AF (Air Force) Contract and Background.", které obsahovalo tento text, který dává zapravdu kritice této komise z podjatosti od samotného začátku:

"Naše studie bude prováděná výlučně těmi, kteří nevěří (v angl. non-believers), kteří sice nebudou schopni prokázat záporný výsledek, ale budou schopni dodat dojem vzbuzující šíři důkazů, že tato pozorování se nezakládají na skutečnosti. Trik dle mého bude vězet v tom, že veřejnosti budeme tento projekt prezentovat tak, aby působil jako naprosto objektivní studie, a zároveň se pro vědeckou komunitu jevila být vytvořena skupinou nevěřících, kteří se snaží být maximálně objektivní, ale mající nulová očekávání, že najdou létající talíř." (Wikipedia, Trick memo )

Nebylo by jednodušší než výmýšlet nějaké triky, být prostě objektivní (ne jen jako) a snažit se najít pravdu? Co si myslet o studii, která u samotného počátku popisuje cestu, jak dospět k předem stanovenému závěru?

Mnozí samotní členové této komise nepodporovali její závěry, někteří rezignovali na protest proti způsobu, jakým je studie řízena. Edward Condon, který studii vedl se vůbec netajil svojí předpojatostí a už před začátkem studie se na jedné tiskové konferenci nechal slyšet, že UFO jsou nesmysly. Neprováděl žádný výzkum v terénu a na jedné z prezentací usnul. Závěr této studie, který psal Edward Condon, tvrdil, že nebylo nalezeno nic, co by nebylo vysvětlitelné, přesto přes 50% případů, kterými se studie zaobírala, bylo vysvětlení klasifikováno jako "neznámé". Mezi to mohly patřit podvody, ale některé případy připadaly samotným členům komise jako velmi záhadné, nicméně o žádných z těchto případů se Condon ve svém závěru nezmínil. Pro některé případy byla zase uvedena vysvětlení, která nebyla ničím vědecky podložena a šlo tedy pouze o jakési odhady.

Pojďme si něco říct o kriticích této Condonovy studie. Nejhlasitějším byl dr. James E. McDonald (wikipedie ), atmosferický fyzik. Jeho kredit byl významný. Byl šéfem Institutu atmosferické fyziky a mimojiné členem Akademie věd.

V dopise adresovaném OSN píše:

"V příloze naleznete kopii prohlášení, které jsem odeslal 7. června na Group of the Outer Space Affairs. Krátce shrnuje důvody, kvůli kterým jsem vyzval Spojené Národy, aby podnikly okamžitou akci v souvislosti s problémem UFO. Tento problém je problémem velmi rozsáhlým, a proto stručné shrnutí tohoto typu může poskytnout pouze velmi stručný náčrt zjevné povahy problému UFO a možných vědeckých metod jakými ho zkoumat. Věřím, že vážná a solidní snaha ze strany Spojených Národů sbírat o tomto problému informace a podnícení okamžité pozornosti vědecké komunity ze strany všech členských národů by byl významný krok k odstranění této "pokličky zesměšňování", která pro teď stojí naproti silné váze publikací o mnohých pozorování UFO. Spojené Národy by mohly a měly ve snaze zvýšení zájmu vědeckého světa podniknout i mnoho jiných kroků.

Jak jsem naznačil ve svém zde přiloženém prohlášení pro Group of the Outer Space Affairs, domnívám se, že je nutné vzít v úvahu možnost, že tyto podivné objekty představují nějaký druh mimozemských sond. Než jsem podnikl osobní výzkum v této oblasti, byl jsem ochotný přijmout tento předpoklad jako možnost. Po roce intenzivního výzkumu jsem nucen ji stále považovat za pouhou možnost, ale musím zdůraznit, že můj výzkum mě silně tlačí k přijetí, že tento předpoklad je alespoň pro teď jediný přijatelný, pokud uvážíme naprosto ohromné množství pozorování při nízké výšce a na krátkou vzdálenost, které jsou nyní zaznamenávána po celém světě, a které se týkají objektů, které mají vzhled strojů."

Dr. McDonald byl také kritiky armádního výzkumu Blue book poté co měl možnost se dostat k jeho interním spisům během svého kontraktu s armádním Office of naval research na výzkumu UFO. Zjistil, že politikou Blue book bylo zvěřejňovat pouze ty případy, pro které byly schopni nalézt vysvětlení. Všechny nevysvětlitelné případy byly klasifikovány jako tajné. Kritizoval za to také kolegu dr. Allana Hynka, jediného vědce, který byl armádou najat pro Blue book, za to že to veřejnosti zatajil. Allan Hynek se později také stal hlučným kritikem jak výzkumu Blue book tak Condonovy zprávy. Byl také autorem známého klasifikačního systému setkání 1. až 5tého stupně a konzultantem pro Spielbergův film Blízká setkání třetího druhu. Postava francouzského vědce ve filmu představovala Allana Hynka.

Takže tu máme komisi, jejíž předseda je zaujatý a v závěru komise ignoruje poznatky jejich samotných členů, nicméně zpráva této komise se stala dodnes odkazovaným důkazem, že se vědecká komunita "shodla", že téma UFO nemá význam zkoumat.

Co se dělo mezitím? Na americké základně jaderných balistických střel byly v roce 1967 viděny nějaké podivné barevně zářící objekty. Robert Salas, velitel základny, vyslechl vyděšený telefonát od ochranky, že se nějaký červeně zářící talířovitý objekt vznáší nad hlavní bránou. Po chvíli se stalo něco ještě zvláštnějšího - několik jaderných hlavic bylo náhle bez zjevného důvodu vyřazeno z provozu - indikátory hlásily status "No-Go". K tomu došlo zároveň na několika různých od sebe vzdálených zařízeních, které jsou mezi sebou zcela nezávislé. Tento incident se opakoval na několika dalších základnách jaderných hlavic. Jinými slovy, kdyby v té chvíli došlo k jaderné válce, tak by jaderné střely tohto místa nemohly být vypáleny. O 20 hodin později na jiné 20 mil vzdálené základně Echo došlo k tomu samému - střely byly vyřazeny z provozu a nad základnou bylo spatřeno UFO. Dle svědectví Salase přibližně po třech hodinách se střely zničehonic opět vrátily do zapnutého stavu - bez jakýchkoliv oprav.

Panují dogmata, že o UFO zpravidla vypovídají nevěrohodní svědkové pravděpodobně duševně narušení, ale je možné shodit ze stolu svědectví lidí, kterým důvěřujeme natolik, že jsou v jejich rukou jaderné střely? Robert Salas je jedním ze stovek osob, které v roce 2001 stanuly v tiskové místnosti Bílého domu a byli ochotni svá svědectví dosvěčit pod přísahou Senátu USA spolu s požadavkem pro znovuotevření vyšetřování UFO. Naposledy došlo ke kongresionálnímu slyšení ve věci UFO v roce 1968 a celá věc byla zastavena na základě zprávy Condovy komise.

Letos jste se v médiích mohli dočíst o opakování tohoto požadavku od dalších armádních a jiných oficiální představitelů ze sedmi různých zemí (více zde: zpravy.idnes.cz). Jedním z těchto osob byl Fife Symington, guvernér Arizony, což je velmi zajímavé, protože to byl právě Fife Symington, který shodil ze stolu a tehdy na tiskové konferenci naprosto zesměšnil masová pozorování UFO nad Phoenixem v Arizoně v roce 1997. Tehdy to byla žhavá věc v médiích, protože to vidělo tisíce lidí. Mnoho lidí už bylo v ulicích koukalo na hvězdy, protože ve stejný čas byl k viděn přelet komety Hale-bopp. UFO zachytily i kamery místní televize. Fife Symington pak na tlak veřejnosti uspořádal tiskovou konferenci, kde prohlásil "Přišel jsem na příčinu. Rád bych do místnosti pozval viníka." a do místnosti k řečnickému pultu přišel člověk s maskou mimozemšťana a Symington k tomu dodal "Tím jsem chtěl ukázat, jak moc tohle berete vážně". Mnoho lidí to tehdy urazilo a přitom dnes Fife Symington, dnes už bývalý guvernér, říká, že to UFO viděl také a že to tehdy zapřel a zesměšnil, protože se bál, aby nevystrašil veřejnost. Ty důvody samozřejmě mohly být jiné, ale toto je důvod, který uvedl. Více viz článek MSNBC. Jinak oficiální vysvětlení bylo, že šlo o armádní světlice.

Takže je to skutečně pravda? Lítají tu? Vyřazení jaderných zařízení může být dobře znamení - poselství, že ať se to tu na Zemi zvrhne jakkoliv, tak k jaderné válce nemusí dojít, protože jsou tu jiní, kteří jsou schopni je mrknutím oka vyřadit z provozu. Mimochodem toto vyžazení jaderných střel bylo následně předmětem technické kontroly, která neodhalila žádný technický problém.

Takže co to všechno znamená? Že nám tu lítají mimozemšťani? Možná vám tu chybí ono porovnání s komisí pro 11. září. Inu samotní spolupředsedové Thomas Kean a Lee Hamilton tvrdí, že tato komise byla předurčena k neúspěchu. Více podrobností se dočtete na samotné stránce wikipedie - 9/11 komise. Například slavná závěrečná zpráva této komise tvrdila, že o Mohamedovi Attovi se před 11. zářím vůbec nevědělo. A to přestože tato komise byla informována o operaci Able Danger, která měla Mohameda Attu předmětem sledování celé měsíce předtím. Informace z operace Able Danger si do zprávy komise vůbec nenašly cestu. Proč? Toto jsou slova senátora Curta Weldona 11. listopadu 2005 na půdě kongresu, který na Able Danger upozorňoval v médiích a všichni ho ignorovali:

"Nejsem konspirační teoretik, ale něco je tu hrozně špatně, pane předsedo. Děje se tu něco nehorázného. Toto není žádné druhořadé vloupání. Jde tu o zatajování informacích vedoucí ke ztrátě 3000 životů, což změnilo směr dějin, vedlo k invazi do Iráku a Afghánistánu..."

Zde je Curt Weldon hovořící o zatajování Able Danger na CNN .

Zpráva komise 11. září měla prokázat, že je potřeba reorganizovat tajné služby a zavést Homeland security, přitom to nebyl problém nedostatku informací - přes všechna zahraniční varování byla v americe i vnitrostátně celá operace útoku 11. září sledována a nechávána projít. Al Kaida byla pod magickou ochranou. Vyšetřovatelům FBI bylo vyhrožováno vyhazovem, pokud se tyto lidi pokusí zatknout. Nepřímé důkazy se pouze kupí, ale nic co by bylo předmětem komise pro 11. září.

Ale nejen útok na WTC, u případu teroristického útoku v Londýnu jakoby se vše opakovalo. Vůdce útoku byl pod magickou ochranou.. mohl přecházet hranice, byl odposloucháván, měl štěnice v autě, ale protože to byl informátor MI5 , britské tajné služby, tak byl necháván být. Momentálně nemůžu najít video, kde o tom hovoří jistý protiteroristický vyšetřovatel v televizi spolu s reakcemi moderátora "Cože? Jak je to možné? Počkejte počkejte cože? Ani tehdy ho nezatkli?". V jiném článku (tušim London independent) se píše, že měl štěnice v autě. Faktem je, že když se podíváte na většinu těchto medializován teroritických případů, tak ten kdo celou věc vedl, byl informátor. Jako v případě těch kluků, co chtěli vyhodit do vzduchu Sears Tower, se ukázalo, že ten kdo přišel s tímto nápadem vyhazovat věci do vzduchu a konkrétně Sears Tower byl informátor FBI. Kde končí vyšetřování zločinu a začíná jeho vytváření? Byrokratické rozstříštění a různé úrovně k přístupu k informacím mohou umožňovat, že jisté zločinecké kliky mohou vyšetřování terorismu otočit ve vytváření terorismu, aniž by se na to přišlo.

Možná někomu připadá tragicky trefné dávat do souvislosti spiklenecké teorie o 11. září s UFO v tom smyslu, že obojí patří do sféry fantasmagorií dobrých leda pro Akta X. Ale možná skutečně žijeme ve světě, který je mnohem zvláštnější, než jsme kdy věřili. Hitler v Mein Kampfu napsal, že lidé snadněji uvěří větším lžím než malým, protože mají problém uvěřit, že by někdo mohl tak kolosálně lhát (wiki ).

Autor: Jiří Míka | sobota 5.1.2008 9:35 | karma článku: 16.70 | přečteno: 2283x

Další články blogera

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 643 | Diskuse

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma článku: 20.40 | Přečteno: 438 | Diskuse

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 1060 | Diskuse

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma článku: 19.14 | Přečteno: 377 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.23 | Přečteno: 596 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2077 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.81 | Přečteno: 294 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.33 | Přečteno: 210 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 276 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...