Obamův car: infiltrujme konspirační teoretiky

1. 02. 2010 16:30:17
Tvrdíte, že sluneční světlo je zdraví prospěšné? Nebo popíráte oteplování? V posledních dnech sice i v ČR byla teplota -28 stupňů Celsia, ale dávejte si pozor, abyste nepopřeli, že zažíváme nejteplejší období v historii vesmíru. Nikdy nevíte, kdo poslouchá. Může to být váš blízký přítel, který vás napráší za trestný čin "nemocného myšlení", nemoci šílených teorií.

Cass Sunstein, vědec týmu prezidenta Baracka Obamy, jako šéf amerického Úřadu pro zaležitosti informací a regulace, ve své studii univerzity Harvard publikované v roce 2008 navrhuje na vás za tato tvrzení nasadit agenty a dokonce vás za taková tvrzení trestat pokutami nebo vězením. Jeho primárním doporučením je infiltrace pomocí agentů, a to jak na internetu (v diskuzích, chatech, blogy apod.), tak i fyzickými agenty "v terénu". Navrhuje, aby agenti různými metodami infiltrací tyto skupiny zdiskreditovali tím, že budou jejich jménem šířit dezinformace nebo páchat nějakou zločinnost(!). Také navrhoval, aby měla zvířata právo se soudit s lidmi (FOX News) a zrušit druhý dodatek americké ústavy, ale o tom snad někdy jindy. Je zarážející, že Sunstein, který sám evidentně trpí nějakou duševní poruchou, získal tak významný post, kde má reálně vysoký vliv na politiku administrativy Baracka Obamy a chodu státu, a dokonce má být nominován do amerického Nejvyššího soudu.

Přitom jeho návrhy odporují americkému zákonu, který zakazuje používat propagandu na vlastních občanech.

Nevěříte? Zmíněná akademická studie je veřejně k dispozici zde. Byla publikována v lednu 2008 dvojicí autorů Cass Sunstein a Adrian Vermeule. Oba učí na Harvardu právo. A Sunstein má významný post vědeckého poradce prezidenta Baracka Obamy, a tak se významně podílí na činnosti Obamovy administrativy spolu s ostatními poradci prezidenta Obamy. Tyto poradce si asi můžeme lépe představit jako zlomyslné rádce králů z četných českých pohádek - manipulujících hloupým králem. Barack Obama neměl dostat Nobelovu cenu za mír ale Oskara za úžasný výkon ve službě lidu.

Pan Sunstein je také autorem myšlenky, o které pojednává článek iDNES.cz, na který jsem dnes náhodou natrefil (zdá se být opravdu čelní osobou) : http://technet.idnes.cz/dodrzte-sva-predsevzeti-jinak-vase-penize-shrabne-bush-vsadte-se-phl-/sw_internet.asp?c=A100120_165932_sw_internet_pka

Ministerstvo pravdy

Co tito dva vědci ve své studii navrhují je prostá i vychytrale komplikovaně-jednoduchá technika, jak je například těmito agenty psaním komentářů k článkům možné vytvářet virtuální skutečnosti a přidruženost k určité názorové skupině, a jejich jménem pak šířit kupříkladu nějaké nepravdivé informace (dezinformace - nejčastějí rafinovaný mix pravdy a lží), a tak odhalením ("HOAX!") celou skupinu zdiskreditovat nebo jinými způsoby systematicky morálně rozdeptávat i samotné konspirační teoretiky dané infiltrované "skupiny". V této studii Sunstein vysvětluje, jak by tak díky agentovi bylo možné docílit efektu na způsob kognitivní dizonance (vnitřního tlaku z rozporu vedoucího ke změně názoru). Co se týče našich názorů, i malá trhlina v teorii může opravdu působit znepokojivým způsobem, a vzniklý tlak v hlavě z rozporu vlastních přesvědčení, trhlinách v pravdivost světonázoru, vést ke změně názoru - rozkladu soudržnosti a vnitřním sporům ale zejména také diskreditaci v očích ostatních lidí (zbytku veřejnosti - aby se k nim nepřidávali).

Pár citací ze Sunsteinovy studie o konspiračních teoriích:

"Government agents (and their allies) might enter chat rooms, online social networks, or even real-space groups and attempt to undermine percolating conspiracy theories by raising doubts about their factual premises, causal logic or implications for political action."

"government can supply these independent experts with information and perhaps prod them into action from behind the scenes,"

"might ensure that credible independent experts offer the rebuttal, rather than government officials themselves. There is a tradeoff between credibility and control, however. The price of credibility is that government cannot be seen to control the independent experts."

http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1084585

Ovšem celá tato myšlenka infiltrace konspiračních teoretiků pomocí agentů (na internetu nebo v reálu, ve fyzickém světě) je sama o sobě konspirací. Nicméně Sunstein a spoluautor Adrian Vermeule, ve své práci tvrdí, že s konspiračními teoretiky nemá smysl se bavit, protože cituji "by ochota institucí s konspiračními teoretiky diskutovat" vedla k posílení domněnky, že na té konspirační teorii něco je. To mi připadá poměrně jako dost silně selská úvaha na akademickou studii, ale budiž.

Nicméně "s konspiračními teoretiky se nediskutuje" se jeví jako jedna z hlavních myšlenek Sunsteinovi práce, a kolem ní jsou umotány návrhy adresované státu, jakými možnými způsoby by stát mohl konspirační teoretiky potírat:

1) Konspirační teorie zakázat

2) Uvalit na konspirační teorie nějakou formu zdanění/pokut,...

"We can readily imagine a series of possible responses. (1) Government might ban conspiracy theorizing. (2) Government might impose some kind of tax, financial or otherwise, on those who disseminate such theories."

3) Infiltrovat konspirační teoretiky pomocí agentů (internetová infiltrace je v Sunsteinově studii považována za bezpečnější s ohledem na případné odhalení identity agenta, a tedy možné škody na reputaci vlády)

Podotýkám, že to jsou skoro doslovné citace ze Sunsteinovy práce, která celý tento koncept infiltrace podrobně rozebírá a je asi vrcholem paranoii narazit na takovou studii. Nevím ale, kdo je paranoidnější? Člověk, který věří, že ohromná prospěšnost slunečního svitu na zdraví je všeobecně uznávaný fakt, anebo ten kdo by ze státních peněz financoval agenty, kteří se budou na internetu vydávat za virtuální osoby (jeden člověk může na internetu vytvářet i dojem konverzace dvou nezávislých osob) nebo přímo vysílat agenty, kteří se o to postarají osobně? Namísto toho, aby vůbec připustili možnost diskuze. Ta by údajně ale jen utvrzovala konspirační teoretiky "že na tom něco je".

Sunstein v tomto akademickém dokumentu totiž tvrdí, že ochota diskutovat by vytvořila dojem vážnosti, pokud by instituce byly ochotné konspirační teorie aktivně vyvracet, a že by to "stejně konspirační teoretiky nepřesvědčilo".

Pravda = lež

Winston pracuje na Ministerstvu pravdy, které spravuje informace, zábavu, školství a umění. Jeho prací je "opravovat" tiskoviny. Věděl, že je to falšování, ale takový výrok by ho jistě uvrhl do tenat Ideoplocie. Dostával příkazy a ty také plnil - potrubní poštou dostal zprávu, co má například v rok starých Timesech změnit a Winston, používaje důvtipu, tak učinil. Byl si ale vědom, že není pravověrný tak, jak jeho kolegové. On měl narozdíl od nich zdravý rozum, správně pracující mozek; viděl a pamatoval si, že se něco stalo, a tak to jednou provždy bylo a nemohlo být jinak. Nevěřil v to, že něco se může odestát, že je minulost změnitelná. Uvědomoval si také, že "toto" jsou "kacířské" myšlenky a že za ně mu hrozí trest. To bylo pro Stranu příznačné - na prvním místě chtěla ovládnout myšlení člověka, tím pak bude zabráněno nežádoucím činům. Strana byla druhým nejdůležitějším orgánem v Oceánii, hned po Velkém bratrovi.

Zdroj: http://navlnachliteratury.kvalitne.cz/knizky/orwell-1984.php, recenze knihy G. Orwella - "1984", zfilmováno (zde je film "1984" online s českými titulky)

Sunstein: Příliš odlišné názory jsou nebezpečné. Lidstvo je příliš impotentní, a tak musí být chováno manipulací.

Druhým nejsilnějším argumentem pana Sunsteina je, že tyto teorie (např. že sluneční svit je zdraví prospěšný vitamínem D a "globální oteplování" je pseudověda - explicitně v této studii zmíněné příklady konspiračích teorií) jsou něčím velmi nebezpečným, a že jde o formu extrémismu, který je dle jeho názoru formou psychické choroby a může vést (a povede) k terorismu nebo k jiným pro společnost potenciálně velmi nebezpečným jevům "takového typu myšlení", "lidí, kteří takové myšlenky šíří".

Odkdy je vychvalování slunečního svitu nebo popírání pohádkových tvrzení o člověkem způsobených změnách klimatu (viz. video výše) terorismem/extrémismem/napomáháním terorismu, jak naznačuje tento behaviorální právník, vědec na kolečkách? Údajně jsou taková podezřívající tvrzení nejen smyšlená ale i velmi "nebezpečná", a vedou ke ztrátě důvěry ve státní instituce a vystavují stát hrozbě "nepříteli".

Cass Sunstein v přednášce na univerzitě také tvrdí, že "zvířata (jako je pes nebo kůň) ... jsou racionálnější (a přizpůsobivější) než lidské dítě staré den, měsíc nebo i rok".

Je to vědec nebo blbec?!? Podobná proti-lidská ideologie je i v publikacích Římského klubu (The Club of Rome) hovořících o nutnosti lidstvo chovat ze všech zvířat nejpřísněji, jakoby lidstvo byla rakovina (jak řekl agent Šmíd svázanému Morpheusovi, Laurence Fishburne, za jak podřadné a hloupé vnímají lidstvo vládci matrixu - jako vir, nemoc).

Pobyt na sluníčku není prospěšný zdraví? Je to jen bláznivá konspirační teorie o vitamínu D?

Ve skutečnosti to není žádná konspirační teorie a stačí zadat do Googlu dotaz "vitamin D sluneční svit" a ověřit si, že sluneční svit je evidentně zásadní přirozený zdroj vitamínu D důležitého pro naše zdraví, který prospívá v předcházení stárnutí, rakovině, roztroušené skleróze, srdečním chorobám a obecně posiluje imunitu. ( viz. článek http://zdravi.centrum.cz/zivotni-styl/2009/7/10/clanky/dejme-slunci-sanci/ nebo jakýkoliv jiný z mnoha )

Z prvních výsledků dotazu na Googlu během několika sekund nalezneme kupříkladu následující:

http://www.google.cz/search?q=vitamin+D+slune%C4%8Dn%C3%AD+svit&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t

Pro většinu lidí je hlavním zdrojem vitamínu D pobyt na slunci. Pokud je pleť vystavena UV záření, dochází k přeměně prekurzoru vitamínu na vitamín D. V zimním období s nedostatkem slunečního svitu čerpáme ze zásob, nahromaděných v létě, a také z potravy.

Potrava je druhotným zdrojem vitamínu D, protože pouze některé potraviny jej obsahují dostatečné množství. Nejbohatším zdrojem jsou tučné ryby, mléčné výrobky a fortifikované margaríny. Příjem vitamínu D je však obecně hluboko pod doporučovanou dávkou. Nedostatek vitamínu D je vážným zdravotním problémem u velkých evropských populací. Jedná se o lidi, kteří se ze sociálních nebo náboženských důvodů (způsob odívání, snížená pohyblivost) nedostatečně vystavují slunečnímu záření.

Dlouhodobým cílem projektu Dr. Brotové je zvýšení příjmu vitamínu D v celé evropské populaci. Řešitelé hledají především odpověď na otázku, zda lze fortifikaci potravin vitamínem D považovat za účinnou a proveditelnou strategii na překonání nedostatku tohoto vitamínu u velkých skupin evropské populace. Stanoví také optimální úroveň fortifikace. V rámci projektu je také vyvíjen chléb obohacený vitamínem D.

flairflow4.vscht.cz/CG45.doc

Osel.cz píše:


Již dlouhou dobu se ví, že Afroameričané v USA jsou k TBC více náchylní a také to,že to nějak souvisí s vitamínem D. Známo je také, že inaktivní forma tohoto vitamínu vzniká z provitamínu v kůži působením UV záření. O jeden z prvních objevů v tomto směru se zasloužil N. R. Finsen, který zjistil, že sluneční svit má příznivý vliv na zdravotní stav pacientů s kožní formou tuberkulózy. Finsen za něj v roce 1903 obdržel Nobelovu cenu.

...

... Afroameričané mají v krevním séru výrazně nižší hladinu vitamínu D a trpí tuberkulózou 8x častěji, než obyvatelé USA se světlejší pletí. Nové poznatky funkce vitamínu D naznačují, že důvodem je právě jejich vysoká hladina kožního pigmentu, který absorbuje většinu UV záření a snižuje tak produkci tohoto vitamínu. Při pokusech s infekcí in vitro byla v jejich séru zjištěna o 63% nižší hladina antimikrobiálního katelicidinu. Po dodání vitamínu D, však koncentrace tohoto přirozeného antimikrobiálního peptidu výrazně vzrostla.

http://www.osel.cz/index.php?clanek=1730

A ikdyby to nebyl prokázaný vědecký fakt, kdo má tu drzost mi bránit něco takového říct??? Svoboda slova už opravdu končí? *

Sbohem rozume

Zatím je blahodárnost slunečního světla uznávaným faktem, ale to se může změnit. Pálením knih, vězněním vědců a každého, kdo bude odporovat.

Zjevně nám Sunstein a podobní pravověrní chtějí namluvit, že některé věci není možné říkat, i pokud nejde ani o žádné kontroverzní tvrzení. Například zakázat lidem tvrdit, že nebe je modré, přestože by lidé byli venku schopni oblohu při pohledu vzhůru modrou vidět. Jakoby nebylo důležité, co konkrétně tvrdí, ale aby to neodporovalo státu, i pokud by to byl zákaz smíchu nebo nutnost věřit, že 1+1=5. Nemyslím to jako nadsázku, protože při dostatečném otupení schopnosti myslet sám za sebe je spolu s užitím psychologické manipulace možné člověka opravdu zbavit schopnosti myslet kompletně a naučit pouze ve škole memorovat teorie jako dogmata, aby byli schopni pracovat nebo se stát šílenými vědci typu Cass Sunstein. Svého času se věřilo, že je Země placatá, a svět i tak fungoval.

Zákaz tvrdit, že je obloha modrá, by zřejmě nezpůsobil povyk, protože jde o psychologický zkrat, když člověk může modrou oblohu vidět na vlastní oči. Raději by věřil autoritám než tomu, že by mohly autority tak kolosálně lhát. Ale mysl veřejnosti by k tomu musela být předem během let vytvarována k tak těžko uvěřitelné lži o barvě oblohy. Pokud by nám zítra zakázali tvrdit, že je nebe modré a tráva zelená, pak by nám bylo jasné, že jsme svědky nástupu totalitního režimu. Vmanipulovat nás do toho tak ne.

Kdo ovládá informace, ovládá vše

Strana prohlásila, že Oceánie nikdy nebyla spojencem Eurasie. On, Winston Smith, věděl, že Oceánie byla spojencem Eurasie ještě před pouhými čtyřmi lety. Ale odkud tato znalost pramenila? Jen z jeho vlastního vědomí, které i tak musí být brzy zničeno. A jestliže všichni ostatní přijímají lež, kterou Strana předkládá – jestliže všechny záznamy opakují stejnou povídačku – pak lež přešla do historie a stala se pravdou. „Kdo ovládá minulost,“ znělo heslo Strany, „ovládá budoucnost: kdo ovládá přítomnost, ovládá minulost“. A přece minulost, svou povahou změnitelná, nikdy změněna nebyla. Všechno, co je pravda teď, je pravda odjakživa a navždycky. Je to docela prosté. Je k tomu zapotřebí jedině nekonečný sled vítězství nad vlastní pamětí. Říkali tomu „ovládání skutečnosti“; v newspeaku se tomu říkalo doublethink.
„Pohov!“ štěkla instruktorka o něco mírněji.
Winston spustil ruce podle boků a znovu pomalu naplnil plíce vzduchem. Mysl mu sklouzla do zmotaného světa doublethinku. Vědět, a přitom nevědět, uvědomovat si plnou pravdu, a přitom pronášet pečlivě vykonstruované lži, udržet současně dva názory, které se vzájemně vylučují, vědět, že jsou protikladné, a věřit v oba; používat logiku proti logice, odvrhovat morálnost, a přitom ji vyžadovat, věřit že demokracie je nemožná a že Strana je strážcem demokracie; zapomenout všechno, co je třeba zapomenout, potom to znova z paměti vylovit, když je toho zapotřebí, a zas to promptně zapomenout: a nadevšechno aplikovat týž proces na proces na proces sám. To byla nejzazší finesa: vědomě si přivodit nevědomost, a pak znovu zapomenout na akt hypnózy, který člověk právě provedl. Dokonce i jen porozumět slovu doublethink vyžadovalo podvojného myšlení použít.
Instruktorka zase zavelela pozor. „A teď zkusíme, kdo z nás se dovede dotknout prsů na nohách!“ řekla s nadšením. „Pěkně až od boků, prosím, soudruzi. Ráz – dva! Ráz – dva! ...!“

Ale je toho (bohužel) mnohem více kolem pana Sunsteina, Obamova cara...


„Doktrína spravedlnosti Nového údělu“

WND také dříve informovaly, že Sunstein zkoncipoval „Nový úděl podle prvního dodatku“ – novou „doktrínu spravedlnosti“, která obsahovala i založení diskusního stolu „bezpartijních expertů“, aby se zajistila „diverzita názorů“ na přenosových vlnách.

Sunstein přirovnal potřebu, aby vláda regulovala vysílání, k morálnímu závazku USA, který měly při zavedení nových pravidel, která postavila segregaci mimo zákon.

Sunsteinovu radikálnímu návrhu, předloženému v jeho knize z r. 1993 „Částečná ústava“, se nedostalo žádné mediální pozornosti a jen skromného přezkumu, dokud nevyšla zpráva WND.

V této knize Sunstein otevřeně upřednostňuje a prosazuje „doktrínu spravedlnosti“ politiky zrušené FCC, která požadovala, aby držitelé vysílacích licencí předkládali kontroverzní otázky veřejné důležitosti způsobem, který by vláda považovala za „vyrovnaný a vyvážený“.

Sunstein vymyslel to, co nazývá svým „Novým údělem podle prvního dodatku“, regulující vysílání v USA.

Jeho návrh, který se zaměřuje především na televizi, zahrnuje také vládní požadavek, aby „čistě komerční stanice poskytovaly finanční dotace veřejným televizím nebo komerčním stanicím, které odsouhlasí, že budou poskytovat méně ziskové, ale vysoce kvalitní programy“.

http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=10038, zdroj: WND (World Net Daily)

„Učení ti jde pomalu, Winstone,“ řekl O’Brien mírně.
„Co mám dělat?“ jektal. „Co mám dělat, abych neviděl, co mám před očima? Dvě a dvě jsou čtyři.“
„Někdy, Winstone, je to pět. A někdy tři. Někdy všechno dohromady. Naráz. Musíš se víc snažit. Vrátit se k zdravému rozumu není snadné.“


Vlivný člověk a přitom takový ma-góóór


V magazínu Foreign Policy: "The FP Top 100 Global Thinkers" je Sunstein uveden na sedmém místě nejvlivnějších lidí světa!

http://www.foreignpolicy.com/articles/2009/11/30/the_fp_top_100_global_thinkers?page=full

As head of the Office of Information and Regulatory Affairs, Sunstein is in charge of "overseeing policies relating to privacy, information quality, and statistical programs," according to the White House Web site.

http://rawstory.com/2010/01/obama-sta...

http://www.whitehouse.gov/omb/inforeg_administrator/

The Office of Information and Regulatory Affairs. The current Administrator is Cass R. Sunstein.

V překladu:

Americký Úřad pro zaležitosti informací a regulace (The Office of Information and Regulatory Affairs) je místem, kde Cass Sunstein zaujímá nejvyšší post mu přidělený rozhodnutím státu. Je jeden z Obamových carů, jeho vědeckých poradců. Dalším je J. P. Holdren, který je velmi namočen do propagování dogma "oteplování" a minulý měsíc byl po aféře úniku e-mailů grilován otázkami americkým kongresem - v tzv. aféře Climategate prokazující vědomou manipulaci s daty a rozhovory vědců o profesní likvidaci jiných vědců - odpůrců "teorie člověkem způsobených změn klimatu" (dříve známé jako "globální oteplování"). Je také autorem knihy Ecoscience, o které jsem hovořil v jednom z předchozích článků. ( více: http://mika.blog.idnes.cz/c/92616/Dogma-globalniho-oteplovani-je-nebezpecny-mytus.html )

Může být také zajímavý následující Sunsteinův článek, který jsem nicméně nečetl, protože mě jeho titulek již předem odradil, se vám přiznám.

Why We Should Celebrate Paying Taxes (Holmes & Sunstein)
http://home.uchicago.edu/~csunstei/ce...

"Proč bychom měli oslavovat placení daní" od autorů Sunstein a Holmes.

Proč bychom neměli oslavovat platit 60% z naší výplaty státu na daních? Skrze superhrubou mzdu se stal systém daní ještě virtuálnějším okrádáním, kde je to celkových přibližně 50-60% z výplaty. Velmi mě ta míra zarazila, když si posčítáte odvody podniku ze superhrubé mzdy, zdravotní a sociální pojištění a DPH. Jestli toto chce pan Sunstein oslavovat, pak asi chápu celkově jeho názory - je šílený. Realita stále více připomíná svět dr. Divnolásky.

Nemám zas tolik času si pročítat mnohastránkové traktáty harvardských právníků o tom, jak by chtěli věznit a infiltrovat konspirační teoretiky apod., protože toho je mnoho, a já chodím do práce a volný čas bych si raději užil než koukal, jak také lze "pracovat" a vydělávat i na grantech... Víte, že peníze z protikrizových finančních státních injekcí šly také jako velmi tučný grant na účes pana Michaela Manna, autora slavné hokejkové teorie globálního oteplování? (Zfalšovaného argumentu o vazbě CO2-teplota s údajným strmým stoupáním v 20. století teploty vzhůru)

Zjistilo se, že jakákoliv vstupní data by užitím jeho rovnic vytvořila graf hokejky (se stoupáním ke konci grafu).

Tedy na financování jeho podvodného výzkumu šly peníze amerických daňových poplatníků (alokované na řešení finanční krize). A pan Mann je přitom hlavní hvězdou uniklých e-mailů z Climate Research Unit, britské univerzity. Sunstein ale tvrdí, že si nemůžeme dovolit o práci Michaela Manna ani pochybovat. Veřejnost ani jiní vědci.

Více zde:

http://mika.blog.idnes.cz/c/111827/Climategate-Hackeri-zverejnili-dukaz-podvodu-v-boji-proti-klimatu.html


Až bude ovládnut samotný jazyk, ideozločin bude nemožný

Chápeš, že jediným cílem newspeaku je zúžit rozsah myšlení? Nakonec dosáhneme toho, že ideozločin bude doslova nemožný, protože nebudou prostředky, kterými by se dal vyjádřit. Každý potřebný význam bude přesně definován a jehož vedlejší významy budou vymazány a zapomenuty. V Jedenáctém vydání už od toho nejsme daleko. Ale ten proces bude pokračovat ještě dlouho po tom, až ty i já budeme mrtví. Každým rokem bude méně a méně slov a rozsah vědomí se vždy o něco zmenší. Jistě ani teď neexistuje žádný důvod ani omluva pro páchání ideozločinů. Všechno je otázka sebekázně a ovládání skutečnosti. Ale nakonec ani to nebude třeba. Revoluce bude dovršená, až bude jazyk dokonalý. Newspeak je Angsoc a Angsoc je newspeak,“ dodal s jakýmsi tajuplným uspokojením. „Napadlo tě někdy, Winstone, že asi v roce 2050 nejpozději nebude na živu jediná lidská bytost schopná rozumět rozhovoru, jaký právě vedeme?“

* Pokud vám vrtá hlavou, jak souvisí sluneční svit s konspiracemi, připomenu loňskou mánii kolem prasečí chřipky a státy světa propagované vakcíny, které jsou údajně jedinou podstatnou ochranou před chřipkou. O blahodárnosti vitamínu D v souvislosti s chřipkou propagátoři vakcín nehovořili. Proto je to asi konspirační teorie vychvalovat slunce, protože šlo o spiknutí farmaceutického průmyslu, jak nyní dokonce vyšetřuje Rada Evropy.

http://zpravy.idnes.cz/pandemie-praseci-chripky-je-podvod-vyrobcu-leku-tvrdi-expert-rady-evropy-1l8-/vedatech.asp?c=A100113_101213_vedatech_taj

A velmi související článek http://dolezite.sk/Frontovi_idioti_a_fantomova_inteligencia_79.html

Omlouvám se za četné úryvky z knihy George Orwella, ale přišlo mi jako velmi trefné tuto knihu porovnat s realitou se Sunsteinem v čele. Paradoxně je jeho jméno velmi podobné jménu Emanuel Goldstein, což je jakási obdoba Bin Ladina v Orwellově knize "1984", úhlavní nepřítel Strany.

Autor: Jiří Míka | pondělí 1.2.2010 16:30 | karma článku: 29.00 | přečteno: 6637x

Další články blogera

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 642 | Diskuse

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma článku: 20.40 | Přečteno: 438 | Diskuse

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 1060 | Diskuse

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma článku: 19.14 | Přečteno: 377 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 13.15 | Přečteno: 124 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 21.18 | Přečteno: 479 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.05 | Přečteno: 226 | Diskuse

Jiří Turner

Tomáš Klus, Tomáš Halík a jiní „pomatenci“

Co intelektuál, to antisemita a nepřítel Izraele a FF UK jako líheň „hamásníků“. A pak tu máme ty naše angažované umělce, jako je Klus. Emoce, které vyvolává palestinsko-izraelský konflikt, už asi mnohým trochu zatemňují mozek.

18.3.2024 v 11:05 | Karma článku: 29.72 | Přečteno: 4875 | Diskuse

Petr Šindelář

Jurečka bez změn v zákonech a ústavě touží zvýšit zaměstnanost!

Na pomoc si vzal počítače a na výběr vzdělávacích kurzů zavedl e-shop. Nárok na dávky chce ztížit a zájem o práci na venkově naopak zvýšit. Premiér ale tvrdí, že 2 miliardy korun ve prospěch venkova nevydá a státní rozpočet...

18.3.2024 v 9:52 | Karma článku: 12.16 | Přečteno: 227 | Diskuse

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...