Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ne(eko)logické daně a zásahy do lidských svobod

Fandím prezidentu Klausovi v jeho boji proti ekologickým daním. Obecně je vnímán jako blázen popírající "oteplování". A o souvislosti nových daní lidé zatím moc obeznámeni nejsou.

Otepluje se! Chtělo by to zavést další nové daně a systémy trestů a odměn

Bylo by zvláštní, kdyby veřejnost toužila po vyšších cenách a nových typech daní nebo být nuceně vystěhováni z jejich vlastního domu, pokud jejich dům nesplňuje ekologická kritéria.

Proto je tato daň nabarvena zelenou barvou, aby byl Václav Klaus, skoro jediný odpůrce této zrůdné ekopolitiky, vnímán jako egoistický kapitalista, který se asi zbláznil. Ekologická propaganda apeluje na naši morálku a vnitřní touhu zamezit ničení planety. 

Co vám ekologové to podporující ale neřeknou (a možná řada z nich ani neví), že na dogmatu člověkem způsobeném ničení ekosystému je postavena komplexní politika nových zákonů a těchto nových daní, které souvisí s touto reality show okolo globálního oteplování. Nejen daní. Ekologická politika s sebou nese celou řadu nových zákonů zasahující do práv a svobod občanů v duchu socialismu (AN ORDINANCE ADDING A NEW CHAPTER 6-7 TO THE CITY CODE
RELATING TO ENERGY CONSERVATION AUDIT AND DISCLOSURE
REQUIREMENTS; CREATING AN OFFENSE AND IMPOSING PENALTIES
UP TO $2,000 FOR EACH OFFENSE.) .

Například povinnost vpustit do domu ekologickou policii na inspekci. A ta prohlédne každou trubku, těsnění oken, každý spotřebič a pokud bude něco dle směrnic shledáno jako "neefektivní", dostanete pokutu. 2000 dolarů za každý přečin zvlášť.

RESNET NATIONAL STANDARD FOR HOME ENERGY AUDITS http://www.natresnet.org/standards/audit/National_Energy_Audit_Standard.pdf The provisions of this Standard are intended to define a framework for a home energy audit
process. An accredited Provider or a program may apply this Standard to improve the energy
performance of existing homes through uniform, comprehensive home energy audits for
existing residential buildings. [strana 8]

704.1.2.5. Minimum Procedures for an In-Home Energy Survey: 704.1.2.5.1 The Home Energy Survey Professional shall complete a standardized survey form approved by the Residential Energy Services Network (RESNET). The survey form will require the Survey Professional to visually review the home and to measure or estimate the following features: 704.1.2.5.1.7 Checklist of common air-leakage sites indicating likely opportunities
for leakage reduction
704.1.2.5.1.8 Estimated age and efficiency of major appliances such as
dishwashers, refrigerators, freezers, washing machines and dryers
704.1.2.5.1.9 Number and type of hardwired light fixtures and screw-in bulbs in
portable lamps suitable for energy efficient re-lamping
704.1.2.5.1.10 Visual indications of condensation
704.1.2.5.1.11 Presence and location of exhaust fans, and determination of whether
they are vented outdoors
704.1.2.5.1.12 Number and type of water fixtures (e.g. faucets, showerheads)  [...]

Zákon (přezdívaný "Climate change bill" roku 2009), který má tyto inspekce a mnoho jiných věcí v USA uzákonit celonárodně, je již v procesu schvalování v USA a když byl schválen kongresem, čítá přibližně 1400 stran textu. Nyní myslím čeká na schválení senátem.

Posledních 700 stran tohoto zákona bylo přidáno přes noc před jeho schvalováním v americkém kongresu a nebyl ani v kompletním znění k dispozici během tohoto hlasování. Byl tedy schválen americkým kongresem, přestože si ho poslanci nemohli mít možnost přečíst a velmi si na to stěžovali. Přesto plné znění získali až několik minut před samotným hlasováním. Z toho je opravu cítit ta ekologická spravedlnost a láska k pravdě.

Dost mi to připomíná rychlost schvalování legislativy v EU. Evropská únie se tváří, že chce i při současném absurdním obchodování s emisemi a požadavku redukovat emise také do budoucna přitvrdit, takže se asi také zde v Evropě máme na co těšit. Právo na vstup do domů za účelem inspekce environmentální policií je znepokojivá novinka ze zámoří. Navíc to znamená nové náklady na zaplacení pozic zelených policistů.

Šlechtění lidstva pod rouškou pseudovědeckých axiomů

Prostě banda zelených byrokratů "zachraňuje planetu" a výčet všech konkrétních ekologických reforem je pro jejich rozsah nad možnosti jednoho článku. Člověk má být ochočen, protože moc konzumujeme. Pravdou je, že západní svět opravdu velmi zpohodlněl, ale pokud nechcete zelenou totalitu s bičem u zadku hlídající každý aspekt vašeho života, raději Václava Klause nezatracujte.

V ČR se nás zatím týká jen obecné dogma snižování emisí tzv. skleníkových plynů (na úkor hospodářství, ekonomiky, malých a střední podniků a domácností) . I jiné plyny než CO2 jsou ve škodlivosti přepočítávány na CO2. Například zejména metan. Ten je produkován dobytkem. Také ČR zákonem EU obchoduje s emisemi. Prodáváme "čistý vzduch" Japonsku. Jsou to jakési emisní odpustky, na kterých ČR trochu vydělala, protože tu máme podle nějakých tabulek lepší situaci s emisemi. Peníze zdá se připadnou ČEZu. Jak spravedlivé, že? Už ten systém asi začínám chápat. Věřím, že to bude asi ten důvod, proč zase stoupne cena elektřiny? :-)

Trh řízený centrálně státem - osvědčený socialistický model

Jeví se to tak, že na ekologické záchraně planety vydělají a upevní pozici pouze mega korporace. To vše s hippie maskou objímačů stromů, aby celý tento systém hyper-protekcionismu vypadal sluníčkově a zmátl tak veřejnost.  Pouze velké korporace budou mít finanční možnosti se přebarvit na zeleno a ustát tak drsné pokuty efektivitou posedlých úřadů.

Ekologická politika evidentně nemá se skutečným zájmem o životní prostředí nic společného. Jejím zájmem je očernit člověka jako takového, aby existoval morální imperativ ho danit nakonec i za každý výdech (oxidu uhličitého). Nezapomínejme, že jsme uhlíkové bytosti! Jeden z kongresmanů při hlasování klimatického zákona řekl, že tento zákon ustanovuje "environmentální gestapo" .

Tato zlá politika využívá dobroty v lidech, aby byli lidé ochotni se obětovat a žít v chudobě v zájmu blaha planety. Blablabla. Je to ten největší podvod v dějinách. Ekology nezajímají toxické látky vypouštěné denně do řek (a tedy i půdy a moří). V tomto směru je myslím nejvíce znát falešnost zelené ideologie. Nejde o klima ani o životní prostředí ale o staré dobré zotročení lidstva. Proto je tak podstatný právě pouze oxid uhličitý - přirozená složka atmosféry a hypotézy o klimatické katastrofě a jiná bububu.

Buď zelený - zachráníme planetu

Odkdy se strašení "koncem světa" stalo použitelným politickým argumentem? Na podobné eschatologie o spasení lidstva namotávají hlavy scientologové, Svědkové Jehovovi a jiné sekty.

V 70. letech ti samí experti strašili klimatickou katastrofou již na rok 2000. Mělo dojít ke kolapsu civilizace kvůli přelidnění. Ano, to je druhá věc, která vadí ekologům snad více než oxid uhličitý.  Každopádně máme rok 2009 a stále tu jsme. Civilizace již touto dobou měla být v troskách kvůli nedostatku jídla, vody, energie a ekologickým katastrofám. K ničemu takovému nedošlo. Přesto ti samí lidé nadále straší koncem světa. Teď už je prý za pět minut dvanáct. Hmmm.. No přeci chtějí zachránit planetu, tak i tak mohou být rádi, že agenda posílila, aby se planeta zachraňovala lépe. Takže je jedno, že se prognózy nepotvrdily, protože to i tak posloužilo dobré věci. V tomto postoji, který jsem tu popsal nejde o zveličování. Zažil jsem, jak mi bylo přesně tímto argumentováno. Že je vlastně jedno, v čem říkali nepravdy, jsem si z toho vzal já.

Zákaz popírání oteplování!

Nyní to může znít troufale něco takového tvrdit - že jde o zotročení lidstva. Komunismus v počátcích také nemusel působit nebezpečně. Vždyť komunisté jen chtěli nastolit spravedlnost v životním standartu. Nicméně se to stalo zlou doktrínou, na které byl celý komunistický totalitní aparát postaven. A podobně jako dnes je odsuzován Václav Klaus, když říká pravdu, že není žádná shoda vědců, že člověk způsobuje změny klimatu, tak v dobách těžkého komunismu byli podobní zlí jazykové označování za západní imperialisty.

Popírání člověkem způsobených změn klimatu (nikoliv "globálního oteplování", jak mylně dezinterpretují masmédia) se stalo natolik nediskutovanou doktrínou, že nesouhlasící osoby jsou označovány za "popírače". V několika případech byly tyto osoby označené také za "podobné lidi, jako jsou popírači holokaustu". Přitom samotný koncept stíhání popírání holokaustu je drastické a nesmyslné omezení svobody slova. Obzvláště legislativa Rady Evropy ve schváleném kybernetickém zákonu o využívání internetu , který jde ve svém obecném pojetí ještě dál. Označuje za trestné na internetu popírat historii schválenou mezinárodní autoritou.

Někdo si možná řekne, že jsem nacista. Že jedině nacista by souhlasil s tím, aby někdo mohl "popírat holokaust".  

Nejsem nacista ani nemám nic proti ochraně životního prostředí. Naopak. 

Proto jsou tyto "hodné ideologie" tak populisticky účinné oproti zvedání poplatků od plynáren nebo elektráren, které nemá rád nikdo a nikdo by je dobrovolně nepřijal.

Patologická posedlost "ekologickou" efektivitou a omezování CO2

Psychologickou manipulací se tváří, že obhajují vyšší imperativy. Proto nás novináři informovali dokonce i o tom, kolik CO2 (oxidu uhličitého) vyprodukuje jeden vyhledávací dotaz na server Google a kolik CO2 vyprodukuje zobrazení jedné internetové stránky . Je to komplexní propaganda, která má démonizovat člověka, stejně jako je událost holokaustu 2. světové války zneužívána jako emoční vydírání v boji proti zastáncům svobody slova.

Ekologové již zakázali Edisonovy žárovky a protlačili tak "ekologické" zářivky (obsahující samozřejmě rtuť). Od roku 2012 již nebude možné koupit žádnou tradiční žárovku. Víte, že světlo ekologických "žárovek" nelze sbírat solárními panely? To bude asi velmi zdravé světlo, když nemá vlastnosti tradičních zdrojů světla. No já zářivky nikdy neměl v oblibě. Možná nejsem objektivní.

Zelený Kocourkov

Ale to není život v dobách konce svobody. Akorát císař pán z Bruselu nám zakázal žárovky. A následoval zákaz i "neekologických" praček, ledniček a jiných údajně neekologických domácích spotřebičů (např. plasmové televize).   

Údajně je pouze 1% "ekologických" žárovek zlikvidováno ekologicky podle předpisů. Tedy zbylých 99% úsporných žárovek zřejmě končí na skládce nebo hůř. Každou ekologickou žárovkou tedy na skládce po vyhození přibyde odpad jedovaté rtuti, kterou každá tato "žárovka" obsahuje? Velmi ekologické. Překvapivě ale EU zakázala rtuťové teploměry. Jsou prý nebezpečné! Lepší jsou údajně elektronické teploměry - jsou mnohem dražší a méně přesné .

Ztrácím chuť třídit odpad. Podporovat jakkoliv toto zelené šílenství odmítající diskuzi.

Autor: Jiří Míka | pondělí 26.10.2009 13:38 | karma článku: 28,93 | přečteno: 3583x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 440x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!