Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Záchrana planety především

Uniklé e-maily klimatologů rozproudily vzrušivou debatu o tom, co je vlastně pravdy na tom démonizování oxidu uhličitého (aka CO2), který umožňuje rostlinám růst a rozvoj přírody. Jsou tu totiž jiní věrohodní vědci, kteří hovoří o blahodárnosti oxidu uhličitého pro vývoj zemské flóry. Brown, člen týmu vědeckého cara Baracka Obamy pana J.P. Holdrena, v 50tých letech navrhoval vypouštět do atmosféry oxid uhličitý ve snaze napomoci rozvoji některých rostlin a stromů. Nyní je to nebezpečný plyn.

Ale není. Při pohledu na údaje o toxicitě oxidu uhličitého (CO2) zjistíme, že je daleko pod úrovní toxickou. A tu mají i vitamíny. Ve vysokých dávkách prostě může škodit evidentně cokoliv. Nicméně hladina CO2 je daleko v mezích příznivých pro život a tedy zvony apokalypsy jsou myslím předčasné :-). CO2 není náš nepřítel. Spolu s dusíkem ředí kyslík, aby byl vzduch dýchatelný. Není z pohledu (seriozní) vědy jasné, jak se přesně bude klima vyvíjet. A kdo říká, že změna klimatu musí být špatná? Studie klimatu zatím tak daleko nejsou, aby bylo možné dělat nějaké dlouhodobé předpovědi a nejsou vždy jisté ani týdenní předpovědi počasí.

Země je ohromný systém života a souvislostí, že vyjmout přírodní plyn oxid uhličitý jako jediný "problém" je jako hrát si na bohy nebo s realitou. A i se samotnými základy vědeckého přístupu, který je na skepticismu založen. Není možné schovávat si data teplot a nezpřístupnit je ostatním vědcům. Vědci z kontroverzní CRU (Climate Research Unit) při anglické univerzitě tvrdí, že jsou svázáni korporátními smlouvami o utajení.

Oxid uhličitý nám vůbec při dýchání nijak neškodí (není rakovinotvorný ani netrápí naše plíce) - co se týče dýchání čistého vzduchu je naprosto zelený a součastí přírozeného koloběhu ekosystému.

Myslím, že jsem sice zrovna chodil na základní školu ještě v dobách komunismu, když jsme brali tuto látku, ale nezdá se mi, že by šlo o komunistickou propagandu, že oxid uhličitý je nutný pro rostliny k růstu. To si sice asi většina lidí uvědomuje, ale nějak se na to zapomíná a myšlenka oxidu uhličitého je spojována s představou smogu a znečištěného ovzduší fosilními palivy. V tomto směru ale není problémem oxid uhličitý se u toho výrazněji vyskytující. Ten se totiž vyskytuje skoro u všeho souvisejího s životem. A v tom je ten háček. Chystá se uhlíkovou daní danění života jako takového včetně dýchání?

Číná chce regulaci populace - přelidnění údajně přispívá ke "změnám klimatu"

(O oteplování se již raději nehovoří. Co je špatného na změnách klimatu? Jak můžeme vědět, která teplota je ta správná? Poručíme konečně větru, dešti?)

Čína nyní dala najevo požadavek, že smlouvu na tento týden právě probíhajícím jednání v Kodani podepíše, pokud do dohody bude začleněno tzv. řízení populace. Konkrétně byla zdůrazněna potřeba zavedení čínské politiky jednoho dítěte na rodinu globálně pro celou planetu. (Nelichotivou pravdou je, že to bylo Planned Parenthood, dceřinná organizace OSN, která tuto tvrdou politiku Číně doporučila a financovala od samotného počátku)

Tvrzení: Odhalené e-maily nejsou důležité, protože CRU je jen jedna z mnoha vědeckých institucí "potvrzující člověkem způsobené změny klimatu"

Že jsou jejich tvrzení potvrzována i jinými vědci je sice zajímavé a rozhodně zajímavé rovněž na prozkoumání, zda alespoň oni budou ochotni diskutovat. Instituce CRU je hlavně ústředním zdrojem prakticky všech vědeckých informací pro panel OSN a tyto e-maily navíc kompromitují nejen instituci CRU. Takže není možné tvrdit, že CRU jsou nepodstatní ani, že jde pouze o obsahy mailů odeslaných z CRU.  V těchto e-mailech totiž figuruje mnoho důležitých lidí i v OSN a panelu IPCC a stejně tak pana J. P. Holdrena, současného vědeckého poradce pana Obamy. Je znát, že většina médií se snaží celou věc podat uhlazeně, jak jen to jde, a jsme svědky mnoha různých tradičních výmluv a spinů. (Od moralizování o hackingu apod. až po tvrzení, že ty e-maily nejsou autentické, i když sám šéf CRU potvrdil, že jsou to opravdu jejich e-maily.)

Současný šéf Hnutí duha k úniku e-mailu řekl, že se e-maily ani netýkaly prognóz vývoje teploty, a že šlo jen o nějakou zákeřnou snahu očernit tyto dobré snahy omezovat CO2.  Ale jejich prace byla hlavně právě o trendech vývoje teplot v minulosti a ten měl přeci prokazovat samotný důvod se obávat prognóz. Měl prokazovat, že člověk způsobuje přírodní apokalypsu a že lidstvo jinak čeká už jen pár desítek let života.

Geoinženýrství v plenkách ale kope

Přitom zdá se stále není jasné, jestli se otepluje nebo naopak ochlazuje. Tedy to základní, pokud se uměle chceme snažit snižovat teplotu geoinženýrstvím. "My ti pomůžeme, přírodo. Určitě ti vadí tyto staré stromy, které již tolik nepohlcují oxid uhličitý. Pojďme kácet staré stromy a nenechávejme je zetlít. Tlející stromy jsou určitě v lese k ničemu. Zakopávejme stromy hluboko pod zem, abysme vrátili ukradený uhlík."

Nevěříte? To nebyla ironie. K tomuto došli vědci a myšlenka zakopávat staré stromy pod zem je seriozně diskutována, i když je zcela nesmyslná. Jak to ta příroda vůbec bez nás přežila s vražedným jehličím všude kolem? :) Tohle není žádná ekologie ani zájem o přírodu. Toto je, vážení, šílenství - postavené na jednom předpokladu o oxidu uhličitém, o kterém se environmentalisté nechtějí přitom ani moc bavit a tuto hypotézu obhajovat, když ve středověku bylo tepleji než dnes a klima se mění neustále a cyklicky se mění a mění. Proč proti tomu bojovat? Budu se pak cítit víc zelený? Pomůžu tím skutečně planetě nebo mi bude muset stačit pocit, že dělám tu správnou věc?

Návrh práškovat planetu sírou (oxidem siřičitým) snad už ani nebudu komentovat. Pokud ta (spíš pouze) hypotéza o CO2 není pravda, pak nápad, že "přinejhorším" začneme práškovat kontinuálně síru do atmosféry, je přinejmenším úsměvný. V horším napřesdržku. :) Sám ten vědec v tom novinovém článku citovaný připustil, že by to změnilo barvu oblohy. A způsobilo kyselé deště, které naprosto ničí úrodu. I kdyby to byla pravda, nebylo by lepší zemřít, než si hrát na bohy s pocitem, že planetu osvobozuju stejně jako Čína osvobodila Tibet? Všechny propagandy jsou stejné a celá kauza "Globální oteplování" více připomíná film "Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu" Stanley Kubricka. A to čím dál víc.

Tento přístup více připomíná sektářství a opravdu náboženství (novodobé) než vědecký zodpovědný přístup. Je například otázka, zda je opravdu potřeba uhlík zakopávat pod zem, když by se dřevo dalo nějak použít. Nebo zda tlející stromy nejsou naopak součástí ekosystému lesa. Ale to jakoby bylo jedno. Podstatné je "zachraňovat planetu". A tak jsou jaderné elektrárny špatné, a solární dobré. Přestože výroba solárního panelu vyprodukuje více oxidu uhličitého, než by stejné množství energie vzniklo užitím fosilních paliv. To je jakoby jedno. Podstatná je myšlenka a cíl. Podstatný je úsměv soudruhu. Atd.

Stalinistický komunismus v ČSSR byl dost náročná reality show, která se nyní objevuje v oděvu hippies (Faktem asi je, že mnozí tito protagonisté světovlády opravdu patří mezi tzv. jupíky - bývalé hippies, kteří nyní vlastní nahrávací studia apod.). Tváří se to jako dobročinný aktivismus, ale je to samý bankéř a samotný summit je vrcholem obžérství a luxusu. Otázky ale nejsou vítány. Diskuze již skončila před lety, dříve než začala. Nyní se jedná pouze o penězích (velikosti částky, míře nových daní) a o ničem jiném z médií prakticky ani neslyšíme.

Tato smlouva "zelené obnovy" omezováním emisí CO2 má dle odhadů stát svět okolo 800 bilionů (v angličtině 800 trilionů) dolarů. To by stálo za to se pozastavit nad tím, zda má vůbec smysl omezovat emise, zatímco se uvažuje o kompletním položení hospodářství celého světa a návratu do předindustriální éry. Ekologové se ani netají svým zájmem zníčit hospodářství. Mohu dohledat citáty, kde oslavují každý úpadek hospodářství jako prospěšný pro planetu. Jezdí v limuzínách a jedí kaviár, tak o svoje zajištění strach nemají.

Připadá mi, že při absenci diskuze je skoro jedno, jestli je to opravdu s tím oxidem uhličitým pravda, protože žít ve světě, kde diskuze není možná, nezní moc zajímavě.

Mládežnická ekopolicie pomáhá a chrání

Aktivisté z We are change objevili skupinku mladých lidí (přesněji řečeno teprve dětí) hrajících si na jakousi  formu ekopolicie a dle jejich slov v youtube videu níže nemohou na kameru diskutovat o tom, jestli pracují ve spolupráci s americkým ministerstvem bezpečnosti (Homeland security), které takto již najímalo americké skauty i skautky jako součást realizace vize Baracka Obamy o dobrovolnictství v práci pro stát a na obnovu.  Navzdory svému oděvu a jejich "zelenému" chování tvrdí, že nejsou policisté.

Docela zajímavou paralelu nabízí před několika týdny zahájené vysílání seriálu Disney/ABC s názvem "V", který je remake klasického scifi seriálu a filmu z tuším 80tých let, který svého času vysílala Česká televize.

To mají být ona "nová zelená pracovní místa" - práce pro stát? Případně i pro MacDonald, který již se na zeleno přebarvil jako i mnoho jiných korporací, a může být považován za klíčový pro americkou ekonomiku. Nyní i ty sleduj svou uhlíkovou stopu (pomocí diskutované uhlíkové kreditky) a pokud nemáš prachy ani práci, něco s tebou uděláme, neboj. A tedy přilož ruku k dílu a pracuj pro MacDonald dobrovolně zadarmo nebo pomáhej v rekrutování nebo v práci i pro civilní tajnou službu, jak navrhoval Baracka Obama. Pro záchranu planety.

Opravdu by si zelení aktivisté měli udělat svůj domácí úkol a neměli by v oné "zelené obnově" důvěřovat velkým bankám a firmám jako je Pepsi Cola, T-Mobile, BankOfAmerica, které spolu s jinými megakorporacemi financují tyto dobrovolnické programy, např. City Year. Mají to uvedené přímo na svých webstránkách.

Toto video raději uvádím z LiveLeak, protože na YouTubu je odstraněno každé video s tímto obsahem, jakmile je vloženo, protože cituji dle YouTube "porušuje podmínky pravidel užívání YouTube". Čím?

Mladí zelení "policisté" tvrdí, že pouze pomáhají hledat ztracené děti, ale ani oni nejsou moc přístupni diskuzi. Z tohoto videa jde mráz po zádech a nedivím se, že je na YouTube cenzurováno. Ukazují tu tragickou stránku bezmyšlenkového kolektivismu.

To není záchrana planety a spíš to vypadá jako pozvolný přechod na práci pro stát v podobných zelených organizacích, které mi někde přidělí konkrétní úkol a já tak přiložím ruku k dílu problému obnovy planety, který "společně vyřešíme". Tony Blair u příležitosti nynějších jednání v Kodani prohlásil, že vlastně "nezáleží na tom, zda věda za tím vším je pravdivá". Na ničem nezáleží.

Sice nám tvrdí, že tímto tedy se dostane ekologie do popředí tím, že získá větší vliv (na daně a sociální transformaci), jenže pokud ta věda za tím stojící pravdivá není, pak nedává celá věc vůbec smysl. Je obecně známo, že Hitler byl vegetarián a miloval zvířata. Lidi ale moc rád neměl. Jeho zájem o vegetariánství je poměrně logický k jeho esoterickým zájmům spolu s výpravami SS důstojníků do Tibetu.

Ale narozdíl od Al Gora měl alespoň nějakou páteř a věřil těm svejm kecům. Hledal vnitřní Zem, kam je údajně vstup někde na pólech. Al Gore povídá o dost podobných věcech. Básní o tom, jak svého času lidé obětovali lidi jako rituální součást pohanského uctívání slunce a pohříbávání do "posvátných hrobů". Je to malá zmínka v jeho knize, ale zní to trochu podezřele.Ale na spotřebu energie v JEHO domácnosti se snad raději ani neptejte.

Nebo někdy hrozí i rána pendrekem nebo minimálně nemilé zacházení s vámi i vaší pitomou hloupou otázkou, jak se nyní stalo jistému novináři na jednáních v Kodani v Dánsku, který byl za nevhodnou otázku přednášejícímu profesorovi (členu IPCC) vyveden policií OSN na příkaz tohoto profesora. Policistovi OSN byla zejména trnem v očí kamera a nevybíravě se dožadoval, aby ji okamžite kameraman vypnul. Tomu předcházela snaha pracovnice OSN mu sebrat mikrofon. Ale alespoň někdo se odvážil zeptat na ty e-maily prokazujících podvod, o kterých se teď tolik mluví.

V následujícím videu níže dav zelených příznivců skáče do řeči klimatoskeptikům na konferenci v Kodani a skanduje stále dokola “Blíží se klimatická katastrofa” a “Chceme čistou energii!”.

Jedna z aktivistek pak říká: “Zastupujeme zde většinu Američanů, zejména těch mladých. Správní Američané chtějí okamžité zavedení čistých zdrojů energie - a ne stále stejné lži založené na ropným průmyslem financované vědě".

 

Dle průzkumu veřejného mínění věří na katastrofu člověkem způsobeného globálního oteplování méně lidí než na poltergeisty (duchy strašící v domech hýbáním předmětů apod.). Statistika. Nic víc. Každopádně vyvrací tvrzení této aktivistky, že zastupuje většinu Američanů, když je opak pravdou. A tak je to se vším. Jakoby na pravdě nezáleželo, když jde o "dobrou věc".

Ve skutečnosti byla jejich aktivita velice drzá a nevyzrálá. Lidé, kteří přišli před pár dny Al Gorovi při jeho proslovu položit při podpisu knihy otázky na únik e-mailů z CRU, byli ochrankou nevybíravě hned vyprovozeni ven. Někteří lidé byli v podobných situacích skákání do řeči jestřábům George Bushe jen za nevhodnou otázku ztrestnáni tzv. taserováním (elektrickým paralyzérem), přestože byli policisté v přesile (šest na jednoho studenta s nevhodnou otázkou o jeho společném členství ve Skull and Bones při univerzitě Yale s Georgem Bushem).

Aktivisté výše ale nekladli žádné otázky. Pouze skandovali hesla.

Indie dohodu v Copenhagenu odmítá

Indie omezování oxidu uhličitého rezolutně odmítá a považuje za "nemorální" k tomu nutit rozvojové země (Washington Post, 4.prosince.2009), které nemají zatím dostatečné hospodářství a ekonomiku, aby si mohly drahé zelené zdroje energie dovolit, aby se vůbec mohly rozvíjet. A my opravdu nemáme právo jim v tom vypouštění emisí oxidu uhličitého bránit a vnucovat jim naši pochybnou morálku, když jsme přes sto let sami fosilní paliva používali a tvrdit, že tato bankovní dohoda zajistí celosvětovou spravedlnost podivným sponzoringem rozvojových zemí (zeleným půjčkám). Nemá cenu jim dávat peníze pomocí globálních klimatických dohod o přidělení této role Světové bance nebo jakémukoliv globálnímu privátnímu fondu, protože tyto země se potřebují rozvinout samy bez omezování a podmínek.

A ten kdo vydává daně, by měl být volitelný. Ale my nemáme žádnou možnost volbami ovlivnit chod Světové banky, která je zcela privátní organizace. Chceme kvůli záchraně planety zahodit demokracii?

Autor: Jiří Míka | středa 16.12.2009 14:03 | karma článku: 27,98 | přečteno: 7267x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 650x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Válek nerespektuje rozhodnutí SÚKL

Státní úřad pro kontrolu léčiv nedoporučil očkovat děti 12 až 16 let booster vakcínou. Ministr Válek se rozhodl ministerstvem zdravotnictví vakcínu schválit a jít tak proti rozhodnutí státního úřadu na kontrolu léčiv.

12.2.2022 v 14:17 | Karma: 26,72 | Přečteno: 540x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Co si mám myslet o novém jazyku?

Odborníci, politici i novináří začali používat nové významy českých slov. Nejznáměji "nemocný" = "zdravý" (čti "má pozitivní test"). Nově byl změněno význam slova "neočkovaný". Tím je člověk neočkovaný a lidé s 2. dávkami.

27.11.2021 v 18:04 | Karma: 27,42 | Přečteno: 783x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Válek: "Chronici půjdou do kytek"

Hrozné jak se změnila mluva lidí. Válek válí: "Chronici půjdou do kytek. Ovšem, ano, nebudou tolik umírat lidi na covid,” ... "Půjdou do kytek".. jak to může takhle vyslovit?

3.11.2021 v 2:31 | Karma: 33,17 | Přečteno: 1340x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Proč byla přenesena povinnost prokazovat se na provozovatele?

Záměr je jasný. Donutit provozovatele přisvoji si pravomoce správního úřadu. Nelze kontrolovat vše, tak vytvoří situaci, kdy přitlačí provozovatele ke zdi, aby za ně dělali práci.

2.11.2021 v 22:37 | Karma: 24,08 | Přečteno: 679x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Novozélandská policie odhalila pašeráka KFC

Nový Zéland je v lockdownu a někteří se rozhodli pořídit si fastfood potraviny. Policie odhalila v podezřelém voze 3 kyblíky kuřat, 10 salátů coleslaw a nespecifikované množství hranolků. Hrozí jim 6 měsíců vězení a pokuta 4000$.

27.9.2021 v 19:45 | Karma: 19,28 | Přečteno: 596x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Australská policie začala cíleně útočit na novináře

Česká masmédia systematicky cenzurují dění v Austrálii. Možná si při intenzivní nelegální reklamní kampani na produkty firem Moderna a Pfizer nevšimli, že se opatření a jejich vynucování dostalo na zcela novou úroveň?

19.9.2021 v 18:48 | Karma: 31,27 | Přečteno: 1311x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Matka vyjádřila potěšení nad tím, že se vakcinované dítě cítilo nadřazené

Přečetl jsem si příspěvek, kde žena napsala, jak ji potěšilo, když byla se svým dítětem u doktora, a zaslechla v čekárně jiné dítě říkat mamince, že chce vakcínu, protože nechce být lůzr jako nevakcinovaní spolužáci.

5.9.2021 v 11:29 | Karma: 26,64 | Přečteno: 868x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Změna je jediná konstanta

Experti furt něco říkají. Ale od začátku to přece byl ohromně nebezpečný virus, ne? Nezavíraly se kvůli němu celá města? Co se "mutacemi" změnilo? Proč furt měnit pravidla.

26.8.2021 v 2:14 | Karma: 12,62 | Přečteno: 266x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Vláda aplikovala do lidí včetně dětí radioaktivní látku

Když uvažujeme, že když vláda tvrdí, co je bezpečné, jak to může znamenat, že unesou vaši dceru, vloží ji do žíly LSD, na její tělo připevní zdroje elektrického proudu, a doslova přeprogramují její osobnost pomocí elektrošoků.

18.8.2021 v 12:15 | Karma: 18,42 | Přečteno: 853x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Idoti idotům... věci věcem a lidi lidem

Popravdě nevidím důvod vymýšlet ani název článku. Jebe vám? Fakt věříte tomu, co "říkaj", protože to "není konspirační teorie". Tím jste se právě nachytali.

18.8.2021 v 4:08 | Karma: 18,45 | Přečteno: 455x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Doktoři apelovali na lidi, aby se scházeli na protestech pokud možno ve velkých počtech

V době covidové to zní trochu zvláštně, ale tisíce doktorů apelovalo na lidi, aby šli do ulic a protestovali. Kam se ale poděl sociální distancing? Všechna ta hrozba šíření viru? Omezení počtu lidí, kteří můžou někam jít?

11.8.2021 v 22:02 | Karma: 17,07 | Přečteno: 538x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hlavní sestra IKEMu šíří konspirační teorie o nebezpečí vakcín

Hlavní sestru IKEMu okamžitě propustit a hanit na sociálních sítích a v médiiích, protože zpochybnila covidového Boha. V rozhovoru řekla " U žen jsou časté případy, že chtějí otěhotnět, a tam se očkování nedoporučuje." .

3.8.2021 v 20:35 | Karma: 17,97 | Přečteno: 1378x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Experti se opět mýlili.

Malé pozastavení nad voodoo současné koronavědy. Spekulace co se příliš často neliší od chytře znějících žvástů. V konečném důsledku ale prostě neměli pravdu.

28.7.2021 v 16:25 | Karma: 34,52 | Přečteno: 1411x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Jojo, odborníci - Lidi lidme!

Podle nejnovějších expertů prý realita není skutečná a tak vlastně si můžeme představit, co chceme. A lidi by měli lidit. Zlidit všechno co najdou.To je náš tajný plán. Zlidit všechno a řídí to Putin, I všechny uklízečky v Rusku.

24.7.2021 v 15:49 | Karma: 7,08 | Přečteno: 205x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Vzdávám to. Logiku už nebudu očekávat. Ať žije Covid! Ať žije vůdce!

Svého času jsem hloupě zkoušel polemizovat s lidmi na bázi argumentů a faktů. To se ukázalo jako nesmysl, protože většina z vás asi ví, co se děje okolo. Argumenty jsou fajn možná u soudu, ale teď už jsou asi k ničemu.

21.7.2021 v 4:26 | Karma: 27,68 | Přečteno: 1270x | Diskuse| Společnost